09.09.07
18:13
здравейте ,
тренирам почти година,но все още не съм наясно колко наброй упражнения трябва да се правят за дадена мускулна група
примерно :
гърди 5 упражнения по 3 серии по 10 повторения
бицепс 3 упр. по 3 серии по 10 повторения
и така за всички мускули ,интересувам се дали да правя така както си усещам натоварването повече или по малко упр. серии и повторения или да спазвам някакви ограничения за да не се претоваря
09.09.07
19:31
Общо взето точна цифра няма. За твоя стаж... чакай да скалъпим нещо. Например гърди 3, гръб 4, крака 4, бицепс 3, трицепс 3, рамо 3.
Пак казвам тоя спорт не е точна наука. Всеки е различен.
Аз лично правя по 2-3 упражнения за група, а за изоставаща такава 4-5. А иначе при сериите и повторенията върлуват широки дискусии. Аз правя 4 серии: 1 разгряваща 12 повторения, следващата серия 8 повторения и последната 6-8, според това колко съм натоварен. За краката увеличавам повторенията, като гледам да не падат под 10-12.
09.09.07
20:17
При мен нещата стоят така гъри - 4, гръб - 5, бицепс, трицепс, рамо 3, крака 4
значи правя си следния извод:
тъй като всеки е различен и на всеки всичко му влияе различно правя така както си го усещам аз, понякога повече понякога по малко ако мускула расте значи всичко е наред ако е в застои има претоварване и намаляваме
благодаря ви за насоките ,все пак съм новак с 1 година стаж имам още какво да науча от вас
10.09.07
18:46
Ами сам трябва да усетиш как ти действат !
Мнението беше редактирано от faramir на 11.09.07 07:48.
...и в същото време да се има 1 на ум, че има рискове от претрениране, трвами и т.н. , затова небива и да се прекалява!
11.09.07
07:47
Да много точно казано за претренирването !
12.09.07
12:28
нз аз мисля че 1 година стаж е много време но също така и доста малко
винаги има какво да научиш независимо колко ти е стажа но за 1 година би трябвало вече да си разбрал по-колко повторения да правиш и как ти деистват упражненията (иначе нз как си тренирал до сега)
аз тренирам от 6-7 месеца с почивка от месец и половина(зажалост) и вече мисля че съм се сработил със себе си така да се каже и знам по колко ми е нужно било то за серия или за повторения не казвам че знам всичко но вече имам понятие за какво става въпрос
ако ви интересува правя гърди,рамо,гръб-4 бицепс,трицепс,-2-3 крака-5 тррапец-2