Клякане с щанга

13.09.07
12:06

Когато клякам с щанка ме болят колената мъкар,че почвам с леко до къто загрея.И така какво друго мога да правя за да загрея добре и да не ме болят :P

TB

13.09.07
12:09

Ами може да имаш пробеми в ставите например.
Не си прави експерименти, а иди се консултирай с доктор и тогава ще мислиме.

MR

13.09.07
18:50

казано от mazster на 13.09.07, 12:06:

Когато клякам с щанка ме болят колената мъкар,че почвам с леко до къто загрея.И така какво друго мога да правя за да загрея добре и да не ме болят :P

Може да започваш тренировката с екстензия ,така коленете ти ще загреят по- добре за клека.Използвай бинтове при тежките клекове.Ако проблемът остане ще трябва да спреш  това упражнение

5 мин. колело и 1 серия екстензии към 20 повторения. Ако след тва не си загрял значи проблема не е там.

FA

14.09.07
07:05

Трябва да направиш една-две серии загряване !

14.09.07
07:16

Клякаи до долу !! като не клякате до долу  ви се натоварват мн колената !!

14.09.07
08:45

Може би ползваш подложки под петите, ако е така, пробвай без тях. Те поставят коленете прекалено напред и ставата поема част от натоварването. Опитай се да прехвърлош тежеста назад, повече към петите. Няколко леки серии екстензии са много добра идея, а преглед при ортопед, ако правиш всичко както трябва, е задължителен.

II

14.09.07
09:59

Стъпалата ти да не са успоредни, нито свити навътре към пръстите, а раздалечени. Слагай под петите подложка, докато си оправиш стойката.  И все пак ако те болят много колената отивай на лекар.  Ако проблемът е временен спри с клякането и ползвай само легпресата.

14.09.07
16:20

пробваи наистина с добра загрявка и подложки под петите .................. и знам че се отклонявам от темата НО искам да попитам верен ли е слуха че от клякането със щанга спира растежа ?! защото аз клякам с щанга от вече месец (защото лятото почивах) и преди не съм забелязвал нещо осособено МОЛЯ КАЖЕТЕ ВЯРНО ЛИ е ?

TB

15.09.07
06:37

Petio, ти виждаш ли някаква нормална причина клякането да спира растежа?
Аз поне не виждам какво общо има едното с другото.

16.09.07
06:53

Мерси на всички за отговорите! Много съжелявам,че не съм поствал мнение до сега но просто ходих да си копувам обзавеждане за квартирата и такива неща :P А колкото до ходилата,не са ми изкривени,проблема е чe не съм загрявал достатъчно добре.Вчера си направих експеримент и с малко по-добра загрявка всичко беше на 6+.Айде пожелавам на всички ученици приятна учебна година :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1