11.09.07
08:35
здравейте
значи малко предистория за мен, за да разберете за какво става въпрос и после ще си задам въпроса който ме вълнува.
аз съм на 22 години и преди 8 месеца родих чрез цезарово сечение ( секцио).напълнях с 26 кг. бях два месеца на диета и свалих 29 кг , за което съм много щастлива тъй като си постигнах желаната фигура.висока съм 180 см и 66 кг.
аз винаги съм имала стегната кожа и дори след бременността по време на диетата не ми се отпусна.корема ми се прибра но искам да го стегна.също бедрата и дупето.
за целта с мъжа ми сме си купили два фитнес уреда за вкъщи.
единият е гладиатор:
http://www.christinsport.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=59&category_id=8&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=7
а вторият е кростренажор:
http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?11056
смятам да тренирам всеки ден, но незнам по колко време и какви опражнения да правя на гладиатора за проблемните ми зони (корем,бедра и дупе)
също така на кростренажора по колко минути е хубаво да се кара и на каква степен първона4ално.
ако можете да ми помогнете ще съм ви много благодарна.
пак казвам целта ми не е отслабване а стягане.
благодаря ви предварително за съветите.
Хей, здравей, колежке!
Аз съм мама също, на цели две диванета и имам абсолютно същите тренировъчни уреди :lol: . Тренирам си тях и трябва да ти кажа, че имам страхотни резултати.
Ами ти сама трябва да си определиш тренировъчен план, който да ти е съобразен с времето, с почивката, храната и т.н., това е индивидуално. На кроса започваш първо на 1ва степен, много ясно, караш си по 20-30 мин, малко, по-малко увеличаваш до 45. После вдигаш на 2ра степен, на 3та и т,н. сама трябва да прецениш кога да вдигаш. Това е кардиото, което можеш да правиш през ден, да кажем.
На гладиатора имаш скрипци за гърба, бутащи и събиращи за гърди, за краката също, но за корем, мила, няма. Трябват преси, яко преси...Виж в сайта някоя програма, примерно с разделени 2-3 тренировки за седмицата.
Дупето се стяга основно с клякане, никой гладиатор няма да клекне вместо тебе ;-P
Поздрави!