Гърдите ми изостават зверски..

07.10.07
21:22

Здравейте.

Искам да изкажа проблема си, и да помоля за съвети...
Тренирам от 2006г. началото... на 17г. съм 76кг.. 172 висок...
Тренирам веднъж седмично  гърдите - понеделник...

Пон. гърди + рамо
Вт. гръб + трапец
Ср. почивка
Четв. Ръце
Пет. крака
Съб. почивка
Нед. почивка..

За гърди правя следните упражнения..
1. Лег с щанга/дъмбел (редувам ги през седмица)
2. Полулег щанга дъмбел (редумва ги през седмца)
3. Флайс/Кросоувър (през седмица
4. Кофички...

Храня се прилчно.. меса, храни богати на протеини като цяло....

Проблема ми е в страничната част, горната и там, където са ми зърната.. там даже е малко мазно.. пия vassive-no на Оптимум.. Не виждам защо гърдите ми изостават толкова много.. дайте някакви съвети...

Благодаря предварително!

CO

07.10.07
21:42

пробвай да дигаш килата, да правиш до отказ, пробвай негативни повторения, дропсерии пробвай, пробвай да напраиш едномесечен цикъл само с лицеви дано потръгнат

07.10.07
21:49

Забравих да добавя, че след тренировка гърдите ми се помпат и стоят добре... но сега например са в ужасен вид..

CO

07.10.07
21:57

e логично нали кръв им влиза

07.10.07
22:13

... а помпането води до растеж.. но .. _)_

07.10.07
22:54

Някой те е излъгал че помпенето води до растеж, помпенето трае малко и не се отразява на мускулния растеж, претоварването на мускула т.е. преодоляването на настоящите въжможности води до растеж.
Съвета ми е да вдигаш на лежанката в добра форма без его като използваш следното темпо 5 секунди сваляш бавно щангата, задържаш 2 секунди 1 пръст над гърдите и после експоадираш нагоре - това ти е едно повторение, прави ги с по малка тежест от обичайната и гърдите ще тръгнат.

08.10.07
09:37

Както знаеш всичко е строго индивидуално. Аз лично усетих развитие в гръдните мускули когато зарязах лоста и почнах да правя изтласкване от лег и респективно от полулег с дъмбели. Не ползвам големи дъмбели-25 до 30 кг и то 30 с малко помощ, защото лявата ми ръка е малко по-слаба и имам нужда от леко побутване на лакътя в началото.

Кофичките също ми действат добре. А и не пренебрегвай лицевите опори. Аз лично много ги уважавам и ги правя доста често през седмицата, само вкъщи. Знам, че не е хубаво да се правят толкова често, но на мен ми действат добре, пък и никога не правя някаква свръх бройка. 25-30 в серия са идеални за мен.

Желая ти успех!

08.10.07
14:53

Пробвай тежка тренировка с 2 базови и едно изолиращо, повторенията ги сведи до 10-8-6 .Почваш с горен лег или равен, в зависимост което ти изостава повече.Редуваш дъмбели и щанга и спазваш правилна техника.Базовите по 4 серии и накрая 1 флайс пак 4 серии.Тук не наблягай на килата, а на разтягането.Една тренировка го прави от равна, една от горна и една от долна.През 2 тренировки вкарвай по 1 дроп серия на равния лег.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1