25.09.07
01:49
Ръце!!!
Леле това сигурно е 100-ната тема за ръце... абе не знам какво става обаче направо адски се нервирам!!! Правя ръце, чуствам ги, и след 10 мин кардио след тренировка все едно никога не съм вдигал нищо. И не само за ръцете, ами за всички мускулни групи. Всичко ми увисва след кардиото... имам чуството че тренирам за тоя дето духа. Това нормално ли е?!
Например днеска какво става:
бицепс:
(направих толкова мн сета за да си намеря най подходящата тежест (в либри - 2 либри - 1+кг))
30-1x12
35-1x12
40-1x12
45-1x12
50-2x12
60-2x12-10
65-2x8
после дъмбели - седнал - прав гръб, 20-3x12, после дъмбели прав - 30-3x10-8-7
после крив лост с опора за лактите 30 (+самия лост не знам колко тежи) 3x10-8-8
трицепс:
изтласкване на щанга от прав leg - 50-1x12, 70-1x10, 80-1x8
разтваряне на въже 30-2x12, 40-1x10
плюс още две други упражнения на скрипеца.
Наистина ги почуствах супер добре напомпани, и доволен отивам да правя кардио, и след 10мин все едно нищо не съм правил. Нормално ли е?
Ако на следващия ден нямаш мускулна треска това вече си е проблем. А зависи и колко време ти е кардиото. Ако е 30 минути е нормално вече да не са ти така напомпани ръцете.
Напомпването е само временно явление и е страничен ефект от тренировката, а не основната цел.
25.09.07
09:10
Напомпан си, защото кръвта ти отива в бицепса, но когато въртиш педалите, слиза долу.
за напомпването знам - не ми е основна цел. въпроса е че не усещам мускула да е свършил някаква работа? Нормално ли е? а и ето на другия ден (днес) нямам мускула треска.
Кардиото ми е точно 30мин 4-5 дни в седмицата защото съм на Fat Бърър, само че започнаха да се топят мазнините и се изплаших - няма мускули хаха, преди по-голям изглеждах!
25.09.07
18:50
казано от podlecii на 25.09.07, 06:39:
Ако на следващия ден нямаш мускулна треска това вече си е проблем. А зависи и колко време ти е кардиото. Ако е 30 минути е нормално вече да не са ти така напомпани ръцете.
Аз мускулна треска не сьм имал от няколко месеца и пак ми растат рьцете .Мускулната треска се наблюдава ако не си тренирал даден мускул прекалено дьлго време или правиш различни упражнения за дадения мускул всеки пьт когато ходиш на тренировки.Ти да не би всеки пьт като тренираш рьцете на другия ден да си с мускулна треска ?
Ами да ти кажа ако съм си свършил работата добре - имам. То е едно специфично усещане и наистина не е точно мускулна треска. И за два дена ми минава. А на HeartCore ще му предложа да прави супер серии (една серия бецепс, една серия трицепс)
казано от twista на 25.09.07, 18:50:
Аз мускулна треска не сьм имал от няколко месеца и пак ми растат рьцете .Мускулната треска се наблюдава ако не си тренирал даден мускул прекалено дьлго време или правиш различни упражнения за дадения мускул всеки пьт когато ходиш на тренировки.Ти да не би всеки пьт като тренираш рьцете на другия ден да си с мускулна треска ?
Естествено че трябва да имаш лека мускулна треска на мускулните групи които си тренирал - това иде да покаже че върху мускула има микро травми и се възтановява/уголемява.
Мускулната треска се наблюдава ако не си тренирал даден мускул прекалено дьлго време или правиш различни упражнения за дадения мускул всеки пьт когато ходиш на тренировки.Ти да не би всеки пьт като тренираш рьцете на другия ден да си с мускулна треска ?
Аз имам всеки път, особено на втория ден след тренировката. Най-осезаемо на на ръце, гърди и предно рамо, но принципно навсякъде :)
26.09.07
09:25
Еми поздравления на всички :)
26.09.07
09:31
казано от twista на 25.09.07, 18:50:
Аз съм така.
Може да е лека, но треска почти винаги има... Що се отнася до HeartCore, та ти си смазал от трениране ръцете! 3 упражнения с по 3 серии за бицепс и 3 за трицепс и си готов - това прави по 9 серии за двата мускула, а ти си направил 10!!! само на първото упражнение...
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.09.07 14:16.
мерси на всички за отговорите. то Монстара: направих толкова много сета за да си намеря най подходящата тежест. Наистина ги усетих яко ръцете след тая тренировка, както казах, докато не си започнах кардиото. Иначе аз принципно си правя по 3 упражнения за бицепс и трицепс, понякога 4 като ми се тренира много.
Имам друг въпрос, чувал съм че мускулната група която си натоварил повреме някоя тренировка, и ако правиш кардио след това, то кардиото ти цели един вид, точно тази мускулна група. има ли нещо такова?
За ръцете, пак, нямах мускулна треска оня ден, но вчера правих рамене и трапец и имам лека болка в сгъвките между бицепса и предмишницата. едва ли има някаква връзка с тренировката за ръце
26.09.07
20:37
аз пък се бях притеснил за леката мускълна треска помислих си че нещо в мене не е наред или нещо в програмата не ми е наред
казано от HeartCore на 25.09.07, 01:49:
Ръце!!!
Леле това сигурно е 100-ната тема за ръце... абе не знам какво става обаче направо адски се нервирам!!! Правя ръце, чуствам ги, и след 10 мин кардио след тренировка все едно никога не съм вдигал нищо. И не само за ръцете, ами за всички мускулни групи. Всичко ми увисва след кардиото... имам чуството че тренирам за тоя дето духа. Това нормално ли е?!
Например днеска какво става:
бицепс:
(направих толкова мн сета за да си намеря най подходящата тежест (в либри - 2 либри - 1+кг))
30-1x12
35-1x12
40-1x12
45-1x12
50-2x12
60-2x12-10
65-2x8после дъмбели - седнал - прав гръб, 20-3x12, после дъмбели прав - 30-3x10-8-7
после крив лост с опора за лактите 30 (+самия лост не знам колко тежи) 3x10-8-8трицепс:
изтласкване на щанга от прав leg - 50-1x12, 70-1x10, 80-1x8
разтваряне на въже 30-2x12, 40-1x10
плюс още две други упражнения на скрипеца.Наистина ги почуствах супер добре напомпани, и доволен отивам да правя кардио, и след 10мин все едно нищо не съм правил. Нормално ли е?
Това ако го правиш е...няма да ти вървят ръцете...прекалено много е.Едва ли е само от кардиото.По -добре направи 3упр.по 3-4 серии за бицепс и 4 за трицепс,но да е с тежичко и бавно и точно изпълнение.Не гледай тежеста и не брой повторенията.Гледай да чувстваш мускула