Тяга- болки в корема ?

05.09.07
17:17

Въпроса ми е може ли от тягата като се изпъвам назад да сам разстегнал нещо влакна в корема знам че тва е почти невъзможно но от време на време ме наболява горе в ляво .Но може и грипш да е защото наскоро имах разтриойство и ме болеше главата....

05.09.07
18:31

Да не е някакво схващане ?

05.09.07
18:52

Еми значи преди да ме заболи правех гърди предния ден и рамо и дигах на макс 3-4 повторения по време на трен нищо необичайно не усетих а на другата сутрин почна да ме боли само че не ме боли постоянно а от време на време и то е такава тъпа болка.А и друго има че не бях тренирал корем от 1-2 месеца и си мисля че може да сам разтегнал нещо при тягата примерно да съм се изпъчил твърде много... а може да е и настинка защото и главата ме наболява.Въпроса ми е може ли от тягата нещо или от лега да ми се е разтегнал корема или схванал все пак той стабилизира тялото и при клека и напоследък правя максове и като не го тренирам ....

1-2 пъти и на мен ми се е случвало да имам странни усещание в корема след тяга.. няма маитап.
Винаги е ставало след тежка серия, без колан. Не е херния. Отминава бързо при мен.
Техниката може би е проблем?!? Стягаш ли хубаво корема като правиш серия?

При тяга корема се товари доста. Въпроса е къде е проблема при теб - в мускулите или някъде другаде в тази област.

06.09.07
04:46

днес за сега съм добре и никога не съм се змаислял да стягам първо корема  все гледам да се фокосирам върху гърба .За напред се чудя да намаля ли килограмите на тяга или да продължа по този начин...

06.10.07
19:26

Когато започвах да тренирам миналата година, докторът каза, че съм скъсал мускулно влакно в долната дясна част на корема. Боля няколко дни и мина. В понеделник правих тяга, напънах се здраво. Всичко мина успешно, но другия ден по обед взе нещо да ме дразни в дясната част на корема. Вече е събота. Днес по обяд почти нищо не усещах, но след една дълга разходка пак взе да ме дразни. По принцип струва ми се, че и друг път като съм по-дълго време прав може да започне да ме наболява тази част на тялото.
Огледах се, опипах се - не един път - не ми се вярва да е херния. И от ляво и отдясно изглежда еднакво. Не виждам и не усещам никакви подутини или странности. Дори не мога да определя, къде точно е проблемът. Дали долу ниско или няколко пръста по-високо.

Та конкретният ми въпрос е, какви средства се използват за предпазване от херния на корема (както и дискова херния)? За колани съм чувал, но какво представляват? Има ли различни видове? Как се вързват? Ако можете да ми дадете някакви акъли, как се ползват правилно. За съжаление не знам, кой да питам, освен тук.

06.10.07
19:30

Слагайте колан и няма да има болки и проблеми.

17.10.07
08:32

Сложих! Явно не е херния. Мина ми за около две седмици. Предполагам, че е било предупреждение Свише да внимавам повече и да не се изсилвам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1