Проограма за гръб?

24.09.07
20:32

бихте ли ми предложили програма за разширяване на гърба,kakтo и зa маса

Потърси малко. Колко е писано на такива теми...

25.09.07
04:44

Тяга, гребане, набиране.

25.09.07
07:51

1.Скрипец/Набирания - 4 серии
2.Тяга - 4 серии
3.Мечка/Гребане - 4 серии като редуваш през трен
4.Долен скрипец - 3 серии за доизцеждане

28.09.07
10:01

Само един въпрос към хората писали по-горните постове
Какво ви накара да съветвате човек (ОЧЕВИДНО без опит) да прави тяга???
Извинявам се за СУПЕР НЕГАТИВНОТО СИ МНЕНИЕ но какъв мислите ще е резултата когато начинаещ започне да прави тяга при това без ниакаква техника ??? И както е характерно за всеки начинаещ да се опитва да вдигне максимално много ???
С тези съвети освен да се кунтузи ... и да се откаже ... едва ли ще направи нещо друго.

За бога ... от така поставен въпрос става ясно, че човека не е наясно ното какво нито как да прави ... и вместо да трупате постове  земете и му напишете нещо полезно, което ще му свърши работа, няма да се кунтузи и ще види след няколко месеца, че от това което прави има ефект и ще се амбицира още повече ...

П.С.  Извинявам се за отклонението от темата, но когато пишете нещо нека то да е полезно на хората, а не просто да има нещо писано по темата ...

П.С.2 Единствено Жорко не го закопа ... а и го подкрепям, че човек трябва да попрочете малко поне преди да пита, както и смятам, че въпросите трябва поне малко от малко да са по-конкретни...
(не както една вечер влиза един в залата ... гледа някакъв гейнър и пита ... “колко тряа да изпия от тва за да стана тъкъв кът на снимката?”)

Мнението беше редактирано от noobmania на 28.09.07 10:10.

28.09.07
10:30

казано от noobmania на 28.09.07, 10:01:

Извинявам се за СУПЕР НЕГАТИВНОТО СИ МНЕНИЕ но какъв мислите ще е резултата когато начинаещ започне да прави тяга при това без ниакаква техника ??? И както е характерно за всеки начинаещ да се опитва да вдигне максимално много ???
С тези съвети освен да се кунтузи ... и да се откаже ... едва ли ще направи нещо друго.

Това за “вредната” тяга е такова заблуждение! 90% от хората я правят грешно, но това не значи, че тягата е вредна. С нищо не е по - различна или опасна от другите упражнения, ако се научи правилната техника. А тя не е никак сложна, даже е по - лесна от други упражнения. И е по - добре да се научи да я прави правилно още в началото, докато килата са малки. Като напредне каква е разликата? Килата ще са повече, защото ще е станал по - силен, техниката е никаква (щото не е правил тяга досега) и риска от контузии е по - голям.
Всички упражнения са опасни, ако се правят грешно. Давам само няколко примера, при които опасноста да се повредите кръста е по - голяма, от колкото при тягата - сгъване от стоеж с голям наклон назад (чийтинг), отлепяне на ханша от пейката при лег - преса, гребане с извит гръб (независимо дали с щанга или скрипец), вдигане от лег с мост, раменни преси от стоеж с наклон назад и т.н.

Мнението беше редактирано от Петко К на 28.09.07 10:36.

28.09.07
10:35

Упс..
С Петко сме дублирали постовете.  :)

Мнението беше редактирано от 6th на 28.09.07 10:36.

28.09.07
13:26

Стига сте се плашили от тягата, напълно безопасна е стига да внимаваш за две, три неща - винаги чупка в кръста, погледа леко нагоре и когато се вдига от земята да се вдига с краката не с кръста.Тягата е невероятно упражнение, никой не би трябвало да го пропуска, чуството когато си направил една серия тяга до отказ с над 100кг е невероятно и през целия ден се чустваш перфектно.Тягата активизира организма да отделя огромно количество ползотворни хормони като хормон на растежа и тестостерон, това е най - ценното упражнение което може да включите в арсенала си.

28.09.07
17:44

казано от Alkorin на 28.09.07, 13:26:

Стига сте се плашили от тягата, напълно безопасна е стига да внимаваш за две, три неща - винаги чупка в кръста, погледа леко нагоре и когато се вдига от земята да се вдига с краката не с кръста.Тягата е невероятно упражнение, никой не би трябвало да го пропуска, чуството когато си направил една серия тяга до отказ с над 100кг е невероятно и през целия ден се чустваш перфектно.Тягата активизира организма да отделя огромно количество ползотворни хормони като хормон на растежа и тестостерон, това е най - ценното упражнение което може да включите в арсенала си.

