01.10.07
12:42
Бих искал да се консултирам с вас, в книжката която чета за култоризма определят за ‘начинаещ’ човек който не се е занимавал със спорт и силови или упражнения. Аз съм на 16 години 58 килограма тренирал съм плуване и футбол а лятото работих като докер. Определям ли се като начинаещ (без да се мисля за много як Smiley)Също да попитам, ходих на ортопед заради лошата си стойка и ми препоръча всякакъв вид спорт, особено плуване.Ако може да ми препоръчате тренировка при която мога да ги съчетая. Знам също че има и някои упражнения във фитнеса които спомагат за изправянето на гръбнака, кои са те , трябва ли да избягвам някои други упражнения? Фитнеса не ускорява ли вкостяването или може би се бъркам ?
Начинаещ е всеки който няма опит в залата, мъртвата тяга помага за изправяне на гръбнака, плуването и фитнеса си пречат и двете доста изтощават тялото.
кои точно упражнения са подходящи за проблема ми?? Бях намерил link с тях но сега имам проблеми с очите и не мога да се ровя в google…
казано от aybay на 01.10.07, 14:58:
кои точно упражнения са подходящи за проблема ми?? Бях намерил link с тях но сега имам проблеми с очите и не мога да се ровя в google…
Упражненията за еректорите (разгъвачите на гръбнака) са “твоите” упражнения за изправяне или оправяне на стойката или поне това е което фитнеса може да допринесе за решаване на проблема ти. В линка ще видиш много упражнения, които са именно за тези мускули. Ако искаш да се занимаваш с тежести - твърдо си начинаещ, ако до сега не си се занимавал (ако имаш 5 килограмови гири у вас - това не е стаж). Влезеш ли в залата - започваш с кръгови тренировки, в които нека целта ти да е да научиш как да изпълняваш правилно упражненията и нека постиженията да НЕ са приоритетни.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.10.07 18:26.
казано от aybay на 01.10.07, 12:42:
Също да попитам, ходих на ортопед заради лошата си стойка и ми препоръча всякакъв вид спорт, особено плуване.
В какво се изразява лошата ти стойка? Ако примерно има прегърбване и раменете се събират напред, ще трябва да работиш върху укрепването на мускулите на гърба и същевременно трябва да правиш редовно стречинг на предната част на раменните мускули.
така е DRUMEV, а също и главата ми е сякаш забита в земята, постоянно наведен ходя
04.10.07
18:04
плс кажете дали мъртвата тяга е полезна ако имаш изкривяване примерно сколиоза