14.09.07
13:07
От бая време тренировката ми за бицепс,няма ефект.Правя
3x8 прав с прав лост
3х8 седнал с дъмбел
3х8 крив лост седнал
и по никакъв начин не ми натоварва или помпа бицепса.Кажете какво да правя ?!
14.09.07
13:38
Ами да вдигнеш работната тежест на упражненията пробва ли? :)
Не може да не ти натоварва бицепса, абсурд просто.
Аз за бицепс правя само сгъване с прав лост (3х6@30кг, като последните повторения са яко зор, но без чийт) и ще ми се пръснат ръцете след него.
Нали правиш изправен с прав лост, този крив лост седнал за какво го правиш?
Не съм голям разбирач, но ми се виждат еднакви упражнения.
Растат ли килограмите при лега, тягата и клека? ако не е нормално и бицепса да не прогресира.
Растът,ше пробвам да сменя програмата,надявам се да се оправи....ако не,незнам :(
Вдигни леко килограмите и увеличи сериите и повторенията - поне 5 х10-12. Даже и повече, докато не усетиш напомпване в мускула. Друга техника за добро напомпване е да правиш бавно упражнението. Не си гледай много програмата, а тренирай така че да усещаш че влиза кръв в мускула - не се безпокой от претренирване, с добра храна и витамини ще се възстановяваш бързо. За по-добро напомпване има и едни пружини за китки - правиш серия и после стискаш пружината за да влезе повече кръв в мускула. Добре напомпват. Пробвай и сгъване с надхват добре работи за предмишница и бицепс. Например бицепс с подхват и после веднага бицепс с надхват, после почивка и пак. Докато не усетиш, че бицепсите почват да отказват и не можеш да правиш чисто упражнението. Това значи, че си ги изстискал докрай и може да минеш към упражнение за друга мускулна група или да намалиш тежеста и да продължиш пак със сгъване за бицепс, после пак намаляваш тежеста и пак - докато не напомпаш мускулите на мах.
А има един момент,когато ги напомпвам,но при следващото упражнение ми се отпускат,да не би да се претоварва мускула,и дали това е хубаво ?!
Значи мускула не може да стои постоянно напомпан. Като правиш друго упражнение за друга мускулна група част от кръвта от бицепсите минава в тази група, която тренираш и бицепсите не изглеждат така напомпани, както при серия. С времето бицепсите ще почнат да растат и даже да са в отпуснато състояние пак ще си личат. Просто трябва време и тренировки - нали знаеш - никой не е пораснал за една нощ. :) Гледай просто да ги напомпваш максимално с кръв - това е ключа към растежа.
Ясно,а препоръчайте ми някаква програмка за маса,като за мене,и която има ефект.Верно,че аз трябва да си вида,но все пак ......
Еми както ти казах - например серия бицепсово сгъване с прав лост - веднага след него сгъване с надхват със същия лост и почивката сгъваш пружините. Така 5-6 серии и за последно - скотово с дъмбел за максимално напомпване - 2-3 серии. Не се сили с големи тежести, а гледай да правиш упражненията чисто.
24.09.07
12:15
Добави някое упражнение на долен скрипец. Прав или клекнал.