За прасеца?

DA

09.08.07
19:57

Ватрешната част на прасеца ми изостава.кажете някви начини да я натоварвам повече.

До колкото си спомням, ако завъртиш стъпълата с петите навътре при упражненията за прасец, акцентът отиваше точно на вътрешната глава. Ако искаш, пробвай и ще прецениш, дали работи за теб.

DA

10.08.07
07:47

ок.благодаря!

MR

11.08.07
19:33

казано от Димитър Михайлов на 10.08.07, 06:07:

До колкото си спомням, ако завъртиш стъпълата с петите навътре при упражненията за прасец, акцентът отиваше точно на вътрешната глава. Ако искаш, пробвай и ще прецениш, дали работи за теб.

Петите трябва да са навън

ZO

22.08.07
16:38

Да,петите трябва да са навън,иначе натоварваш външната част.Пробвай и сам усетиш!

23.08.07
09:18

Точно мислих да пускам такава тема :) Точно както казвате пише и в сайта, но сякаш когато пръстите ми са навътре натоварвам външната част :/ И друго ми е интересно - защо, когато тренираш прасеца на лег преса - това е упражнение за релеф, а на калф машината пише, че е за маса. На калф машината не се ли получава нужното изолиране ? :) мерси предварително

ZO

30.08.07
18:41

казано от RedRespect на 23.08.07, 09:18:

Точно мислих да пускам такава тема :) Точно както казвате пише и в сайта, но сякаш когато пръстите ми са навътре натоварвам външната част :/ И друго ми е интересно - защо, когато тренираш прасеца на лег преса - това е упражнение за релеф, а на калф машината пише, че е за маса. На калф машината не се ли получава нужното изолиране ? :) мерси предварително

А кой те излъга,че въобще има упражнения за маса и за релеф?Всичко зависи от диетата и кардиото,не от упражнението ;-) Това казах и аз,петите навътре-външна част,петите навън-вътрешна част.Всеки може да пробва,първо си завърти петите навътре,изпъни си ходилото и стегни прасеца,след това ги завърти навън и пак стегни.То просто се усеща.

05.09.07
10:16

А кой те излъга,че въобще има упражнения за маса и за релеф?

Стотици книги и статии  :-)

За да бъде оформен даден мускул, той трябва да бъде изолиран. Затова съществуват изолираните упражнения, с които постигаме релеф и основни за маса. При долните крайници изолирани упражнения бол.

И друго ми е интересно - защо, когато тренираш прасеца на лег преса - това е упражнение за релеф, а на калф машината пише, че е за маса. На калф машината не се ли получава нужното изолиране ? smile

Това е добър въпрос и май ще трябва да ни просвети някой по-запознат :) Тъй като аз съм чел, че и двете са изолиращи упражнения за релеф.

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 05.09.07 10:17.

05.09.07
11:10

Няма отделни упражнения за релеф. Има базови и изолиращи. Което не значи, че едните са за маса, другите за релеф.
Явно сме чели различни книги.

Мнението беше редактирано от Петко К на 05.09.07 11:11.

05.09.07
13:12

Нека опростя нещата максимално - има много ефективни упражнения като базовите и малко ефективни като изолиращите - и двете се използват за нарастване на мускула релефа се постига с нисък процент мазнини по тялото.Защо хората изобщо говорят или използват изолиращи упражнения след като са с минимално въздействие - ами защото са заблудени от протата които имат чудовищна маса вследствие на стероидите и искат да наблегнат на някакъв визуален ефект на мускула или да дооправят нещо минимално по физиката си за състезанията.За човек който тренира без много стероиди подобни изолиращи упражнения са си чиста загуба на време и усилия просто те не дават добър резултат ако искате да тренирате разнообразно от време на време използвайте варианти на базовите упражнения.Разбира се както навсякъде и тук има изключения и това е рамото което е добре да се тренира с изолиращи упражнения за да се оформи отвсякъде добре.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 05.09.07 13:14.

05.09.07
17:56

Няма отделни упражнения за релеф. Има базови и изолиращи. Което не значи, че едните са за маса, другите за релеф.
Явно сме чели различни книги.

Но базовите са предпочитани при маса, а изолиращите при релеф?

...”Енциклопедия на културизма” Владимир Боянов, страница 53. А сега се сещам, че някъде в нета се подвизаваше и един материал, който посочваше, че въобще не трябва да се използват изолиращи упр. като правим маса. Нещо, което аз не бих одобрил, макар и да имам скромен опит, но все пак е по темата “кои упражнения са предпочитано средство като трупаме маса и кои като гоним релеф”.

Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 05.09.07 18:00.

05.09.07
19:11

Не не не това са погрешни схващания от миналото, спорта се разви много от тогава и много погрешни митове бяха развенчани, не робувай на такива остарели догми.

05.09.07
19:29

Тук може да си абсолютно прав - книгата е от 99-та.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1