Тичане и маса...

28.09.07
05:53

Наскоро почнах с фитнеса,но имам един проблем.Задните ми части са доста мазни и отпуснати.Знам,че трябва да се тича.Но тъй като тренировката ми е за маса,ще има ли ефект,ако тичам?Да не се получи,че с тренировката качвам мускулна маса,а с тичането топа това,което съм качил?В горната част на тялото не съм мазен,само корема нали...

28.09.07
08:08

Дай да се разберем сега. :) Каква е целта на тренировката ти? Искаш да качиш маса или да свалиш мазнини? Защо не споменаваш храненето? Спомени и него...и то с добро. Ефект от тичането ще има ОГРОМЕН. Не само за задника ти но и за доста по важни части от него. Каквато и силова тренировка да правиш няма никакъв проблем да я съчетаеш с кардио дейности. Препоръчително е...да не кажа задължително(дано не ме чуе Янислав Тачев) Продължителността и честотата ще си определиш ти съобразно целите и възможностите. Не се притеснявай, че ще останеш без мускули тичайки по няколко минути два или три пъти седмично.Протеините се включват много трудно в окислителния метаболизъм(този при аеробните натоварвания) и дори да има някакви загуби, ако да речем си гладувал цял ден и си отишъл да тичаш после, то те няма да са катастрофални. Има и нещо друго обаче, ако си начинаещ организмът ти е още нетрениран и няма необходимите адаптации и няма да може да използва толкова лесно мазнините като гориво и ще набляга на глюкозата и евентуално на така ценните протеини(разбирай мускул). Съвета ми е да почнеш с пет минути тичане(ако не си тичал досега) по два три пъти в седмицата и постепенно да се ориентираш да го увеличаваш.

FA

28.09.07
17:24

Първо качи маса после релеф !

28.09.07
17:36

казано от faramir на 28.09.07, 17:24:

Първо качи маса после релеф !

Аве не е приятно да имаш голям задник. Казвам го от личен опит ;-)
....
Решение:
1. Яко хранене
2. Сериозни тренировки( силови - 3 пъти в седмицата кардио - 2(3) пъти )
3. Кардиото, т.е. тичането да е кратко и интензивно, т.е. спринтове :) Мен лично много ме стегнаха тия спринтове.
4. 6 дена работи, на седмия почини !!!
5. Сънят да е в рамките 7-10 часа мин., не по-малко
6. Не прави силови и кардио тренировки в един ден... не че е вредно, просто възстановяването ще е по-трудно(лично мнение)
....

Ами май е това. Не се сещам за друго.
Успех !!!

29.09.07
17:08

Тичал сам и преди,това не е проблем.Проблема е,че точно от задника искам да сваля,а в горната част на тялото да кача.Ще има ли ефект,ако след тренировка правя по 15 минути кардио на едно като колело(велоергометър май се казваше)?И как да се храня.Каква диета да изпозвам,за качване на маса или за разграждане на мазнини?

14.10.07
08:54

НВД диета, но хората по горе ти казаха че не може да сваляш манини от едно място а на друго да качваш ММ.Или чисти или качвай.Ако имаш голям задник не се занимавай много-много с клекове или ако ги правиш на 90 градуса само.

14.10.07
10:45

Тичане + маса? = АНАБОЛНИ СТЕРОИДИ!
:D:D:D:D:D

17.10.07
21:53

Като цяло кардио дейноста не пречи на покачването на мускулна маса стига да не правиш Анаеробна тренировка  (тренировка с тежести) и ведната след нея Аеробна (кардио).
Примерно тичаи сутрин на гладно а не след тренировка защото при продължително кардио след анаеробна тренировка ефектът от нея се принизява до 0 % и ефект има само от кардиото.
С др. думи ако правиш продалжително кардио след тренировката си с тежести няма да покачваш мускулна маса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1