16.09.07
11:15
Има ли значение коя ръка ми е в подхват и коя ръка ми е в надхват или няма или трябва да ги меня
и другото което е мн ли дебел ще ми кръсто от тягата
Аз правя тяга с фитили за да се натовари максимално гърба, ако искам да развивам предмишницата затова си има отделни упражнения.
16.09.07
12:09
и пак не ми отговори на въпросите
16.09.07
13:45
Няма да ти е дебел кръста, а за хвата - сменявай на всяка серия.
16.09.07
14:39
Няма значение коя какъв хват ти е.Важното е да можеш да задържиш лоста докато си направиш серията.
И според мен няма значение с коя рака как си хванал !! Важното е да ти е удобно и да държиш лоста ;)
казано от Cord на 16.09.07, 12:09:
и пак не ми отговори на въпросите
Кръста ти няма да стане дебел, а за ръцете добре е да ги сменяш всяка серия, все пак аз не харесвам тоя хват защото бицепса ти може да пострада сериозно.
16.09.07
20:39
Няма голямо значение хвата. При тяга хвата важното е да е удобен. Другото са опции. Няма да ти стане нищо на кръста освен да заздравее.
19.09.07
08:56
нормално ли е да не я усещам в целия гръб а в кръста основно!? или греша при изпълнението ?
Нормално е да я усещаш в кръста, но не много - трябва да вдигаш с краката не с кръста и в горно положение когато се изпънеш назад леко да се усеща и трапеца.
19.09.07
09:22
е защо с краката, така няма ли опасност да превърна упражнението на клек ?
В долната позиция когато тръгнеш да изправяш се изправя с краката, бих казал в долната 1/3 от движението, не не се превръща в клек но това е базово многоставно движение при което се засягат много мускулни групи така да се каже в течение на упражнението фокуса прелива от една мускулна група в друга, ако изправяш от долната позиция с кръста рискуваш контузия при доста голям шанс за това.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 19.09.07 09:30.
19.09.07
09:29
ами аз го правя с леко сгънати крака и се навеждам и се изправям, като гледам кръста да е изправен, и ако се наведа повече тогава само ми се налага леко да си наведа краката повече а после като се изправям усещам напрежение мускулно в кръста и се изпъвам леко назад ;)
Знам за какво говориш и това е грешка при изпълнението, така можеш да вдигаш леки тежести при тягата до към 80кг ако опиташ с по - голяма тежест ще се контузиш, при базовите упражнения техниката е първостепенна отнасяй се с респект към тях тея движения ще ти донесат най - много мускулна маса но ако ги изпълняваш погрешно ще си докараш травма.Има един човек в моя фитнес страшно як и набит който преди е вдигал 300кг мъртва тяга, но веднъж решил да се направи пред приятели и тръгнал да вдига 100кг с лоша техника, килограми с които обикновено загрявал и веднага го прерязало в кръста, после го откарали в Пирогов шили го незнам колко операции му правили и оттогава не смее да прави нито клек нито тяга.Ако не искаш да си докараш такава контузия, спри да говориш лекомислено “ми аз така си я правя” допълнено с глупави усмивчици а имай респект към тия упражнения.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 19.09.07 09:42.
19.09.07
09:45
и все пак ми е чудно как да я правя правилно, баси трудната тяга ;)
Заставаш пред щангата хващаш я с хват по широк от разкрача ти, гледай да е близо до краката ти(щангата), клекни стъпалата добре опряни в пода единия крак да не е по напред от другия, леко поглеждаш на горе и започваш да повдигаш с краката един вид да се разгъваш от клекналото положение, щом се разгънеш с долната част на гърба се изпъваш назад докато напълно се изпънеш тогава най - много работи трапеца, след това спускаш като внимаваш да поддържаш чупката в кръста никога не го заобляй, в долната част на движението пак започваш да сгъваш краката но няма нужда да клякаш тялото вече е влязло в ритъм, задържаш на 2-3 пръста от пода тежеста за няколко секунди и после пак вдигаш - това е цялата техника.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 19.09.07 09:57.
19.09.07
10:00
благодаря, ще се опитвам
19.09.07
10:29
Отиваш на www.youtube.com, пишеш в търсачката deadlift и гледаш и се учиш. Аз така направих.