27.09.07
11:31
Здравейте днес утидох във фитнеса и са сложили уред за кофички и незнам кое упр да махна :
1.Лег тесен хват-4х8,6,4
2.Френска преса-4х8
3.Разгъване на скрипец-4х10,8,8
4.Кик-бек 4х10
Но искам да е като първо упражнения защото пробвах и са ми малко труднички щото сам висок прая 6 7 но ще свикна за 1 седмица кажете какво да направяя:)
ами предполагам че искаш да качваш сантиметри в ръцете - за това СПОРЕД МЕН премахни кик-бека щото е оформящо уппражнение
Ами с тесния хват как ще се опрая трябва да правя 1 во кофички защото после ми е трудно на 2 ро 3 то упр. какво да направя да махна тесния хват и да стане
1.кофички
2.Френска преса-4х8
3.Разгъване на скрипец-4х10,8,8
Защото ако правя тесен хват и кофички 1 то няма да е успе6но :)
След 3-4 пъти ще почнеш да ги правиш лесно и ще можеш спокойно да ги изместиш.
Така да бъде :
тесен хват
кофички
френско
разгъване на скрипец-за това се чудя щото тесния хват и кофичките са базови то и френското не е лесно може да ги остая 3 те само как мисли6?
27.09.07
13:25
Без френското мисля че можем да забравим за големите трицепси. Тесния хват от лег натоварва много сухожилията, също и мускулите, които се намират под основните глави (близо до лакътя). Има опасност, щом го правиш като първо упражнение да имка развитие предимно там, което не е много приятно. При френското дръпни ръцете назад, така че ръцете да не се случват във вертикална позиция (което би отнело от напрежението върху мускула, за сметка на ставата). Разтягай колко можеш по-додолу, най-добре ако легнеш на наклонена лежанка, така че, да отвеждаш лоста под нивото на главата. ..
Кофичките са добри, но за целта трябва да се усетят в горна позиция и да има максимално съкращаване на мускула, ако ще и то да е умишлено. Ако спускаш повече от 90 градуса в лактите има опастност от усукване на раменната става, така че внимавай. Дръж главата наведена напред и лактите към торса. Отново в горна позиция не позволявай на ръцете да застанат вертикални - те така биха си починали замалко, като оставят всичко на опората на костите.За целта се приведи леко напред.
И без френско може, кофичките са най доброто упражнение за трицепс дори само кофички с едни изтласквания е напълно достатъчно да се развиват трицепсите, и не тесния хват товари толкова сухожилията колкото френското, не че съм против френското но е заменимо упражнение.
27.09.07
13:44
Добре е трицепса да е свеж, когато го започваш. Предлагам така:
- загряваш добре
-започваш с френско разгъване. примерно 4 серии до откат, както си знаеш
-Кабел. При кабела има разлика. Когато правиш тежките серии се наведи напред, все едно че ръчна помпа за гуми натискаш и бутай колкото можеш да бутнеш за максимум 4-5 пъти. Когато ползваш тежест, която можеш да контролираш се отдръпни от уреда и нека лактите ти бъдат неподвижно залепени за торса, като кабела да не сочи вертикално надолу, но да го дърпаш към теб. Добре е да имаш и от двете вариации.
-тук вече може на напомпаш тесния хват с неголяма тежест...
-после ако можеш кофички, ако не пробвай с кабела над главата (с гръб към скрипеца, удря точно в ядрото.)
-после пробвай каквото и да е докато не можеш вече нищо и си тръгни доволен :)
27.09.07
13:49
Може за теб да действа добре и така... Кофичките не могат да натоварят оптимално горната част на трицепса, именно която е най-поддатлива на растеж; също така натоварват в голяма част сухожилията за сметка на мускулите, а при неправилно или посредствено изпълнение може да не доведат доникъде. Аз съм попринцип афектиран и найстина френското ми е любимо упражнение за трицепс, но според мен е незаменимо (с крив лост и тесен хват, за да удари точно по на-голямата глава, като лактите сочат навън)
(когато казвам “натоварва много сухожилията” имам предвид, че дърпат повече те, натоварват се повече, отколкото самия мускул, не че се натоварват опасно. Френското наистина ги удря зле, но много мо зле удря трицепса и му придава незаменима форма)
Мнението беше редактирано от oli на 27.09.07 13:57.
Кофичките удрят добре и трите глави на трицепса стига да пускаш до долу, под паралел.
Само за френското - нека да не е първо упражнения, че е малко рисково. Ако не се е загрял като хората..ауч.
Благодаря на всички за отговорите които ми дадохте но всеки различно нека 1 да каже програмата за трицепс но или кофички или тесен хват да са 1 ви
а после френско скрипец и кик бек подредете ги така
тесен хват или кофички
френско,скрипец кик бек кое от трите да е 3 то май ме разбрахте :)
Кик-бек - 3-то
Кофички и тесен хват - редуваш ги през тренировка.
Не повече от 3 упражнения общо.
С7АЛК3Р много благодаря за отговора ще я ползвам а става ли според теб така
1 и 2 ра седмица сменям кофички и тесен хват както ти казваш
3 та седмица кофички тесен хват ФРЕНСКО и пак отна4ало.Добре ли е така щото ми се иска6е и френското да вклю4а мнн добре влиза като последно упражнение