Дневник на Winnie

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.09.07
18:48

казано от emzo на 18.09.07, 17:23:

Ох не знам, това хранене твоето малко ми се вижда:
едно шишче, 1 консерва и 2 крилца.

Емзо, знам! Благодаря ти, че ми отваряш очите за неща, които понякога съм сляпа и не виждам. Моя апетит се влияе от емоционалното ми състояние. Последните дни имах неприятности и затова се получават такива спадове. Днес дори още по-малко съм яла, но като се има предвид, че депресията убива не само апетита ми, ами и желанието ми да готвя и каквото и да било останало, става така, че дори и да искам, то няма какво да ям в един момент. Вчера съм яла, колкото да се каже, че не съм гладувала съвсем. А днес - ужас.
Закуска - протеинов бар
Обяд - 100гр.  печени картофи, 100 гр. безсолно сирене и 1 домат
Следобяд - 1 ябълка
Вечеря -  1 парче торта и около 100 гр. картофи
Е, знам, че съм за бой, но наистина едва ги изядох всичките тези неща. А и след картофите не мога да огладнея половин ден.
Сега си готвя за утре, дано само да се върне желанието ми за ядене, че имам гръб и не знам как ще се напъвам ако не успея да се храня нормално.
ПП: Към 11 вечерта хапнах и 2 кюфтета с фъстъци за гарнитура.  ;-)

Мнението беше редактирано от Winnie на 19.09.07 05:29.

18.09.07
19:27

Ясно, а протеин на прах приемаш ли ? Би било добре след тренировка поне, ако имаш възможността.

19.09.07
10:14

казано от emzo на 18.09.07, 19:27:

Ясно, а протеин на прах приемаш ли ? Би било добре след тренировка поне, ако имаш възможността.

Емзо, умишлено не искам да пия протеин на прах. Ще се самозалъгвам, че “съм си взела достатъчно” и ще забравям да ям - залагам на храната и това е по-добрия вариант според мен. А и поне знам какво слагам да готвя.
От вчерашните картофи и торти се получи една никаква днес. не мога да си обясня, защо въглехидратите, в каквато и да било форма, ми се отразяват изключително зле не само на храносмилането ами изобщо. Имам ужасно главоболие и все едно се разболявам. Това не е внушение или затова, че не ги обичам - винаги става така, дори понякога от ядките ми става зле на главата. Както и да, повече явно няма да си правя експерименти.
Заради неразположението, предизвикано от вчерашното неадекватно хранене, днес никаква тренировка не можах да направя. Започнах със скрипците, но още на второто упражнение стана ясно, че няма да стане нищо като хората и затова се метнах на кроса и си правих кардиото, любимото, цели 40 минути.
Храната ще я напиша по-късно, но от днес реших всяка вечер да правя разчет за следващия ден и гладна-негладна да изяждам всичко, което е планувано. ;-)

ПП: Май и някой вирус ме е гепнал - започват се болестите и не могат да ме прескочат. Ей, бясна съм! Хрема, кашлица и гърлобол - чудесна комбинация :-/

Мнението беше редактирано от Winnie на 19.09.07 11:12.

DI

19.09.07
17:14

няма смисъл да пиеш препарати за остеопороза, млада си още, под “пускам” имах предвид да ти изследват , не да влеят :)

20.09.07
04:55

казано от didcoto на 19.09.07, 17:14:

няма смисъл да пиеш препарати за остеопороза, млада си още, под “пускам” имах предвид да ти изследват , не да влеят :)

Дидко, споко, всичко се оправи! Крампите изчезнаха с Магнерот и Калций. Нямам време да ходя по лекари!
Емзо, след и преди тренировките пия течни аминокиселини, няма смисъл от протеини.
Ето вчерашната храна:
Закуска - 2 яйца на микровелето
Обяд - 2 кюфтета + 3 пиперки
После - 100 гр. кашу
!8 ч - 120 гр. извара + 3 пиперки
Вечеря - салата + печено пиле
Много вода, кафе и 1 чаша Фанта %-P
Общо калории -  около 1500.
С тренировките спирам, докато ми мине гърлото. Иначе рискувам да се влача 2 седмици.

