програма - критики и мнения

29.08.07
13:46

Така значи тази програма си я направих сам и искам да ми дадете мнение вьтре няма упражнения от рода на клекове и мъртва тяга заштото неискам да си прецакам кръста. Така висок съм 180 на 63 килограма и целя качване на маса мерси на всички предварително. :)

Понеделник: Гьрди,бицепс,корем

Лежанка 3х10
изтласкане на дъмбели от лег 3х10
флайс 3х10
пекторал машина 3х10

Скотово сгъване 3х10
с начупена щтанга от стоеж 3х10
концентрично сгъване с дъмбели 3х10
набирания 3 х мах
с щанга от стоеж с обратен хват

повдигане на краката от лакътна опора 3х мах
Коремни преси 3х мах

Вторник: Гръб, трицепс, корем

пулоъвер 3х10
гребане с дъмбел 3х10 или мечка
горен скрипец зад врат 3х10
гръбни преси 3х 10(с тежест)
набирания 3х мах
и за трапеца повидгане на дъмбели от стоеж

разгъване на дъмбели зад глажа 3х10
френска преса 3х10
кофички на пейка 3х10(с тежест)
обикновени кофички 3хмах

абдоминал машина 3х20
Торсон машина 3х15

Сряда - почивка

четвъртък: крака, корем

Бедрени сгъване 3х10
бедрено разгъване 3х10
лег преса 3х10
и за прасеца повдигане на пръсти от стоеж 3хмах
Калф машина 3х10

повдигане на краката от лакътна опора 3х мах
Коремни преси 3х мах

Петък: рамо, корем

повдигане на ръцете в страни 3х10
повдигане на рацете напред 3х10
пек-бек 3х10
раменни преси 3х10

абдоминал машина 3х20
Торсон машина 3х15

Събота и неделя - почивка

Темата беше редактирана от Klaimor на 29.08.07 13:59.

TB

29.08.07
14:14

Колко ти е стажа?
Много упражнения за мускулна група, много... Ще претренираш със сигурност.
Корема - много му е 4 пъти в седмицата. Повторения на макс - заеби тая работа. 10-12 макс с тежест.
Без тяга и клек? Двете основни упражнения за мускулна маса? Кръста евентуално ще си преебеш от неправилна техника при изпълнение, а на от самите упражнения. Повторенията ги направи макс 8 на серия, аз даже правя по 6 на серия.
Лично мнение е казаното до тук, не е нужно да се съобразяваш с мен :)

п.с.
Нищо не си споменал за хранителния си режим. Кога, какво и как ядеш?

Мнението беше редактирано от tbby на 29.08.07 14:16.

29.08.07
14:15

Първата ми забележка е че правиш много упражнения за бицепс и за трицепс, това че правиш по повече не значи, че ти растът по-бързо, даже обратното. Втората ми е, че всеки път корем ми се вижда множко, може 2 пъти в седмицата, но ако толкова искаш всеки път, си го прави. Последната ми забележка е, че не казваш колко ти е стажа и ако наистина искаш маса прави клек задължително и тяга разбира се, те развиват много мускули! Само да допълня, че масата се прави на маса,а във фитнеса просто се оформяш :)

29.08.07
15:00

МИ стажа ми е 2 месеца знам че наистина е малко но .. ми кажете като са много упражненията кои да махна а за храната си спазвам строг режим знам как стоят нештата там.

29.08.07
15:36

Без тяга и клякания каква маса може да направиш - почти никаква, ако искаш маса прави тяга, клякания и преси - раменни, с тесен хват, от лег и от наклонен лег.

TB

29.08.07
18:47

И аз съм със стаж 3 месеца, но моята програма е съвсем друга и имам добър напредък.
Както можеш да се досетиш, има клек, преден клек и тяга :) Без тези упражнения ще стане по-бавно работата с мускулната маса.
Сега ти е времето да ги правиш, защото не знам дали знаеш, че новобранците във фитнеса отначало дърпат бързо, след което прогреса постепенно се забавя със времето, прекарано във фитнеса.
Намали си упражненията до 3 на мускулна група, 3-4 серии по 6-8 макс повторения.
Примерно Понеделник:
Лег 2х5 загряващи + 3х6 работни, като 5-6-то повторение да ти е трудно.
Наклонена на 30-35 градуса лежанка за горната част на гърдите - пак същото.
Флайс - пак същото.
Права щанга за бицепс от стоеж - същото
Чуково сгъване с дъмбели - същото
Скотово - същото (не е задължително да го правиш, за момента можеш да минеш и без него)

Коремни преси на римско столче - 3х10-12 с тежест, да ти е тежко накрая
Повдигане на крака от вис - 3х10-15 (ако ти е леко - тежест)

И така нанатък... Давам ти само пример аз как бих тренирал с твоите упражнения, не е нужно да се съобразяваш с мен.

п.с.
Ако можеш да се набираш - супер! Махаш скрипеца и набирания вместо него.
Вземи си мерки с метър навсякъде. След 1 месец пак и ще се кефиш на прогреса ;)

Мнението беше редактирано от tbby на 29.08.07 18:50.

30.08.07
09:33

Иавинявам се предварително за иронията в пост-а ми но не разбирам каква е идеята на всеки начинаещ да мисли зверски сплитове с които най-вероятно ще стигне до претрениране или дори по-лошо до кунтузия. В Бодибилгинга всичко се постига с МНОГО пот, труд и време.
На сайта си има достатъчно много програми за начинаещи които по мое мнение са доста добри и всеки който започва да се занимава с това трябва да се въоръжи с търпение и постоянство и да започне бавно и постепенно да се развива.
Всяко надскачане на възможностите води до редица НЕГАТИВНИ последици ...
Нагледал съм се на екстремистите от клуб “Млад Самоубиец във Фитнес зала” ... и съвета ми е да вземеш и прегледаш раздела за тренировъчни програми. Започни с програмите за начинаещи. Научи се как точно се правят упражненията ... максимално чисто за да има и максимален ефект от тях. Свикни с тежестите за да имаш реална оценка какво можеш и какжо неможеш. Съобрази си хранителния режим към тренировките ... и чак след като си направил поне 6 месеца стаж в залата и си видял какво и как работи при теб започни да тренираш по някакви други програми. Тогава вече има идея да мислиш нещо по конкретно което да пасва на теб самия. Когато минеш поне 1 година в залата ще имаш и идея на какво трябва да наблегнеш ... и т.н.
Нещата няма да станат бързо. Тренирай разумно и последователно за да постигнеш максималното.

Успех

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1