Глей баце мен не ми е целта да тръгна на Киокошин и да ставам някаф голям файтър :D .Ако не си търсиш боя няма да го намериш все пак :) .Просто се избягват местата на които се събират такива улични файтъри,които толкова са ги ритали и блъскали че малко по малко улицата ги е ошлайфъла като биячи.Но не можеш да ме убедиш,че един 80 килограмов уличен бияч,може да набие човек,който е тренирал примерно Киокошин 2 години :) .Не може по простата причина,че оня като замахне с два удара от твоя страна е долу ;) .Аз искам да тръгна на Киокошин заради самия мен-заради това да изглеждам по-добре и да се чувствам по-уверен в себе си :) .
казано от 13_Godini_Fitnes_Boy на 15.09.07, 19:32:
Познавам хора които сами смазват повече. Но съм виждал хора които не тренират ама са мн добри стрийт файтъри и помитат 4-ма. Но БИ със сигурност дава по-добра подготовка. тва го говорите само щото ва е яд че не тренирате ;) . Лично аз се бия много по-добре тъй като тренирам. Не съм съгласен че не можеш да се справиш срещу човек въоръжен. Ако получиш шанс да го обезоръжиш ако си нетренирал щще го пропуснеш, а ако тренираш-ще се справиш. има една барета от Бг дет тренира много неща. Той е един от малкото в света които могат да обезоражат човек с насочен към тях пистолет, но казва че ако оръжието е насочено към тебе нямаш никакъв шанс. Престанете, тези които казват че от БИ няма смисъл просто ги е яд че не са почнали да тренират като малки!
Я слез на земята, че нали знаеш какво станало с Икар? Кръстъли един автобуси на него - Икарус.
Евала му бия на тая барета. ТЕ някой от най-добрите файтъри признават, че ако противника е с нож, а те с голи ръце става много опасно и в 95% от случайте ще си тръгнеш нарязан. Тая барета и пистолети взе да взима... Какви българи е раждала, ражда и ще ражда тая земя ...
Според мен темата си е за ключ, че от доста постове минахме на в сферата на киното и научната фантастика.
Има едни руснаци, които развиват тяхно си БИ - СИСТЕМА се казва.
Има разни клипчета из нета, някои са много забавни.
Например - ‘приспиване’ на човек от дистанция. :)
Както и да е...
Никой, не е казвал, че от БИ няма смисъл. Напротив, според мен са полезни.
Полезни са, когато са съпроводени със съответната култура и интелект на трениращия ги. :)
А, ако говорим за някой кух лумпен - и за него са полезни. Ще му помогнат да си строши главата по-тежко.
Неслучайно, повечето източни Би, не са просто млатене, а са обвързани и с определен начин на мислене и житейска философия.
Мнението беше редактирано от 6th на 15.09.07 22:39.
16.09.07
09:22
Абе говорите супер глупости , 80кг човек случайно ще замахне ще те нацели в брадата и си дотам , ако ще и 10г. да си тренирал биеш го биеш го изведнъж се извърта и без д аиска ти кова една тупаница и те уцелва в брадата - КВО ПРАИМЕ ?
:D
Всичко си е до късмет..
Мнението беше редактирано от Plamko на 16.09.07 09:23.
Последно пиша в тая тема-ти колега над мен говориш глупости-и то големи глупости :lol: .Повечето хора,които размахват ножове и се праят на гангстери ако някой наистина добър боец по БИ е близо до тях ше им строши сички ръце и крака още преди да го изкарат.Но хората,които тренират БИ са доста по-интелигентни(поне повечето) от онея биячи по улицата и биха избегнали по всякакъв начин боя.
Както и да е-тамата наистина е за lock
16.09.07
16:57
Я ми кажете вие никога ли не сте се били? Искам честни отговори. Как ще се споразумееш с някой циганин който иска да ти изнасили гаджето :coolhmm: ? Ще му дадеш заплатата си за да не го прави ли? Ще я вземе ща нокаутира и... Пък иначе ти него ще го накаутираш. Всеки който казва че да се биеш добре е излишно греши :) . По същата причина можем да кажем че няма смисъл да си богат, тъй като някой ща гръмне :lol: . Ама всеки иска да е богат :).