Мнението беше редактирано от Winnie на 20.09.07 05:52.

20.09.07
18:39

Здравей!
Днешния ден мина прекрасно. Пооправям се и дори имах сила и енергия за двуразова тренировка . Сутринта правих кардио 40 мин със среден интензитет. Привечер - бицепс, трицепс и малко корем. Успях дори да вдигна 10 килограмов дъмбел с бицепса си - това е страхотно постижение за мен, направо бях очарована от себе си  :coolsmirk:
Последователно бицепсово сгъване с нормален хват
-4Х4 с 2х10 кг.
-4Х16 с 2х7,5 кг.
Последователно бицепсово сгъване с чуков хват
-4Х16 с 2х7,5кг.
Кик-бек
-3Х8 с 2х7,5кг.
Разгъване на дъмбел зад главата с двете ръце
-3Х8 с 10 кг.
Крънчове с извивки 4Х30
Повдигане на краката от лег - 2Х30

Но и храната си казва думата, друго си е месцето!
Закуска - 100гр. извара
Обяд - 100 гр.печено пилешко филе + салата
После - 100 гр. орехи сурови
После - протеинов бар
Вечеря - 100 гр.печено пиле
Последно - 120 гр. извара + салата

Общо калории - 1500
Вода - доволно, кафе - малко, Колдрекс и Тейлол - доволно :lol: . Отбелязвам, че качвам килограми, дано само да са мускули. Как, между другото, мога да разбера, дали качвам мас или месо? Гледам си вените - колко са изпъкнали и ми се струва, че не са по-скрити от преди. По какъв показател наистина се преценя това? За тези две седмици, откакто пиша дневника съм качила 1 килограм.

Мнението беше редактирано от Winnie на 20.09.07 18:41.

DI

20.09.07
20:01

има кантари, които измерват мазнини, просто се тегли на тях веднъж месечно, за да се следиш.Между другото кантарите са сравнително верни.

20.09.07
20:24

Ако се довериш на някой от тези кантари - мери се винаги само  на него ;)
Че от кантар до кантар .... разлика голяма :)

22.09.07
05:53

Здравей!
Не знам къде ще намеря такъв кантар, остава ми да се надявам, че качвам мускули. Е, и мас да е, идва зима, трябва да се топлим :cheese: !
Пиша вчерашмото меню:
Закуска - 2 яйца
После - протеинов бар
Обяд - пилешки гърди + задушени броколи
После - зеленчуково ризото
Предвечеря - гърди + броколи
Последно - салата с извара и мъъъничко кашкавал

Общо калории - 1600
.
Малко съм ги увеличила, заради скапаната настинка. Вчера се събудих доста изтощена и реших да заложа на повечко храна и почивка. Не съм тренирала, днес ще видя дали ще успея да направя нещо %-P
Емзо, нищо не казваш за манждата! Да считам ли, че е Ок?

22.09.07
05:57

Еми последните 2 менюта са добре :)

22.09.07
06:29

Ъммм, как точно ги приготвяш?

22.09.07
08:26

казано от С7АЛК3Р на 22.09.07, 06:29:

Ъммм, как точно ги приготвяш?

Ами, слагаш ги в една купичка, малко сол и ги рзбъркваш добре. Пускаш на 1 и 1/2 минута и са готови. Малко са тричави, но е бързо и лесно приготвянето им.  ;-)
Емзо, и аз смятам, че вече съм в час.  :coolsmile: Поздрави!

23.09.07
08:10

Winnie, честит рожден ден! :-)
Всичко хубаво, жива и здрава и много усмивки ;-P :-)

Честит, честит! :)

23.09.07
10:12

Честитка и от мен!  :-)

23.09.07
10:33

Честит Рожден ден да си жива и здрава;о.Да те питам защо не приемаш въглехидрати?Яденето ти на 20 септ. има едни орехи пак добре,а следващия ден месо и броколи това не мисля,че е много правилно.Ако хапнеш сутринта едни овесени ядки нищо няма да ти стане даже ще ти е по-комфортно.Поне така мисля аз.

