08.10.07
17:23
Много теми има във форума но случая е по-особен и ме съмнява да намеря точен отговор. По принцип е редно програмата да се изготви от инструктора във фитнес залата но разбрах, че във фитнеса, в който си взех карта инструктора идващ 2 пъти в седмицата е колкото да го има. Не искам да си губя времето с неефективни тренировки, както в момента си губя времето с по 1-2 часа на крос тренажора и пътечката.
Накратко ситуацията е следната. На диета съм вече 2м и половина, досега съм свалил 19-20кг. В момента теглото ми е 109, ръст 177, 26г. Не съм спазвал специални диети, аз си решавам какво да ям. Последния месец карам на салата - краставици, домати а вече слагам и извара, 2 пъти в седмицата по 100тина гр. пилешко на скара. Усещам, че не съм достатъчно силен за тежки упражнения, на уредите за ръце и крака като сложа по 25-30кг и след 10 опита ми се взима здравето. По-малко пък ми звучи смешно и незнам дали има полза.
Желанието ми е да свалям около корема и гърдите. Имам свръхсекреция на инсулин в следствие на което тръпам основно в тези зони. Тялото ми е доста безформено и отпуснато - гръдна обиколка и талия 115, ханш 109, бедро 64
Искам да сваля още 20кг и то основно в тези 2 зони. Предпочитам да свалям а стягането да оставя за след това.
В моя случай ще има ли полза само от крос тренажора и пътечката? При тях кое е по-добре, по-дълго на по-слабо натоварване или по 20мин на максималното. Какви други упражнения ще ми бъдат полезни.
Ще бъда максимално откровен и честен с теб понеже виждам че си в незавидно положение.
Само с кардио няма да се оправят нещата ще ти дам съвет ти си решавай какво да правиш - първо увеличи протеиновата храна много тоест на всяко ядене трябва да присъстват достатъчно от едно от тези - яйца -яж ги целите, мляко и млечни продукти (безсолни по възможност и най - вече извара), риба, месо по възможност не тлъсто и не свинско, яж по 5-6 пъти на ден като не трябва да преяждаш така че си предвиди малки порции.
Второ много важно има две упражнения които ще ти помогнат много да махнеш излишните мазнини и да направиш мускулна маса на тяхно място, това са мъртва тяга и клякане с щанга - трябва да наблягаш на тях и на килограмите с тях но първо изучи добре техниката им.
Трето прави кардио интензивно веднага след силовата тренировка по 15 до 25 минути, и имам предвид наистина интензивно да се задъхваш и да тече пот теб.