Френската преса

23.08.07
19:23

Може ли да ми кажете упражнение, с което да заместя френската преса, а да имам същия резултат(за увеличаване ММ), защото това упражнение го мразя! Започват да ме болят лактите ужасно и ми трябват поне 2 дена за да се възтановя. Техниката ми е правилна, с AZ лост, даже и с малки тежести които и 20 пъти да дигна няма се уморя се получава така ;( . Порталния скрипец става ли?

23.08.07
19:58

аз също мразя френската затва го заместих с разгъване с дъмбел зад врат има голям ефект и не натоварва никак

23.08.07
20:03

Веднъж пробвах пред компа и си цапнах кратуната  :coolsmirk:

23.08.07
20:09

какво правиш за трицепс?

Мнението беше редактирано от angelleloti на 23.08.07 20:29.

24.08.07
19:31

Чудя са и си блъскам главата. Ами лег тесен хват + по принцип фр ама сменям с портален скрипец!

ZO

24.08.07
19:46

Еми разгъване на скрипец с права ръкохватка-много ефективно упражнение е,поне при мен успешно заменя френското,също позволява големи тежести.

^^

24.08.07
21:05

ае френското според мен е наи-доброто упражнение за трицепс :) няма смисъл да го сменяш

26.08.07
09:39

За 2-ри път си контузвам лакътя! Тоя път левия. Тва не се търпи. 1 седмица ме боли минимум! Май не се оправих за 2 дена, щото пак ма заболя без да съм дигал. Миналия път ми трябваше поне 1 седмица. Ужас!

26.08.07
10:06

казано от ^^VLADO^^ на 24.08.07, 21:05:

ае френското според мен е наи-доброто упражнение за трицепс :) няма смисъл да го сменяш

А има ли смисъл да тренира с болки и да си преебава лактите?! Няма най - добро упражнение в случая, винаги има алтернатива. За мен френското само прецаква лактите, и затова е вторично упражнение, където не слагам много тежести. Лежанка с тесен хват и кофички за мен са основните за трицепс.

Мнението беше редактирано от Петко К на 26.08.07 10:07.

26.08.07
11:37

koфички на успоредка ли? или м/у пейки? и още 1 въпрос при тесен хват колко тесен го правиш, защото моя е малко по-тесен от раменете, но с прилепени към тялото лакти, но ме боли китката и незнам дали е от неправилна техника или от травмата, която имам? колкото до френксото и аз не разчитам на него, правя до с дъмбели, че така мога да регулирам и лекета и китката...

26.08.07
12:56

Та тъй като не мога да правя кофички сгъването зад врат добра идея ли е? Мене по-ми харесва портален скрипец с лакти до хълбока и от там да разгъват. Разбира се и зад глава с дъмбел е добро за мене :)

Петко К, като имаш предвид че се контузих лакътя с френска преса след като не бях го правил тва упражнение от година, заболя ме още първата серия и спрях, и беше с малки кг колко време по принцип трябва да ме боли за да мине и с какво да го мажа? За сега използвам фастум гел без резултати...

Мнението беше редактирано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 26.08.07 14:44.

MO

26.08.07
19:15

все едно аз го пиша това,имам абсолютно същия проблем.
френското направо ми разбива лакътя.след френско после цяла седмица имам болки в лакътя.
след първите болки спрях за 2 седмици и всеки ден го мазах с разни мазила,но нищо не помогна.
и до днес като правя френско ме боли лакътя

26.08.07
19:26

Това упражнение трябва да го забранят  :) . Призовавам всички-кажете не на френското :lol: . Samo skripeca :coolsmile:

26.08.07
19:30

Аз правя лег с тесен хват и френско. Понякога ако не се чувствам напомпан,добавям и скрипеца (на 2-3 седмици)

26.08.07
19:43

Никога ли не си имал болки в лактите?

26.08.07
20:10

френско -не когато съм правил френско от интерес не съм имал проблеми с лактите
кофички на пейка .. преси с тесен хват от лежанка и кик-бек

^^

26.08.07
21:25

аз правя кофички,френско и кофички на пеика и не съм имал проблеми :)

02.09.07
16:00

Това опражнение не става ли вместо френската,че и мен почнаха да ме болят лактите от Френската.До къто от това не усещам болка :) Eto——>  http://img64.imageshack.us/my.php?image=tr7vu2.jpg

Мнението беше редактирано от mazster на 02.09.07 16:01.

