08.10.07
14:32
Здравейте днес правих тренировка за гръб и трицепс и имам 2 въпроса:
1.При Скрипец зад врат като седна и хвана лоста и го дърпам зад врат обаче като го отпусна и понеже са ми по дълги ръцете и немога да ги отпусна докрай защото тай сам чувал че трябва при връщането ръцете да се отпуснат мах на горе това пре4и ли смисал 5 6 санта не ми стигат.
2.Чукчета-правих го след скрипец зад врат пред врат и вертикален като 4 то упражнение приклякам назаде гърба изправен и като дърпам лоста освен изтръпване (все едно ме лази нещп)друго неусещам никва умора?На Какво може да се далжи тая работа?Благодаря предварително :)
1. По-добре е да се разгъват докрай - получава се пълен стречинг.
2.Прави чуковете преди скрипците. Може техниката да не ти е правилна.
Ама пречи ли много ся като немога да разгъна докрай на 95% разгъвам нагоре а чуковете ги почнах като 4 то щото е ново упражнение за мен и да не се напрая нещо и правих първо други да съм загрял хубаво
Нищо не ти пречи, просто амплитудата не е пълна. Що се отнася до чуковете, те са си основни, за тях трябва да имаш сила и затова трябва да са в началото на тренировката за гръб. Иначе ти пак си загрей хубаво и пирамидално качвай тежестите. Спазвайки правилна техника на изпълнението няма да се контузиш.