набиране с една ръка

CO

02.10.07
14:09

трудно или невъзможно?

02.10.07
14:18

Според мен ще натовариш много повече бицепса отколкото с две .

Мнението беше редактирано от ........ на 02.10.07 14:19.

CO

02.10.07
14:29

това е логично но пробвал ли си изобщо да направиш да видим дали можеш да отлепиш дори сантиметър :Р

Какво точно питаш в тая тема?

CO

02.10.07
14:43

дали набирането с една ръка е трудно или невъзможно..и дали има смисъл от набиранията за бицепс, примерно с тежест ако ги правиш и т.н.

02.10.07
15:27

Единици хора могат да го правят, но и за какво ти е? това е за показност не е практическо упражнение.

02.10.07
16:18

Възможно е. Аз мога да правя набирки с дясната ръка, с лявата не съм пробвал. От тях обаче много ме заболя дясната китка! Не ги прави! Може даже да се контузиш! А пък е и абсолютно безсмислено!

Мнението беше редактирано от Horsefucker на 02.10.07 16:20.

02.10.07
17:13

Правил съм и с дясна и с лява ръка, но не виждам никакъв смисъл дори да се опитам пак.

CO

02.10.07
17:33

а не бе, аз питам за информативност, иначе не мога да ги правя надали и ще мога някога :)

02.10.07
17:44

Луд ли си да увисне6 с 80 кила примерно да ги крепи6 на 1 ръка чиста контзия :)

CO

02.10.07
17:45

е да но все пак ако некога се случи да вися и да има опасност да падна от мн високо :Р ако екстремна ситуация стане..

02.10.07
18:19

Аз съм пробвал и правя едно набиране с лявата рака,дясната ми е по слаба и не мога до горе

02.10.07
19:08

Не искам да си представям човек 100-100 кила да прави набиране на 1 ръка..

02.10.07
19:11

набирания на една ръка,лицеви на една ръка,клекове на един крак - все силови упражнения със собствено тегло даващи резултати от подобни до значително по-добри от щангите...но тъй като от тях не расте бицепса не виждам какво място биха имали в бодибилдърските тренировки...иначе в доста спортове се ползват (бойни изкуства и т.н.)

Мнението беше редактирано от G33K на 02.10.07 19:41.

CO

02.10.07
20:42

Клекове на един крак, ебати тъпнята

02.10.07
20:53

казано от Cord на 02.10.07, 20:42:

Клекове на един крак, ебати тъпнята

Набирането на една ръка да не е  “по - умно”?

За всички коментирали по - горе, малко уточнение - набирането на една ръка се прави с една ръка. Тоест, държите се за лоста само с едната ръка, а другата я държите някъде встрани. Не се придържате с нея за китката, защото така реално се набирате с двете ръце!
Колко от вас наистина могат да се наберат на една ръка? Бая е трудно, и изисква доста сила, дори да сте 50 - 60 кг.

http://www.youtube.com/watch?v=e1-t8dkpjrc
http://www.youtube.com/watch?v=ZklMmWbDnjQ

Мнението беше редактирано от Петко К на 02.10.07 20:56.

02.10.07
21:16

Петко тия и двамата са по 50 кила с мокри дрехи пълни ектоморфи при тях упражненията със собствено тегло са много - по лесни отколкото на някой трениращ с щанги просто защото той е много по тежък.

02.10.07
21:29

Виждал съм и хора по 75-80 кг да се набират.

CO

02.10.07
21:42

е да поне за това стават ектоморфите, ма аз какво говоря за тях, това че са ектоморфи не ги прави трето качество човеци...

иначе втория добре се справя но първия ше си скъса краката от махове с тях :Р

ZO

03.10.07
08:37

Ааааа тоя е луд втория много добър! Аз да можех така ма не ставам за нищо много съм слаб на набиранията кажете нещо да стана по - корав правя максимално 10 набирания не мога повече! ако има спасение за мен някои ако може да помогне да помага :) пък иначе и аз познавам един човек дето се набира на една ръка ама тои е тренирал години и е много силен това е :)

03.10.07
09:09

И аз мога само десетина, при това без тежест, навремето, като бях по-лек и до 15 стигах, ама пак не е много. Ако искаш да се набираш много, прави много набирания-това мога да те посъветвам.

03.10.07
09:10

казано от Петко К на 02.10.07, 21:29:

Виждал съм и хора по 75-80 кг да се набират.

Е тия хора наистина са имат доста сила, но както казах по - горе това са единици хора.

03.10.07
10:01

имам приятел дето е 97 кила и прави 3 набирания с една ръка... накрая си извади китката... т’ва са глупости.