23.09.07
14:12

Благодаря на всички, много ме зарадвахте, наистина! :-)
Веднага ще ви се похваля - получих страхотен подарък от страхотния си съпруг - нова кола. Мерцедес А 170. Просто не знам къде се намирам. Нито мога да мисля за диети, нито за тренировки :lol: От вчера насам съм ги зарязала тотално...

Въглехидратите ми пречат по няколко причини.
1. Причиняват ми страхотни газове и колики. %-P
2. Много трудносмилаеми са ми и не мога да огладнея до следващото хранене.
3. Приспива ми се и вместо да ми “дават”, все едно ми “отнемат” от силата.
3. От пълнозърнести неща, вкл. овес, получавам гастрит.
4. Единствено добре се чувствам от шоколад и прости захари, що така???? :lol:
Всичко това не мога да си го обясна, защо се получава и дори щях да ходя по лекари разни, но после реших, че няма никакъв смисъл и си карам така. Може и да ми липсват някакви ензими, вследствие на много диети, но по-скоро си мисля, че е заради неадекватна перисталтика, след второто Цезарово сечение.

Много целувки и поздрави! Благодаря още веднъж!

Мнението беше редактирано от Winnie на 23.09.07 14:29.

23.09.07
14:30

Първо ЧРД и безаварийно, само да не го удариш на много мързел :))))

Колкото до храната - мога да ти кажа само едно - като не ти понася, не е за теб.  Лично мнение от човек, който също не е фен на общоприетите ‘полезни въглехидрати’. Не виждам причина, поради която да ядеш нещо насила, особено ако то ти причинява силен дискомфорт, а дори и болки.
Честно казано, изпитвам силни съмнения, че нещо общоприето като ‘полезно’ ще е наистина полезно на някого, който има непоносимост към него.
Това си е лично мнение, което не претендира да съдържа някаква експертност или нещо. :)

Трябва да огледам из нет-а, дали няма някакво медицинско/физеологично обяснение на тия неща..мхм.

23.09.07
15:32

Честит рожден ден! Много здраве, хубави изненади (особено като днешната) ;-) и пълноценни тренировки! :-)

24.09.07
18:45

Здравей! Ето ме пак след кратката пауза и принудителна почивка, следствие от вируса. Не че съм напълно оздравяла, просто не мога да си позволя повече офлянкване  >:( , адски се изнервям от липсата на движение и нищоправене.
Днес - двуразова тренировка -  45 мин. средноинтензивно кардио сутринта и следобед рамене.
Раменни преси - 2х10 кг Х 3, 3, 2, 2, 1 (това е нова тежест за мен, много се изкефих)
Раменни преси - 2х7,5 кгХ 8, 6, 5
Разтваряне встрани - 2х5 кг Х 6, 6, 6, 6
Изнасяне напред последователно - 2х7,5кг Х 8, 8, 8, 8
Разтваряне за задно - 2х7,5кг Х 8, 8, 8
Накрая - 4х30 крънча с бебето на корема  :cheese:

Храненето - малко изпуснах месото и си позволих “боклук”:
След кардио - пилешко бутче
Обяд - пилешко бутче
После - протеинов бар и йогурт с ягоди, оцветител и захар  %-P
Привечер - 100 гр. орехи
последно - салата с извара 120 гр.

Общо калории - 1750.
Последно време започнах да огладнявам, това е добър знак, че метаболизма се засилва, нали? Килото, дето го бях качила изчезна незнайно по каква причина, въпреки голямото ядене. На изходна позиция съм - 53 кг.

25.09.07
18:40

Здравей!
Днешната тренировка беше за крака, малко по-различна от преди. Старая се уж да променям нещата, но и вече ми писна да тренирам сама и да няма как да увелича тежестите. Писна ми >:-(  искам на зала вече!
Клек - 3Х20 с 20 кг.
Римска тяга - 3Х20 с 20 кг.
Бедрено сгъване на машина поотделно за всеки крак - 10кгх10, 10, 10
Бедрено разгъване - 20кгх10, 10, 10: 25кгх6, 30кгх4
повдигане на пръсти - 20 кгх25, 25, 25
Интензивно кардио - 10 мин.

