14.09.07
12:03
Сякаш не успявам да си натоваря бицепсите добре, не растат, и това е! дайте акъл. какви упражнения да правя? Или съчетания някакви?
14.09.07
12:14
Ами кажи първо какво правиш за бицепс, да не сме врачки :)
Стаж кажи и т.н.
и аз имах малко застой, като увеличих леко тежестта и упражненията и потръгна.
Общо взето аз не съм от тези ,които са на мнение,че 2 упражнения за бицепс са достатъчни,за мен не са; на мен ми трябват поне 2 упражнения х 4 серии и още едно упражнение х 3 серии; но пак си зависи от човека.
Така че, увеличи малко тежеста, после увеличи мако сериите и лека -полека ще му намериш цаката:)успех
Вдигни леко килограмите и увеличи сериите и повторенията - поне 5 х10-12. Даже и повече, докато не усетиш напомпване в мускула. Друга техника за добро напомпване е да правиш бавно упражнението. Не си гледай много програмата, а тренирай така че да усещаш че влиза кръв в мускула - не се безпокой от претренирване, с добра храна и витамини ще се възстановяваш бързо. За по-добро напомпване има и едни пружини за китки - правиш серия и после стискаш пружината за да влезе повече кръв в мускула. Добре напомпват. Пробвай и сгъване с надхват добре работи за предмишница и бицепс. Например бицепс с подхват и после веднага бицепс с надхват, после почивка и пак. Докато не усетиш, че бицепсите почват да отказват и не можеш да правиш чисто упражнението. Това значи, че си ги изстискал докрай и може да минеш към упражнение за друга мускулна група или да намалиш тежеста и да продължиш пак със сгъване за бицепс, после пак намаляваш тежеста и пак - докато не напомпаш мускулите на мах
14.09.07
16:41
Едно основно упражнение като бицепсово сгъване с прав лост правиш като първо по 6-8 повторения в серия. Ако трябва даже чийтинг лек прави. Важното е да вдигаш макс. килограми на това. След това едно изолиращо с не по - малко от 12 повторения и пак 3 серии. Да кажем това да е скот. И накрая едно разнопосочно сгъване с нормални килограми които те задължават да направиш максимум 10 повторения на ръка. Демек десетото едвам да го правиш.
И може би най - важното - концентрирай се! Виждай мислено как мускула ти се сгъва и разгъва при всяко повторение.
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 14.09.07 16:41.
Пробвай така
1.Сгъване прав с Z лост - 3х 10 8 6
2.Сгъвъне с дъмбели - 3х 10 8 6
3.Скотово - 3х 12 10 8
И аз имах подобен проблем, но с тази схема нещата се промениха..
21.09.07
21:39
Тренирай бавно и чисто. Ако трябва за доизцеждане вкарай 21 примерно. Подмени някое упръжнение ако е нужно понеже ако дълго тренираш еднакво може и да си в плато.Успех!