05.10.07
17:24
Здравейте,
искам да ви попитам понеже тренирам футбол и съм вратар и ми трябва силен шут при изнасянето а нямам много време за фитнес тренировки някаде околко два пълноценни дни (в който нямам други задължения) и искам да попитам може ли чрез някаква програма за крака да си направя шута по силен програма за сила и за ръце при хвърлянето на топката?
висок съм 180 см и тежа 69+- 1 кг ? и примерно да взема и креатин и протеини ?
Еми в твоя случай най - добре е да тренираш трибойските движения - лег, клякане и мъртва тяга - те ще ти дадат сила по цялото тяло.
за по силен удар може би най доброто упражнение
заставаш все едно си седнал, ама без стол, смисъл гърба ти изправен, краката сгънати, доста изморително е правиш го до отказ. В началото сигурно ще издържаш по 10-30 секунди с времето ще станат минути просто се изисква търпение но удара 6ти стане по силен
е добре а някой упражнения от фитнеса няма ли да помогнат ? кажете всеки един коментар е ценен ..
06.10.07
19:59
бедреното разгъване ще ти помогне, правиш го с доста кила и колкото можеш по бързо
и разгревай добре преди това
и друго има, требва ти долен скрипец, връзваш си крака за нещо с вързано с долния скрипец и прав го изнасяш напред нз как да ти опиша
07.10.07
06:32
казано от c3ck0` на 05.10.07, 17:24:
Здравейте,
искам да ви попитам понеже тренирам футбол и съм вратар и ми трябва силен шут при изнасянето а нямам много време за фитнес тренировки някаде околко два пълноценни дни (в който нямам други задължения) и искам да попитам може ли чрез някаква програма за крака да си направя шута по силен програма за сила и за ръце при хвърлянето на топката?
висок съм 180 см и тежа 69+- 1 кг ? и примерно да взема и креатин и протеини ?
Ако искаш сила в краката трябва да правиш клек - няма по-добре упражнение за сила на краката.
Сила на цялто тяло ти дава мъртвата тяга.
Конкретно трениране за хвърлянето според мен прави:
-пулоувър с щанга и свите ръце
-някакъв вид лежанка
-раменни преси с дъмбели или щанга
Ако искаш може да добавиш набирания.
Прави тези упражнения 2 пъти седмично с по 3 серии и 4-6 повторения.
Този начин на трениране ще ти развие силата на цялото тяло и ще ти даде преобладаващо функционална маса.
Фунционална маса=маса която няма да те забява и изморя излишно, за разлика от бодибилдърската. Тази маса ще те направи по-бърз, по-силен и ще изглеждаш по-добре.
Креатин си вземи само, ако имаш излишни пари. Това е добавка не очаквай чудеса от нея, според мен даже е прехвалена.
Протеини си вземи само, ако не можеш да се храниш пълноценно.
Добавките изобщо не са задължителни за постигане на резултати. Много от тях даже нямат никакъв ефект.
Мнението беше редактирано от Йосиф В. Сталин на 07.10.07 06:41.