26.09.07
16:31
Какво мислите за упражнението 21? Нещо не ми вдъхва доверие... напомпва ама ефекта какъв е? На мене ми се струва повече за релеф 1. защото се прави с по - малка от обикновената тежест 2. защото са 21 повторения. Да го вкарам ли малко за стрес на мускула?
Моля само хора, които разбират и са го опитвали да пишат.
26.09.07
16:33
Прави се с доста голяма тежест, която ти позволява да направиш макс 7 повторения и се прави на 3 серии, странно упражнение е пробвах го миналата седмица :)
Аз го правя през седмица като последно упражнение. Това ми е любимото упражнение за бицепс. След като направя 3 серии бицепса ми така се е напълнил с кръв че ще се пръсне. Но е хубаво да го включиш ако имаш малко по-голям стаж в залата. А за мен тези работи 6-8 повт са за маса, а 12 и нагоре за релеф са пълни глупости. Аз лично правя 10-15 повт.
Прави се с доста голяма тежест, която ти позволява да направиш макс 7 повторения и се прави на 3 серии, странно упражнение е пробвах го миналата седмица :)
Не е ли 21 повторения в 1 серия?
26.09.07
19:55
Да. Корд се е объркал фатално. 7 повторения от долна мъртва точка до средата на сгъване, 7 повторения от средата до горна мъртва точка и 7 повторения от долна мъртва до горна мъртва точка. Прави се с цел стрес и максимум напомпване на мускула.
Това е е дно супер упражнение което може да те напомпа до пръсване.Ако се прави в деня за ръце след него може и да не правиш друго.Въобще Jorku,го е обяснил много добре и си го слагайте в програмата без притеснения.Относно по-горните мнения...без коментар :cheese:
С риск да се изложа, и аз съм го правил като Жорку (всашност точно обратното, но на същия принцип), обаче на скрипец за... трицепс? :gulp:
27.09.07
08:30
някои ще ми обясни ли какво е това упражнение 21
27.09.07
08:43
vlade ами това което ти си правил не е много правилно. Чак догоре ли си пускал скрипеца?
Misho280895 обяснил съм го вече...
Jorku,
какво разбираш чак до горе? 7 от начален хват до хоризонтал, 7 от хоризонтал до долу и 7 пълна амплитуда :)
27.09.07
09:01
Ами самото упражнение трицепсово разгъване на скрипец не се изпълнява догоре а до прав ъгъл на ръцете. Иначе губиш напрежение. С две думи - не прави това упражнение 21 за трицепс :)
Сигурно си прав. Аз отдавна не го и правя де, че ръцете от 1 година ги правя на суперсерии, а се сещаш , че след една суперсерия включваща например тежко сгъване с щанга + 21 на трицепс ще трябва да ме включат на системи :lol:
27.09.07
09:33
Това е е дно супер упражнение което може да те напомпа до пръсване.Ако се прави в деня за ръце след него може и да не правиш друго.Въобще Jorku,го е обяснил много добре и си го слагайте в програмата без притеснения.Относно по-горните мнения...без коментар :cheese:
Напълно съм съгласен с Jorku и МИЛЕ
Ами самото упражнение трицепсово разгъване на скрипец не се изпълнява догоре а до прав ъгъл на ръцете. Иначе губиш напрежение. С две думи - не прави това упражнение 21 за трицепс :)
Не съм съгласен че не трябва да се пуска догоре, точно догоре трябва да се пуска с пълен диапазон за да се натоварят и трите глави на трицепса иначе се товари само частично, напрежението не се губи защото скрипеца оказва постоянно напрежение през цялото време.
27.09.07
14:23
т’ва 21 нали е за релеф, че нещо не ми стана ясно?