02.09.07
12:56
Здравеите на всички. Попрочетох темите из форума и видях някои неша които могат да ми помогнат но тъи като вярвам че подготовката за всеки е индивудална според тялото и др особености се обръшам към всеки които мойе да ми помогне. Та въпроса ми е следния. Трябва ми някаква програма за развиване на тялото. Ще се описха накратко и се надяавам това да помогне на този които се захване да ми помага. Аз съм 178 см. около 69-70 кг. Слаб, неспортуващ до момента, след като преди време спрях цигарите от обилното хранене и неспортуването отпуснах порядъчен за тялото ми корем. Спред това което прочетох мога да определя тялото си като ектоморфно и принципно бърз метаболизъм. Друг проблем които имам е че в момента няма как да посещавам зала и ползвам ле–анката вккъщи. В момента съм в Англия и нема как. Имаме ле-анка, прав лост, крив лост, домашен степер, дъмбели и сътветно дисковете. Ле-анката не е сред наи модерните и няма приспособления за крака. Целта която имам или по скоро искам е да сваля корема и да го стегна, да развия добре гръдния кош, гърдите, ръцете и раменете тъй като имам тесни рамене, никакъв бицепс, гърди и т.н. Ще се опитам да постна някоя снимка за да имате представа какъв съм в момента. Ще съм благодарен на всеки които ми помогне с това какво да правя на уреда които имам, с какво да се храня и евентуално какви добавки да вземам. В момента вземам протеин. Благодаря.
Темата беше редактирана от nov novak на 02.09.07 13:22.
Здравей и поздравления за първите стъпки, които си взел!
Сигурен съм, че в темата ще ти дадат доста съвети, но аз лично бих ти препоръчал да хвърлиш поглед на една качествена 12 седмична програма за начинаещи от списанието Muscle and Fitness. В “Beginers Guide To Bodybuilding” са заложили на класически принципи и методи, които лично при мен свършиха много работа като начинаещ. Доброто в случая е, че програмата е следвана от алтернативна с упражнения, които могат да се изпълняват само в домашни условия. Свържи се с мен на ICQ 342887270, Skype stormbringer_91 или MSN sovellis@abv.bg, за да ти я изпратя като pdf файл.
И успехи в начинанието ;)
и на мен ми е интересна, може ли да я качш някъде за да я дръпнем? или да ми я пратиш на майл: nick_r@abv.bg
Щом има интерес - качвам: http://abagofdice.com/fitness/. Добавил съм всичките книги от .pdf колекцията ми за фитнес (някои от които вече са качвани и на други БГ ftp места). Beginers Guide To Bodybuilding е името на въпросната програма.
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 04.09.07 09:07.