04.09.07
09:59
Понеделник :
Трицепс - лег с тесен хват, скрипец с кабел, скриец с кабел над глава и с дъмбел с двете ръце
Бицепс - скотово сгъване с дъмбел, бицепсово сгъване с щанга, сггъване с неутрален хват и чукове
Кардио - 20 мин.
Вторник:
Гърди - полулег, обратен лег, лежанка (редувам ги с една тренировка с щанга а другата с дъмбели), флайс, пек дек и кросовър
Кардио - 20 мин.
Сряда:
Почивка
Четвъртък:
Гръб - мъртва тяга, чукове с щанга, чукове с дъмбел, хоризонтален скрипец и скрипец
Кардио - 20 мин.
Петък:
Почивка
Събота:
Крака - Клек, лег преса, бедрено разгъване, бедрено сгъване и прасец
Рамена - Раменна преса зад врат, въртолет, странично разтваряне
Кардио - 20 мин.
Неделя:
Почивка
Може би, ако предоставиш малко информация за теб (физически данни и стаж в залата), както и каква е целта на програмата - трупане на маса, сила, релеф и сепарация, ала-бала. Първото, което ми се наби на очи, е, че обръщаш внимание на основни упражнения (да се разбира многоставни), които са предпочитано средство при трупане на маса, както доста добре знаем, но същевременно правиш кардио след всяка силова тренировка. При 4 пъти на седмица кардио не се връзва много с програма за трупане на маса...поне според мен. Освен това аз лично никога не бих тренирал само по една мускулна група на ден. Просто отнема доста време и ми се струва метод само за професионални културисти. Но ако си сметнал, че ти върши работа :) Бих намалил упражненията с 1-2 и да тренирам по 2-3 мускулни групи на ден. Освен това може ли да обесниш с каква цел си разделил тренировките и почивката така? 2+1+1? Бих предпочел 3+1 (три поредни дни тренировка/почивка/тренировка) или 2+2. Но това отново са лични предпочитания. Не включвам факта, че може да се съобразяваш с разни социални занимания: работа, учене и други пречещи неща :)
04.09.07
18:54
Каква е целта ти само да кажа че кардио тренировките не се правят само при релеф те помагат за качването на чиста мускулна маса и е желателно ! Aеробната тренировка или т.нар. кардио тренировка е от особено значение за успешния здравословен бодибилдинг.За съжаление кардио тренировките като кросове,колоездене,плуване и т.н. са занемарени от много бодибилдъри.Основната причина за това поведение сигурно се крие в страха,че от аеробните тренировки ще загубят част от постигнатата с много усилия мускулна маса.Това е погрешно схващане.Даже напротив - една добре планирана в програмата кардио тренировка е идеално допълнение към вдигането на тежести-от една страна за издръжливост на сърдечно съдовата система,а от друга страна-за оптимално развитие на тялото.Разбира се ,никой бодибилдър не бива да тренира като маратонски бегач. Програмата е хубава ако можеш тренирай в петък не в събота а за упражненията те са си индивидуални и накрая успех !
Мнението беше редактирано от faramir на 04.09.07 19:01.
Благодаря за информацията, която е категорично правилна, но съм запознат. Аз самият съм включил аеробни занимания в програмата си за трупане на маса - 1-2 пъти на седмица тичане след тренировка. В допълнение спортувам няколко пъти в седмица. Но кардио след абсолютно всяка силова тренировка - по 4ти пъти на седмица? Не съм запознат с този метод за трупане на маса. Това почти се сравнява със споменатото от теб “тренира като маратонски бегач.” Е, добре де, не почти, но до някаква степен се приближава :)
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 04.09.07 22:14.
05.09.07
05:24
Ами това колко му е кардиото е индивидуално !
Добре де...не искам да обръщам темата на “кардио по време на тренировка за правене на маса”, но ти май не си чел достатъчно информация. В редица сайтове и книги, включително и в bb-team е обяснено, че при редовни кардио дейности се губят висок процент мазнини, което не е желателно, когато ще качваме кила. А кардио след всяка тренировка определено се вписва в графата “редовно”. Какво означава индивидуално? Трупането на маса си е трупане на маса - независимо дали искаш да качиш 1-2 кила или 10-20. И все пак ще се радвам авторът на темата да ме запознае какво кардио е имал предвид.
05.09.07
11:18
Виж какво това че прави всеки ден не можеш да го определиш ако на него му действа хубаво и е доволен от резултатите да продължи защото всичко е индивидуално той може да гори една калория а ти десет за това е препорачително да се прави поне три пъти в седмицата !
Мнението беше редактирано от faramir на 05.09.07 11:23.
казано от Калоян Янкулов на 05.09.07, 09:50:
В редица сайтове и книги, включително и в bb-team е обяснено, че при редовни кардио дейности се губят висок процент мазнини, което не е желателно, когато ще качваме кила.
Ти под качване на кила качване на мазно ли разбираш? Защото повечето тука искаме да качваме мускулна маса.
05.09.07
11:25
Много точен въпрос а и ако се храниш както трябва никакво притеснение !
Мнението беше редактирано от faramir на 05.09.07 11:26.
Доста неуместен въпрос :) Разбира се, че нямам предвид качване на мазно. С мазнините не трябва да се прекалява и да се качват мазнини, логично, но и мазнините имат хубави страни - тъй че като тотално ги унищожавате...няма ли май да се отслабва?
Аз ли съм единственият, който смята кардио почти всеки ден в седмицата за метод, който не се вписва в методите за трупане на маса? Колко човека качват активно маса с кардио след всяка силова тренировка? Не е реторичен въпрос. Питам, защото ме интересуват фактите. Напълно е възможно да съм пропуснал някакви специални тънкости, чрез които е възможно да се трупа маса и по подобен начин.