Храната:
Закуска - 4 белтъка и 1 жълтък
преди тренировка - една лъжица мед
След това - 1 консерва риба тон в масло
Обяд - пилешки гърди с домати
После - протеинов бар и малко кашкавал - 30 гр
Вечеря - 2 моркова и агнешко
Вода - много, позволих си един фреш от грейпфрут и ананас, много беше як!

Общо калории - 1700.

Мнението беше редактирано от Winnie на 25.09.07 18:41.

25.09.07
18:56

Може и да си писала ама като чета през редовете .... каква е причината да не ходиш в зала ?

26.09.07
04:29

казано от emzo на 25.09.07, 18:56:

Може и да си писала ама като чета през редовете .... каква е причината да не ходиш в зала ?

Имам едно бебе, което трябва да гледам :-) . Много е малък, на 1 годинка е и няма начин да го пратя на ясла. По принцип няма и на кого да го оставя дори за 1 час, сама си се грижа за него, а и за баткото де. Айде, батко ходи поне на градина, но малкото е малко ...Тренирам докато спи. В редките случаи, в които ходя на Сз, ми се оказва помощ в отглеждането и имам шанса да отида на зала ;-)

Мнението беше редактирано от Winnie на 26.09.07 04:33.

26.09.07
13:59

Отивай с него в фитнеса.

26.09.07
14:17

казано от Dalgia на 26.09.07, 13:59:

Отивай с него в фитнеса.

:lol: Това е вица на деня! Благодаря, че ме развесели! Може и да ме пишат по вестниците вече!

26.09.07
18:49

Здрасти!
Днес ще пиша само храната, тренировката пропуснах, но за сметка на това цял предиобяд митках по улиците :-)

Закуска - 100гр. извара.
После - 1 консерва скумрия с доматен сос
Нещо като обяд- 100гр. шунка, 1 тр. топено сирене и салата
Десерт - протеинов бар, много взеха да ми се харесват тези вафли, но нещо май ме бия в кръста повечко
Вечеря - 180 гр. агнешко и спанак и маслини
Последно - салата с извара

Общо калории - 1650. Ей, докарах ги!

26.09.07
22:46

казано от winnie на 26.09.07, 14:17:

казано от Dalgia на 26.09.07, 13:59:

Отивай с него в фитнеса.

:lol: Това е вица на деня! Благодаря, че ме развесели! Може и да ме пишат по вестниците вече!

Има едни такива като торби(незнам как се казват)и се закачат и е на гърба ти. :lol:

27.09.07
18:06

Казват се “кенгуру”  :lol: .
Така, в днешния ден имах удоволствието да изпробвам една идея за тренировка от Бухтата! Получи се страшна тренировка, след нея бях просто валат! Бухтичке, благодарности!

Суперсерии гърди и гръб:
Избутване на машина за гърди/Гребане на долен скрипец с лост
30кгХ6(отказ) /                    30кгХ8
30кгХ5(отказ) /                    30кгХ8  
30кгХ5(отказ) /                    30кгХ8
30кгХ4(отказ)  /                  30кгХ8
25кгХ10(отказ)  /                  25кгХ15(отказ)
Пек-дек/Придърпване на горен с успореден хват
5кгХ7(отказ)  /  35кгХ10
5кгХ5(отказ) /  40кгХ6
5кгХ4(отказ) /  45кгХ2
Бицепси
Бицепсово сгъване с дъмбели последователно с нормален хват:
2х10 кг 6 серири Х 6 повт.
Бицепсово сгъване с чуков хват:
2х7,5 кг 3Х20 повт.
Трицепси
Кик-бек
2х7,5 кг Х 12(отк.); 10(отк.); 8(отк.)
Трицепсово разгъване на скрипец:
10кг Х 8, 7, 6
Накрая - крънчове с пясъчни тежести на китките - 3Х25бр.
И последно - 10 мин. високоинтензивно кардио.
После - на баня  :lol:
Ръцете не ги правих в суперсерии, не мога, просто тежестта ми е достатъчно голяма и предпочетох да почивам, за да ги направя добре.
Сега яденето:
Закусчица - 4 белтъка и 1 жълтък
Преди тренировка - 2 лъжици мед
След това и за обяд - 80 гр. дроб и патладжани на скара. в буркани ги продават, много са вкусни :-P
После - 100гр. кашу, сурово поне беше
Вечеря - 180 гр. агнешко и спанак - най-после и него изядох
Сега трябваше да ям салата, но няма, ще си налея още едно уиски и ще си лягам! И аз съм човек, все пак!