Второ искам да ви кажа че ако си тренирал БИ и някой ти посегне към брадата ще блокираш, а ако не тренираш-си нокаут. Отделно че ако той не тренира и не знае много добре как се удря, защото съм сигурен че вие не знаете всички подробности при удър, може да си счупи ръката при натрисане в брадата на противника :)
Както казах ако искаш да се защитаваш тренирай нещо практическо а не карате и др. такива глупости.
13_Godini_Fitnes_Boy ти наистина ли си вярваш че можеш да пребиеш някой 90кг ?
Защото ако наистина си вярваш иди и предизвикай някой такъв който ти е неприятен приложи всичко което си научил и после като лежиш и се възтановаваш от побоя помисли добре върху поуката, и не отбивай номера като посочваш разни шампиони по бойни изкуства и им се възхищаваш от разстояние.Ако си честен със себе си изпробвай се и после си вади поуките, не се измъквай и с номера че великите майстори по бойни изкуства никога не предизвикват бой - ти не си велик майстор.Пред тебе седи въпроса само дали ти стиска да предизвикаш някой някой 90кг на уличен бой, ако не ти стиска е значи е явно че дълбоко в себе си сам знаеш какъв ще бъде резултата и дрънкаш глупости просто от комплексарщина, аз съм сигурен на 90% че ще изклинчиш и ще се измъкнеш с някакво извинение, но ако все пак ти стиска(почти невероятно) ще научиш един урок който ще ти бъде полезен за цял живот.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 16.09.07 19:30.
Каратето,няма никакво практическо приложение,правиш,там некви стойки,трето,пето,и това а виж например,таеклндо е много по хубав спорт по не за мене,а защо не обърнеш и внимание на по грубите спортове ако мога така да кажа,един приятел преди да се запише да тренира джудо при лично тегло от 60кг 35-40 му бяха тежки от лег ,а сега след 1 година стаж в джудото е 70 кг и дига 90
16.09.07
19:49
казано от BomFunK на 12.09.07, 08:30:
имам неприятното чувство че повечето от вас тренират,за да могат да набият някого... :long:
Така е,да, и всичко говори за голяяма комплексарщина... Жалко,наистина..
16.09.07
19:51
асд глупостите ги говориш ти!!!!!!!
във всяка зала по БИ ти казват ако видиш срещу тебе нож по-добре да избягаш , защото тва не е като да си набиете по 5-6 тупаници и да си избиете по некои зъб , от нож се умира човеко , в краен случай ако няма къде да бягаш се опитваш да приложиш това което си научил в залата за отбиване на ножа и пак не е сигурно дали ще имаш късмета да успееш да го обезоръжиш!
Alkorin и с теб не съм съгласен 90кг. хубаво. Ако няма представа от бой ще му сцепа дупенцето от тупаници и шутове , при нас в залата има едни големички към 90 кила дето като ги гледам как бият прави и ми се доревава от смях!!!!
13 години фитнес бой , пич така да говориш е много лесно повярвай ми ... ама едно е да плямпаш друго е наистина ..
p.s. тренирам Таекуон-до ИТФ и Бокс
Мнението беше редактирано от Plamko на 16.09.07 19:54.
16.09.07
20:15
Ама вий наистина не схващате. Мислите си че тези стойки са глупости. Да но те осигоряват по-добра устойчивост и защита! Не кавзам че лично аз ще набия някой 90 кила батко, но 70килограмов каратист със 7-8 години стаж ще го направи безпроблемно! Повярвайте ми киокушин има реално приложение! Но все пак не казвам че някое дърво 90 кила ко ми скочи и му забия един ритник (естествено трябва да е някъв изключително бавен) между краката да не мислите че нема да бъде нокаутиран ;) . Но по принцип ши ма бий %-P . Ся по това за таекуондо-киокушин мога да поспоря. Горе-долу принципите са едни и същи.
