Защо става така

15.09.07
14:31

защо като правя лег със дъмбели или щанга рамената ми се натоварват много повече от гърдите и ме заболяват

15.09.07
15:15

Защото техниката ти е грешна. Накратко правилната техника - лопатките събрани, гърдите изпъчени, чупка в кръста, стабилна опора на ханша, раменете и краката на пода.

15.09.07
16:56

Мисля че техниката ми си е наред.А трябва ли раменете да се натоварват при тези упражнения

15.09.07
18:28

всъщност щом напрягаш толкова раменете значи техниката не е много правилна, хвани се някои в залата по напреднал да ти покаже. ВАжно е и да загрееш добре. При тия упражнения има натоварване в предното рамо но не трябва да е чак толкова голямо

KL

15.09.07
20:48

казано от Петко К на 15.09.07, 15:15:

Защото техниката ти е грешна. Накратко правилната техника - лопатките събрани, гърдите изпъчени, чупка в кръста, стабилна опора на ханша, раменете и краката на пода.

Не искам да спамя, но какво ще рече “раменете на пода” ?

16.09.07
09:18

Опитай се максимално да дадеш рамото настрани, за да го изолираш, подбирай внимателно хвата, така че мишниците ти да са успоредни на тялото в долно положение.Като легнеш на лежанката пъчиш хубаво гурдите, правиш чупката в кръста и дигаш.

16.09.07
13:17

А какво ще рече пък чупка в кръста

16.09.07
16:31

Като изпъчиш гърдите хубаво при самото движение в кръста се прави една чупка..

17.09.07
10:51

казано от Klimentii на 15.09.07, 20:48:

казано от Петко К на 15.09.07, 15:15:

Не искам да спамя, но какво ще рече “раменете на пода” ?

Краката на пода за опора, раменете са си на лежанката.

KL

17.09.07
11:09

Мхм. :)

17.09.07
17:29

казано от p0w3rslav3 на 15.09.07, 14:31:

защо като правя лег със дъмбели или щанга рамената ми се натоварват много повече от гърдите и ме заболяват

Понякога болки се появяват и ако в отделен ден здраво поработиш върху рамото и следващата тренировка ти е за гърди. С две думи трябва разумно да се изгради тренировъчния план за да могат да си почиват мускулните групи. Ако не е това - техниката куца.

18.09.07
03:10

Обикновено се получава така освен от изброените до тук неща ,и когато хвата е по-широк.Хващай щангата с хват малко по-широк от раменете

18.09.07
08:50

Има и друго решение. Пробвай да правиш изолиращи движения като флайс и кросоувър преди изтласкванията. Така ще предизтощиш гърдите и раменете няма да се натоварят толкова.
Възможно е също да правиш с непосилна тежест, която да изисква прекалено много помощ от спомагателните мускули и оттам да натоварваш раменете повече вместо гърдите.

21.09.07
20:57

Наистина много е вероятно проблема да е в техниката.Ако трябва и малко намали съпротивлението.Трябва рамената ти да са под щангата като легнеш.Залепи гърба и бедрата на лежанката и сложи ръцете на ширина на каквато като свиеш лактите да се получава 90 % ъгъл между мишницата и предмишницата.
При тези упражнения за гърди винаги се товари и предното рамо (неизбежно е) затова и ако не е отпочинало добре също може да е проблем.Тренирай винаги добре раменете понеже ако те са слаби ще ти куцат и други части и специално някой упражнения.Както знаем всичко е навързано :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1