Аз пък съм си дублирал поста с теб :cheese: . Без тяга не става голям гръб, най-малкото увеличава яко общата сила на тялото.

28.09.07
20:38

За бога ... от така поставен въпрос става ясно, че човека не е наясно ното какво нито как да прави ... и вместо да трупате постове  земете и му напишете нещо полезно, което ще му свърши работа, няма да се кунтузи и ще види след няколко месеца, че от това което прави има ефект и ще се амбицира още повече ...

П.С.  Извинявам се за отклонението от темата, но когато пишете нещо нека то да е полезно на хората, а не просто да има нещо писано по темата ...

П.С.2 Единствено Жорко не го закопа ... а и го подкрепям, че човек трябва да попрочете малко поне преди да пита, както и смятам, че въпросите трябва поне малко от малко да са по-конкретни...
(не както една вечер влиза един в залата ... гледа някакъв гейнър и пита ... “колко тряа да изпия от тва за да стана тъкъв кът на снимката?”)

Почнах да правя тяга един месец след като влезнах в зала.. правех я 2 месеца с 30-40 кила за да науча техниката .. тягата ми разви страхотен гръб и за мен това е най-доброто упражнение.Има редица клипове и инфо за това как се прави тяга..има колани за предпазване и тн.Сега му кажи да не прави и гребане, че и то товари кръста и ще се кунтузи?Ми дай да прави гръб на 10 вида скрипци и да се надява, че ще порасне..Ако искаш истински гръб - тяга,гребане,мечка там е истината!
/Малко отклонение/
Познавам хора, които имат значителен стаж и са на 18-19, но не правят тяга/гребане заради проблеми..тренират гръб на скрипци и имат слаби гърбове.До сега развит гръб/ширина + плътност/ с отсъствието на тези упражнения не съм видял.Айде \/ ..
@Alkorin:
Прав си ..като се почувстват 90-100 кила тяга е на лице душебен оргазъм ;)

Мнението беше редактирано от RedWalker на 28.09.07 20:43.

28.09.07
22:17

cool_turist
..тяга не правя често ....ама си мисля че по естествено движение от на тягата няма...е и клека ...
човек може да се контузи и на машина..даже и както си върви!!!

cool_turist
..по твойта логика сега в залите щяха да се размотават билдери....с ИНВАЛИДНИ КОЛИЧКИ!!!!

cool_turist
..За бога не знам кво му е и как е поставен въпроса....човека изка програма за гръб :roll:
мисля че по полезно от това нагоре  надали има....ТИ АКО ИМАШ НЕЩО ПО ПОЛЕЗНО ЗЕМИ И ГО НАПИШИ а не... + 1-вия ти ПС  ,,но когато пишете нещо нека то да е полезно на хората, а не просто да има нещо писано по темата ...,,

cool_turist
..ми нали е за ттва тука човека ...да прочете нещо....тва с гейнъра наистина много ще му е от полза ;-)

Мнението беше редактирано от cool_turist на 28.09.07 22:45.

28.09.07
22:35

казано от Alkorin на 28.09.07, 13:26:

Alkorin само с чупката в кръста не съм съгласен...чупката не би трябвало да е нито на едната нито на другата страна...
гърба възможно най-изправен

28.09.07
22:40

Нямам предвид да е наклонен на една страна, а да има чупка между задника и горната част на гърба т.е кръста да не е заоблен а вдлъбнат това го пази от контузии.

28.09.07
22:57

http://www.youtube.com/watch?v=8VZOlFo0Q1U   горе долу така :)

29.09.07
07:24

Така един от улицата дига когато сам ходил прав под масата и сега заради мъртвата тяга с хернии и болки яки в кръста това упражнения ако някой 6а го прави трябва или да има 1 година стаж поне да е бая здрав другия вариант е примерно да го прави сас мнн малки кила по 8 10 повторения .Така смятам аз

29.09.07
10:11

Ето едно иструктиращо видео как се прави - http://www.youtube.com/watch?v=IqLOdOezwoU
Лично аз съм за използване на фитили обаче.

02.10.07
09:18

Начинаещ=липса на техника + запален = надценяване - някой да му покаже къде бърка === КОНТУЗИЯ

За това съм против да се прави тяга от хора без опит, без да има кой да им покаже къде бъркат.
Прост пример правете тяга, без да заключвате кръста и без да дигате и пускате контролирано - като се клатите напред и назад като махало на часовник (поне така гледам, че се прави от новите звезди по залите) и ми кажете после как ви е кръста.

А иначе ако човек знае какво прави!!! ДА тягата е прекрасно упражнение.

02.10.07
09:33

Той ако не почне да я прави никога няма да се научи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1