03.10.07
12:29

Набирането на една ръка е доста трудно упражние, и говори само за ‘качество’ на мускула (в случая гръб, рамо, бицепс и  премишница).  И изисква доста интра-мускулни тренировки, т.е. способнистта да в даден момент да използваш максимален брой мулскулни влакна.
В body-building-а няма смисъл от него, но не е така в много други силови спортове. Затова например 90% ох хората които могат да се набират на една ръка са гимнастици или катерачи.
Един пример : http://www.youtube.com/watch?v=h1W8tCTd0Ek

Лично аз съм 70кл (катерач) и мога 1, преди време кагато ми беше самоцел, можех 3. Имам приател 80кг, които се набира 5 пъти на една ръка, а с другата държи 10кг дъмбел.

Всичко е въпрос на цел и желание, всяко едно упражнение само по себе си е безмислено, ако не ти носи резултата който търсиш.

03.10.07
12:49

Не не това упражнение наистина е безмислено цели само показност, ако искаш сила на набиранията сложи си тежест на един колан и прави набирания с две ръце, не рискувай травми заради безмислени надувки, същата работа е както и лицеви опори на два пръста и други изчанчени глупости.

03.10.07
13:37

Ще ме прощавате за шегата, обаче тая тема ми припомни един скеч от “Улицата”, където Кръстьо Лафазанов демонстрираше как може да се набира първо с една ръка, а после и без ръце :-) Междувременно непрекъснато повтаряше, колко много обича бахур.

03.10.07
13:48

Alkorin, то целия културизъм е показност ;) Той също ли е безмислен? A Sandow, дето преди няколко дни го връчиха на Кътлър за втори път е можел да се набира на всеки един от пръстите на ръката си (вкл. палеца).

Упражнението си има смисъл. Смисъла е сила. Просто е трудно да трупаш с него маса, поради незъвможноста от по-голям обем. Обаче си е предизвикателство. Съответно няма нищо лошо в това да се стремиш към него.
За тези, които искат да се научат:
http://www.beastskills.com/OneArmPull.htm
http://www.dragondoor.com/articler/mode3/232/

03.10.07
17:39

Упражнението изисква качества и развива качества и затова няма много общо с бодибилдинга, но в спорта (особено в някои - гимнастика,бойни изкуства и т.н.)  може да даде много на силовата подготовка на трениращия...но бицепса от него няма да порастне така че не виждам кой билдър би го правил...

03.10.07
21:04

locvs бодибилдинга не е само показност той трябва и да е здравословен с това упражнение лесно можеш да се контузиш, а и аз говоря за специфичва показност която няма много общо с външния вид просто изчанчен вид упражнение, който иска да го практикува и го приема за някакъв вид предизвикателсто добре нека го прави.
G33K добре де виждам че ти се стремиш към развиване на сила която можеш да използваш и в ежедневието, но я ми обясни с какво набирането с една ръка е по - добро от набирането с тежест с две? какви качества развива в повече? и не на последно дали е толкова безопасно като нормалното набиране аз мисля че риска от травми при това упражнение е наистина голям, а когато си контузен няма да можеш да развиваш силата си нали?

04.10.07
12:44

казано от G33K на 02.10.07, 19:11:

набирания на една ръка,лицеви на една ръка,клекове на един крак - все силови упражнения със собствено тегло даващи резултати от подобни до значително по-добри от щангите...но тъй като от тях не расте бицепса не виждам какво място биха имали в бодибилдърските тренировки...иначе в доста спортове се ползват (бойни изкуства и т.н.)

За какви резултати говорим, ако не са подходящи за покачване на мускулна маса ?
Освен ако не говорим за някакви шантави подготовки на състезатели по гимнастика...
Поне аз тези бойни спортове, които съм тренирал, не сме използвали набиране с една ръка...

FZ

04.10.07
14:50

казано от Cord на 02.10.07, 14:09:

трудно или невъзможно?

Аз ще отговоря кратко и ясно , НЯМА СМИСЪЛ да се набираш на една ръка.

Мнението беше редактирано от FZKTWGS на 04.10.07 14:50.

04.10.07
15:07

казано от DJПетко на 04.10.07, 12:44:

казано от G33K на 02.10.07, 19:11:

За какви резултати говорим, ако не са подходящи за покачване на мускулна маса ?
Освен ако не говорим за някакви шантави подготовки на състезатели по гимнастика...
Поне аз тези бойни спортове, които съм тренирал, не сме използвали набиране с една ръка...

Е какви резултати - точно максимално покачване на силата за сметка на минимални предпоставки за мускулен растеж (нещо което на мене примерно ми е цел - и не само на мене).
А иначе борци,боксиори,джудисти - голямата част от познатите ми се занимават с бойни спортове и които могат да изпълняват набирането на една ръка не го подценяват (говорим И за самоподготовка - тоест да работят сами за себе си извън нещата които се работят от масата трениращи по залите за БИ).
А до колко е безопасно - виждал съм хора да се контузват от нормално ходене по улицата и такива които са изпълнявали къде-къде по опасни упражнения от набирането на една ръка и нищо им няма - все си мисля че ако се внимава нещата не са толкова опасни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1