упражнения за мускулни групи

09.09.07
18:13

здравейте ,
тренирам почти година,но все още не съм наясно колко наброй упражнения трябва да се правят за дадена мускулна група
примерно :
гърди 5 упражнения по 3 серии по 10 повторения
бицепс 3 упр. по 3 серии по 10 повторения
и така за всички мускули ,интересувам се дали да правя така както си усещам натоварването повече или по малко упр. серии и повторения или да спазвам някакви ограничения за да не се претоваря

Общо взето точна цифра няма. За твоя стаж... чакай да скалъпим нещо. Например гърди 3, гръб 4, крака 4, бицепс 3, трицепс 3, рамо 3.
Пак казвам тоя спорт не е точна наука. Всеки е различен.

09.09.07
19:44

Аз лично правя по 2-3 упражнения за група, а за изоставаща такава 4-5. А иначе при сериите и повторенията върлуват широки дискусии. Аз правя 4 серии: 1 разгряваща 12 повторения, следващата серия 8 повторения и последната 6-8, според това колко съм натоварен. За краката увеличавам повторенията, като гледам да не падат под 10-12.

09.09.07
20:17

При мен нещата стоят така гъри - 4, гръб - 5, бицепс, трицепс, рамо 3, крака 4

10.09.07
18:35

значи правя си следния извод:
тъй  като всеки е различен и на всеки всичко му влияе различно правя така както си го усещам аз, понякога повече понякога по малко  ако мускула расте значи всичко е наред ако е в застои има претоварване и намаляваме
благодаря ви за насоките ,все пак съм новак с 1 година стаж имам още какво да науча от вас

FA

10.09.07
18:46

Ами сам трябва да усетиш как  ти действат !

Мнението беше редактирано от faramir на 11.09.07 07:48.

10.09.07
20:01

...и в същото време да се има 1 на ум, че има рискове от претрениране, трвами и т.н. , затова небива и да се прекалява!

FA

11.09.07
07:47

Да много точно казано за претренирването !

LA

12.09.07
12:28

нз аз мисля че 1 година стаж е много време но също така и доста малко
винаги има какво да научиш независимо колко ти е стажа но за 1 година би трябвало вече да си разбрал по-колко повторения  да правиш и как ти деистват упражненията (иначе нз как си тренирал до сега)
аз тренирам от 6-7 месеца с почивка от месец и половина(зажалост) и вече мисля че съм се сработил със себе си така да се каже и знам по колко ми е нужно било то за серия или за повторения не казвам че знам всичко но вече имам понятие за какво става въпрос
ако ви интересува правя гърди,рамо,гръб-4     бицепс,трицепс,-2-3   крака-5   тррапец-2

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1