Всекидневни упражнения

19.08.07
20:30

Здравейте на всички. Реших да се допитам до вас по някои въпроси относно физическа подготовка. Надявам се да може да ми отговорите, ще съм Ви много благодарен.
Дали бихте могли да ми дадете съвети за следните упражнения:
- набирания на лост и упражнения за успоредка
- лицеви упори и коремни преси в домашни условия
- полезен ли е джогингът и ако да какви са допустимите норми за прилагането му
- нуждая ли се да закупя определени фитнес инструменти отново за дома и ако може да ми кажете от къде мога да си ги набавя
Благодаря предварително на отзовалите се на моя проблем. Надявам се да можете да ми съдействате.

20.08.07
07:17

какви съвети искаш? колкото до уредите - да, ако не ходиш да тренираш в някоя зала, не е лошо да имаш нещо що-годе добро в къщи...

Може ли да споделиш какви цели си поставяш чрез подобен вид упражнения и колко пъти седмично ще имаш възможност да ги изпълняваш?

20.08.07
08:47

Здравейте!
Имам следното питане: понеже през последните 2 години драстично напълнях и то без да си изменям ой знае колко хранителния режим, можете ли да ме посъветвате как да се взема в ръце. Висока съм 183 см, бях 63 кг, сега съм около 75. Винаги съм се ограничавала в храненето. Въобще не си позволявам вафли, бисквити и други от сорта, дори не си слагам захар в кафето. Не ям хляб, ако ми се дояде, което рядко се случва, замествам със сухари. И ПАК СЪМ ДЕБЕЛА!!! Може би проблемът е че нямам никакво движение. Проблемни зони - бедра и корем, мноооого проблемни. Сега си купих велоаргометър, от 2 дни вече. Кажете ми, ще има ли ефект, ако съм постоянна, а аз ще бъда, и как точно да тренирам - по колко време, колко често, колко интензивно, на каква степен, кога мога да очаквам ефект, акво да ям и какво - не.
Предварително благодаря.

27.08.07
20:11

Можеш за набирания да работеш:
-за гърди-с широк захват и гледаш нагоре
-за рамо или гръб-нз точно-с широк захват гледаш напред
-за бицепс-хващаш на опратно-за трицепс-тесен хват
-дигане на крака от вис
С кофички гърди, трицепс и рамене май
Отделно си правиш лицеви опори и коремни преси
Ако си навън грабваш един камък и си дигаш раменете за трапец. Но определено е по-добре да си вземеш един “чифт” гири ;)

27.08.07
20:16

казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 27.08.07, 20:11:

-дигане на крака от вис

При нито една набиране не се работи за гърди или трицепс.

FA

29.08.07
09:25

Като слушам тоя 13-годишния по-хубаво да си  запази коментарите !

Мнението беше редактирано от faramir на 29.08.07 09:26.

II

29.08.07
11:18

На първия въпрос - не си уточняваш целите. Какво искаш да постигнеш, ако просто искаш да си в поносима физическа форма - набирай си се, прави си кофички на успоредката, бягай заран по 30 мин. и си прави коремни преси и лицеви упори. Обаче ако си решил да трупаш маса, да правиш релеф, знам ли още какво - туй няма да ти е достатъчно. За гърди - най-малкото ти трябва лежанка и дъмбели -без тях не можеш прави и бицепс. Хайде де приемем, че трицепсът ще го товариш на успоредката и има един вид преси: краката ги слагаш на некое канапе, а ръцете отзад на равнището на раменете ги опираш на някой стол и така нагоре-надолу, ако ме разбра? За гръб - набирания - да, ама и то е недостатъчно, поне долен скрипец да имаше. За крака - вземи нещо около 30 кг., сложи го на врата си и клякай с него.
Може да ти се струва майтап, ама без уреди е само за тонус.

S7

30.08.07
12:08

казано от Петко К на 27.08.07, 20:16:

казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 27.08.07, 20:11:

-дигане на крака от вис

При нито една набиране не се работи за гърди или трицепс.

И аз като правя набирания както и да ги правя само гърба ми се натоварва (говоря за основна мускулна група). Но един от отбора ми по волейбол казва че винаги когато прави набирания (не говоря за кофички) после има мускулна треска на външната част на гърдите.. Възможно ли е по някакъв начин да се концентрира върху външната част на гърдите ?

30.08.07
16:32

Хората които тренират вкъщи - може да си направите добра тренировка само с три упражнения - набирания, кофички и лицеви опори но ви трябва екипировка иначе нищо не става, за кофичките и набиранията трябва колан за тежести и тежести към тях а за лицевите опори също трябва да се утежнят на запад има специални спортни туники с вериги около тях, тука не знам какво има.Както и да е без тая екипировка няма смисъл да се тренира защото скоро се достига един праг където след него се работи само за издръжливост.

30.08.07
17:52

казано от faramir на 29.08.07, 09:25:

Като слушам тоя 13-годишния по-хубаво да си  запази коментарите !

това е форум и всеки може да пише каквото си иска (ест в определени граници)! не подценявай никога другите участници, от всеки може да се научи нещо!

II

31.08.07
07:57

Елдорас, няма как да стане, щото няма как да направиш по-широк хват при набиранията, заради лактите, в смисъл ще те болят.

S7

31.08.07
08:34

казано от Ivan iyi на 31.08.07, 07:57:

Елдорас, няма как да стане, щото няма как да направиш по-широк хват при набиранията, заради лактите, в смисъл ще те болят.

И аз му казах че няма как да стане .. и той знае това, но просто явно има натоварване и при външната част на гърдите (при него). :|

31.08.07
08:52

Един приятел трябваше да държи изпит във военноморското Варна и освен нормативите за 100 и 1000м трябваше и да покрие норматив за набирания. Каза, че всеки ден по 5 пъти на ден правел серий от 4х10 лицеви опори и така заякнал и успял само така да покрие нормативите. Преди няколко месеца съм го питал, и той ми е казвал че не може да се набира. Изводът е, че за да можете да правите набирания, трябва да се правят лицеви, а те натоварват най-вече гърдите, съвсем малко гърба.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1