02.09.07
18:21

Аз фаворизирам кик-бек!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.09.07 18:21.

03.09.07
10:14

кик-бек !!! Това упражнение направо ми “смазва” трицепса  :coolgrin:

03.09.07
10:24

Много благодаря за отговорите ви :) . Ще пробвам кик бек.

03.09.07
14:39

казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 26.08.07, 19:26:

Това упражнение трябва да го забранят  :) . Призовавам всички-кажете не на френското :lol: . Samo skripeca :coolsmile:

Тая болка в лактите се получава когато слагаш повече килограми отколкото би трябвало и не се изпълнява целия диапазон на движението т.е. до долу предмишницата да докосне бицепса в такъв случай да лактите се подлагат на голямо напрежение, ако го правите както казвам няма такава опасност но това ще уязви егото защото килограмите драстично ще паднат, но това упражнение по принцип е за разтягане на всичките 3 глави и не се прави с много килограми, ако искате много килограми правете кофички и изтласкване с тесен хват.

03.09.07
15:05

МММ да определено 15кг ги дигам едва-едва. Аз френско съм го правил неколко пъти с 35 преди, ти ще ми разправяш че 15 ми е много. Въобще даже не ги и чувствам тея килца, имам чувството че ще ги направя 50 с тва. На 7-8-ото повторение не съм изморен а почват ме болят лактите. Но за 2-то-трябва китките да докоснат бицепса? Тва не го бях чувал да си призная. И пак-НЕ на френската :) . И тва при първата ми серийка от половин годинка насам ми се ***ха :) .

03.09.07
15:19

За какви 15 кг изобщо говориш?И не китките да докоснат бицепсите а предмишницата да докосне бицепсите - има разлика.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 03.09.07 15:20.

03.09.07
15:50

казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 26.08.07, 09:39:

За 2-ри път си контузвам лакътя! Тоя път левия. Тва не се търпи. 1 седмица ме боли минимум! Май не се оправих за 2 дена, щото пак ма заболя без да съм дигал. Миналия път ми трябваше поне 1 седмица. Ужас!

еми виж сега и аз имах контузий на лактите когато правех френско,и аз го мразех също колкоот теб -поради простата причина че ми беше слабо развит трицебса , но с времето започнах с малко килограми - и в момента това ми е любимото упражнение за трицебс ,мн маса напраих и просто няма какво да се спори това е най-ефикасното упр.Извода - ако трябва прави само с лоста докато се “закали” трицебса ти при това упр. .......щот замисли са кат напраиш 50 баница няма да я напраиш само от скрипец и разгаване зад врат ;) усех

03.09.07
17:54

Пробвай като започваш тренировката за трицепс с една,две серии леко на скрипеца да загрееш и да вкараш кръв в мускула.И аз имах такъв проблем.Загрей добре и няма да се получава така.

казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 26.08.07, 09:39:

За контузия на такова нещо не се ходи поне 2 месеца като през цялото време се тъпчеш с глюкозамин, за да нямаш проблеми със същото място, а ти говориш за цяяяяла седмица. Все си мисля, че с добрата загрявка на ставите не би трябвало да имаш проблем с това упражнение, но след като лакътя ти толкова е изстрадал сигурно си си изтреляш патроните за цял живот, така че ако искаш пробвай със скрипеца, който,за съжаление, може само да диша прахта на френското.
И мен ме болеше лакътя от френското (когато го правих като 2ро след тесния хват), но откакто за 1во упражнение правя кофички,лактите ми супер много се разгряват и после френското не усещам нищо.М/удругото, откакто кофичките са ми 1во упражнение, ръцете потръгнаха много.Все пак упражненията са много индивидуални и всеки сам трябва да си прецени за него си кое е най-добре и кое не,аз примерно тесния хват изобщо не го усещам- нищо не се напомпва от него - нито ръцете,нито гърдите,нито рамото ами само се изморявам и това е.

Колкото до кик-бека,какво общо има той с френското.Едното е основно за мм,другото е последно в тренировка да доизмориш мускула.

Мнението беше редактирано от Александър Кацарски на 03.09.07 20:30.

03.09.07
19:57

незнам защо ви болят лактите, приятели също казват че ги болели... мен пък не ме болят, преди това тренирам бицепс и лег (тесен хват) за трицепс, та след това френско със добра загрявка... все пак при всеки е различно :)
по-здрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1