14.12.04
23:33
Искам да ви питам набиранията за гръб пред врат на прав лост ли да ги правя или на едни неща като ръкохватки наклонени.Мисля че в сайта в раздел упражнения,набиранията са показани точно на тези ръкохватки и искам да знам каква е разликата м/у тях и правия лост?
Ами както ти е по удобно. В мойта зала няма прав лост и затова се набирам на ръкохватките. Но иначе предпочитам правия лост, още повече че често правя и набирания в подхват, за което тези лостове са много неудобни.
15.12.04
00:25
аз лично ги правя на прав лост
15.12.04
20:31
мдааа :) зависи изцяло от мястото което искаш да тренираш . даи повече инфо :D а и аз лично харесвам да ги праа на прав лост :wink:
Правия лост май е по-неудобен от дръжките които са поставени на позиция съобразно тялото
Ако искаш широк гръб ги прави на прав лост с широк захва ако си без тежести ще ти трябват поне няколко месеца докато се забележи резултат
Той да прави необходимия брой набирания в няколко серии пак тогава да му мисли за тежести
Прав си ама ако може да прави 10-15 чисти набирания не може ли вече да сложи тежест
[quote author=“master”]Прав си ама ако може да прави 10-15 чисти набирания не може ли вече да сложи тежест
Задължително е master.иначе започва да тренира за издръжливост (без растеж)
Значи ако искаш да си разшириш гърба и правиш да речем 15 набирания , тогава трябва да сложа тежест така ли :?:
Още на 10 - 12 повторения (с перфектна форма обаче) трябва да сложиш тежест, така че да паднеш до 5 - 8 повторения.
[quote author=“master”]Значи ако искаш да си разшириш гърба и правиш да речем 15 набирания , тогава трябва да сложа тежест така ли :?:
При всеки е различна горната граница трябва сам да я установиш но щом не си много яко напреднал обикновенно е 12 както каза Петко К
17.12.04
11:24
Абе то... Зависи.
djgorgio, ти смяташ ли, че можеш да направиш толкова набирания, колкото един начинаещ(с няколко месеца стаж), ама тежащ 40 - 50 кг?
Без да те подценявам, съмнявам се....
Тия правят некви невъзможни суми.
Имаше едно време такваз тема и там имаше хора и с над 20 набиранки с много малък стаж :)
Според мен е по - добре да изпълнява упражнението бавно и правилно, с колкто може по - слабо участие на ръцете, отколкото да си бута тежести веднага, щом достигне бройката..... Мускулът се интересува от стреса, а не от тежестта и ако има клатене, недоразтягане, претоварване на бицепса и т.н. дори и с тежест тренировката за маса става колкото да каже, че е вдигал.
Могат да правят и сто с перфекна форма но мускула над 15 повторения се тренира не за разтеж (каквота същност желаем) а издръжливост не си ме прочел внимателно поста
20.12.04
23:57
А някой ще обясни ли кои мускули се натоварват при правия лост и при ръкохватките ?
Всичко зависи от ширината на хвата няма криви,прави.
Широк хват(по широк от раменете) - Външна част на голям гръбен мускул
Тесен хват мисля че се сещаш какъв е и какво прави
13.01.05
20:04
тези така наречени ръкохватки,помагат за по-пълното,цялостно съкращаване на гръбните мускули :wink: във върховата точка на набирането,едно минимално задържане в този момент е желателно при изпълняване на това упражнение :wink:както и в долно положение,за да се получи пълното им разтягане,без напълно увисване -кофти е за раменете
13.01.05
22:55
леле аз пробвах на тея ръкохватки малеее много сам зле на тях правя две правилно набирания пред врат до горе и край почвам с половинките :lol: на прав лост поне 4 -5 ги прая ...
14.01.05
09:35
а как е по-добре да се набираш - пред или зад врат?
кои мускули се развиват при двата вида?
Всяко тяло е устроено различно и всеки сам трябва да установи, кой вид набирания му влияят най-добре. Пробвай всички начини и открии истината за себе си.