Общо калории, заедно с питието - 1700!
ПП: убих се да редактирам, май съм се понапила! Ми аз като се сетя веднъж - дваж годишно да пия, как няма да ме тресне?

Мнението беше редактирано от Winnie на 27.09.07 18:11.

27.09.07
19:06

Хахаха, Winnie, ше ме убиеш с това уиски, трябва да ти спретна някакво коктейлче следващия път. Много ги умея, особено тия с уиски, щото и аз обичам.  :cheese:
Та по темата, защо тия 2 лъжици мед не ги преместиш след трена, гледам за втори път пореден така ги хапваш. Понеже не мога да го обясня научно, ще кажа само че поне на 100 места съм чела, че не е добре бързи въглехидрати преди трен. Мене ако питаш остави ги за след това, а преди трена с яйСЪТЪ може да мушнеш нещо мазничко (от онова кашу примерно)  :)

28.09.07
06:04

казано от Tralfamadorian на 27.09.07, 19:06:

Хахаха, Winnie, ше ме убиеш с това уиски, трябва да ти спретна някакво коктейлче следващия път. Много ги умея, особено тия с уиски, щото и аз обичам.  :cheese:
Та по темата, защо тия 2 лъжици мед не ги преместиш след трена, гледам за втори път пореден така ги хапваш. Понеже не мога да го обясня научно, ще кажа само че поне на 100 места съм чела, че не е добре бързи въглехидрати преди трен. Мене ако питаш остави ги за след това, а преди трена с яйСЪТЪ може да мушнеш нещо мазничко (от онова кашу примерно)  :)

Тралфче, миличко, ям меда заедно с креатина преди тренировка. Така се засилва “уж” действието му, не само уж, наистина помага.

28.09.07
10:05

А ок, млъквам тогава. Не си писала суплементите в режима, аз затова. За креатинеца вчера открих много интересни неща, за които се прилага извън спортния свят. Накараха ме да се осъмня за пореден път в смисъла на всякакви добавки. Но първо искам да допрочета по въпроса и после ще се обяснявам. Хубав ден!

28.09.07
11:28

kre alkalyn-a НЕ ИЗИСКВА бързи въглехидрати за абсорбацията му !!!

28.09.07
17:03

Емзо, разбрах! Това значи ли, че е грешка да хапвам медеца? Да го ям ли или не?
Днес - кардио, средно 30 минутно, сутринта на гладно, след конска доза кафе :cheese: .

Закуска - 100гр. извара
След малко - протеинова вафла
Обяд - 1 мозък и 1 език, не можах нещо да се заситя
После - пилешки гърди с кашкавал
Вечеря - 2 яйца със шунка на тигана
Последно - салата и извара
Не мога да сметна точно калориите, понеже тия дреболии за мен са загадка. Във Фитдея пише едно, в мойта книга друго и не знам кое е вярното. Няма значение.

Сега погледнах в началото на дневника - оказва се, че имам сериозен напредък в храненето си! Умирам си от щастие, че прогресирам, храната ми беше най-болната тема, но вече отива на оправия.

Мнението беше редактирано от Winnie на 28.09.07 17:15.

28.09.07
17:35

Пиленце, само мога да кажа БРАВОС на това

28.09.07
17:38

казано от peterinka на 28.09.07, 17:35:

Пиленце, само мога да кажа БРАВОС на това

Ах, че си ми сладка на снимката! :-)
Да, много се кефя, просто нямам думи! И аз не разбрах точно как стана това с яденето, но определено хората тук имат съществена роля в това да проям най-сетне. Благодаря! Успех и на теб ти желая, миличка!

