Програма за лицеви упори

17.08.07
19:40

Ето това е програмата: http://www.100pushups.info/programe.html
Какво мога да очаквам от нея ? До каква степен се натоварва рамото от лицеви упори, защото в него напрежение не усещам (малко в задното рамо, но когато си правя макса)? И кои мускули се натоварват ? Знам, че са гърди, рамо и трицепс, но коя част на гърдите се натоварва, коя(кои) глава на трицепса се натоварва и коя част на рамото. Съседа ми от лицеви упори е направил перфекттно рамо, което много ме учуди, и знам че не е правил никакви други упражнения за рамо :/ Обаче във форума пуснах едзин сърч за лицеви упори и пишеше само лоше работи :o Че ставали само за разгрявкща и т.н.
Иначе лицевите упори са ми още доста трудни, защото гърди са тренирал 2 месеца и нищо не можах да направя. Правя по 25
макс. (като разгрея ще си върна старото 35, ама повече в никакъв случай)

TB

19.08.07
14:07

Колега, разрови се в www.youtube.com, там съм срещал такива тренировки.

19.08.07
14:58

казано от tbby на 19.08.07, 14:07:

Колега, разрови се в www.youtube.com, там съм срещал такива тренировки.

Е то хубав, ама там ще вида само как се правят 100 лицеви упори. Няма да получа отговор на въпросите си ;]

TB

19.08.07
15:44

Напротив, има и подробни обяснения :)
http://youtube.com/watch?v=8NtybAAzJKs

19.08.07
18:37

казано от tbby на 19.08.07, 15:44:

Напротив, има и подробни обяснения :)
http://youtube.com/watch?v=8NtybAAzJKs

Прав си, извинявам се, явно не съм търсил както трябва. Това клипче ми отговори на въпросите. Благодаря ;]

19.08.07
19:06

Почнах я тая програма  па ша виим след един месец дали действа
Едит:
Абе нещо фитнесът и тая програмка не вървят много добре.Да правиш гърди един ден, а на другия лицеви може да е доста болезнено .Иначе си дигнах максимума на лицевите от 15 на 20 :cheese:

Мнението беше редактирано от Dan4o1000 на 03.09.07 21:40.

03.09.07
06:54

Да споделя впечатления. Програмата е много тежка.. Може да се каже, че действа, от двете седмици дето съм изминал с нея, всяка качвам с по 5 лицеви. Обаче не знам дали това е от прогрмата или защото влизам в ритъм. Интересно ми е обаче, защо нямам мускулна треска, не мога да си го обясня. Дооооста се изморявам след като я направя, но никаква мускулна треска, до като преди всеки път имах като правя лицеви дори и да са малко (може и да е от витамините дето пия :/ ) Гадното в програмата са тестовете, защото правиш максимума си и веднага на другия ден нова седмица. Аз сега съм на 5тата седмица и въпреки, че направих 35 (трябваше 30 за да мина на нея) изобщо не успях да я направя. Щом максимума ми е 30 например, което е достатъчно да продължа, как мислят, че могта да направя 30, после 22, 22, 20 и накрая пък още 30 :/ Сега тая седмица ще я пропусна и ще направя почивка пък ще видим дали ще успея после.
Като цяло не я препоръчвам тая програма..

03.09.07
07:14

аз нещо не я схванах я  малко разясни

03.09.07
07:22

казано от NRG на 03.09.07, 07:14:

аз нещо не я схванах я  малко разясни

Първо правиш тест, за да видиш в коя категория попадаш. Теста е: Правиш лицеви упори до отказ. Например направил си 18 и грледаш според резултата от коя седмица да почнеш. Най-рано в третата има 16-21, следователно попадаш там. И отдолу си ти пише серийте, между който трябмва да правиш почивка 60 сек. После почивка един ден и в сряда отново ти пише колко да правиш, обаче със почивка 90 сек, и накрая в петък със почивка 120 сек. В неделя правиш отново тест и напрамире си направил 23. В третата седмица отново има програма за 21-25, обаче ти си я минал и за това гледаш в четвъртата. И обърни внимание, че в втория тренировъчен ден, 5 тата седмица са по 8 серии.
Дано си ме разбрал.

Мнението беше редактирано от EmZvr на 03.09.07 07:24.

03.09.07
07:29

ясно :)

03.09.07
08:55

Интересно!Май ще си направя експеримент с тази програмка , ей така от любопитство :P Само да излязат колегите почивка и ще направя тест-а :D Но ако не съм станал мн зле попадам в 31-35 ;) .

13.07.10
20:30

az sym strong :)

Мнението беше редактирано от realest на 13.07.10 20:31.

13.07.10
20:39

Хубаво, ама оправи си заглавието, ако не, поне думата “упори” в темата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1