16.09.07
20:21
хахаах всъщност нямат нищо общо!!!Много е глупаво да се сравняват две БИ и двете имат своите плюсове и минуси щом съществуват са достойни за уважение! Нямам нищо против Киокушина но това че не ви дават да се удряте по главите с ръце не ми харесва, докато в ТКД може да се бухаме с крошете ъперкъти прави , само колена и лоу-кикове нямаме все още по състезанията.
а тва да ми застанеш в ката , като тръгнеш да се биеш с някой ще ти се смея много ахахах ... се едно с ката да ми играеш спаринг..
казано от Plamko на 16.09.07, 20:21:
хахаах всъщност нямат нищо общо!!!Много е глупаво да се сравняват две БИ и двете имат своите плюсове и минуси щом съществуват са достойни за уважение! Нямам нищо против Киокушина но това че не ви дават да се удряте по главите с ръце не ми харесва, докато в ТКД може да се бухаме с крошете ъперкъти прави , само колена и лоу-кикове нямаме все още по състезанията.
а тва да ми застанеш в ката , като тръгнеш да се биеш с някой ще ти се смея много ахахах ... се едно с ката да ми играеш спаринг..
Батка аз не съм казал,че може да набиеш някой с нож :) .Става въпрос за най-”нормална” ако мога така да се изразя ситуация на улицата-човека трениращ БИ има предимнство пред пияния уличен глупак ;) .
Фитнес бой, успокой се малко. Разбирам, че си във възраст, където всичките се правите на шефове, гъзари и т.н. Всички сме минали оттам, но с времето разбираш наистина, че нещата са доста различни. Каратето ти дава един тренинг просто, уличния бой е доста различен от спаринга, пък и не беше ли казал един филмов боксьор, че не е важно колко силно удряш, а колко носиш на бой :) Не говорим за хора с данове, ясно е, че те са класа. Пламко донякъде е прав, че ако нямаш шанс можеж да бъдеш натупан от неук в боя човек. Пък и точно бойните изкуства не са за да нападаш. “Не си търси боя, той сам ще те намери” каза ми 1 път моя тренер, което си е доста вярна теза :)
На 13 години можеж да се сравняваш с приятелите си по сила, бойни умения и т.н. но на улицата ще се “насереш” не защото си страхливец, а по ред други причини, които ще разбереш след време.
Проблемите са твърде много, че да си търсим и създаваме допълнително.
18.09.07
07:45
казано от Plamko на 16.09.07, 20:21:
КАТО НЕ ЗНАЕШ КАКВО ОЗНАЧАВА КАТА НЕ ГОВОРИ :lol: . Немаш си представа какъв смях предизвикваш тука във трениращите карате! Ката е среия от много удъри, стойки и блокове с които се ходи на изпит и така се вижда кой умее добре удърите. Има и други видове изпити. На ката също се провеждат състезания. Ама да застанеш в ката тва е пълен бисер :lol:
18.09.07
20:00
Хубаво не съм се изразил правилно да застанеш в някоя стойка.
И ти не ме учи мене кво е ката щото имам златен медал на републиканско(мъже) на форма(ката)!
18.09.07
22:09
абе тоя масутацу нещо не е у ред кви ги върши, или кви ги пишат за него кви са тия звездни числа на лицевите, а ре смъкнете ги с по 1-2 нули :Д
ако иска и 100 000 лицеви да направи :)
18.09.07
22:10
а ти, 13 годишен, защо не вземеш да тренираш по програмата на масутацуто, може би и ти ще станеш като него :)
19.09.07
05:21
За бой по принцип се застава само в една позиция, която е като в бокса и се казва кумидте дачи!
19.09.07
05:47
да при вас може така да се казва. Абе ти на 13г. ли си бе? И аз за кво се опитвам да ти кажа нещо дето няма да го разбереш... хаха не издържам.