28.09.07
18:01

Да, меда не му е мястото там.
При мен всякакви бързи въгл. преди тренировка я провалят в буквалния смисъл на думата(инсулинов пик).
Мястото му е точно след тренировка.
Алтернативи са:
-стафиди
-банани, но презрели(кафяви, потъмнели направо)
и др. ама както винаги не ми идват сега на акъла.

28.09.07
18:25

казано от emzo на 28.09.07, 18:01:

Да, меда не му е мястото там.
При мен всякакви бързи въгл. преди тренировка я провалят в буквалния смисъл на думата(инсулинов пик).
Мястото му е точно след тренировка.
Алтернативи са:
-стафиди
-банани, но презрели(кафяви, потъмнели направо)
и др. ама както винаги не ми идват сега на акъла.

Няма да ям стафиди и банани, спокойно  :-) . Дам, знам, че ти идва от после.
Аз си мислех, че трябва да се яде сладко с креатина и затова го вземах, не че умирам за нещо преди тренировката. Защо така съм се заблуждавала, не мога да си отговоря! Ето това е хубавото на дневника - ако сбъркаш, някой може да те светне и да се поправиш. Емзо, още веднъж - благодарности! :)

30.09.07
18:02

Здравей!
Днес тренирах крака:
Клек - 3Х22 с 20 кг
Напади без крачка - 4 серии 2х15 с 20 кг
Плие - 3Х35 с 15 кг
Глутеус ритници - 3 серии 2х25 с тежест по 6 кг. на всеки крак
Крънчове с извивки - 4Х30
Повдигане на краката от лег - 2Х25
Увеличавам все повече храната, дано не започна да се омазнявам прекалено. Целта е да стигна постепенно до към 2000 кал. дневно и това ще е задачата ми следващата седмица. За днес:
Закуска - 2 яйца
След това - 80 гр. сирене и 1 домат
След тренировката - 1 ябълка
Обяд - пиле и салата
Следобяд - 100 гр. орехи
Последно 250 гр. извара и салата доматки

Общо калории - 1900. Е, почти се доближавам до хилядника!

Вчера не съм представила тренировката, но тя се състоеше в пребоядисване на една спалня с латекс :-) . Храната беше много зле, от безвремие и умора просто не успях да готвя и се тъпках само с лакомства.

05.10.07
04:18

Здравей! Появих се най-сетне! :-)
Причината, поради която не писах досега - тотално бях гипсирана от миналата седмица. Оказа се, че съм претренирала сериозно и трябваше да си дам малко почивка. Хремата се върна, мускулната треска продължи 5 дни, съня ми се наруши...Поглед назад в дневника ми показа грешките, които съм правила и преди, а именно - 2 тренировки на краката  през кратък период. Не знам защо се получават при мен такива претренировки с краката, но не ми харесва определено. С храната също я овапцах, апетит=0, гадене и задръжка на течности. Поне успях да поизкарам малко вода, че бях и като балон.
Вчера правих интензивно кардио - 30 мин. и отсега нататък си мисля кардиото да е с такава продължителност. Не повече.
Храната вчера - не успях да сметна точно:
Закуска - 1 бар
Обяд -4 яйца с масло
После - 1 бълка и 1/2 банан
Вечеря - шунка и салата
Последно - ряпа на салата
Малко е като калории, но наблягах на водата, за да се обезводня! Тази сутрин ме болят  бъбреците :smirk: . Дали има вероятност от многото протеини в менюто да забият и затова да задържам водата? Май ще трябва и хранителния режим да претърпи корекции.

05.10.07
04:40

Това за бъбреците не хубаво.Едва ли е от менюто ти.Трябва огромна част от нутриентите да са белтъчините и да си на такъв режим доста време и пак е малко вероятно.Ако и утре те болят при доктора.

Ако времето за кардио ти е проблем - HIIT макс 14-15мин отнема :D

Настинка и мен ме гони. Пролет, лете здрав като бик, есен, зима - ...... :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1