04.10.07
20:36
Здравейте на всички искам да ви кажа,че е адски трудно да се пише на кирилица!!!!!! Другото е ,че скоро почнах да ходя на зала по принцип исках да се стегна само обаче видях,че тялото ми ще изглежда мн по добре ако се оформят и някои мускули,но проблемът е там,че не разбирам мн мн от такива неща затова ако може да ми кажете някви упражнения и какво да правя
Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 04.10.07 20:42.
http://www.bb-team.org/fitness/workouts
Виж и сама прецени какво ште ти е наи полезно. Много е относително какво искаш да постигнеш , но прави кардио ( тичане на патека , колело и тн.) то е наи важно при дамите :) . И според мен е адцки трудно да се пише на кирилица, направо си е тормоз .
Дай ни малко повече инфо за себе си и за целите (на какво искаш да наблегнеш) за да може който и да е да ти даде по-конкретен отговор, защото така е малко трудно :)
амии какво да ви кажа висока сам 168 см и тежа 50 кг искам да се стегна и да си напрая яка пресааа
ами според мен, не е голям проблема (ако въобще го има) с мазнините. Препоръчвам тренировка за цялото тяло 3 пъти седмично, т.е. нещо стандартно. Първо си мислех за кръгова, но ще ангажираш много уреди в залата пък не е голяма разликата.
за упражнения ако искаш пробвай тези:
1. права лежанка с щанга- 2по10
2.флайс от полулег- 2по10
3. набиране с широк хват-2по10 (предполам неможеш, за това прави на негово място горен скрипец)
4. хиперекстензии- 2по10
5.рамененни преси от седеж/стоеж с дъмбели- 2по10
6.трицепсово разтваряне на скрипец- 2 по 10
7.бицепсово сгъване с дъмбели- 2по10
8.лег-преса- 3по12
9.калф машина- 3по12
10.коремни преси- 3по20
11. повдигане на краката- 3по10
ако има кой да те следи препоръчвам да правиш на мястото на 8. и 9. клякане с щанга (3по 10). Но иначе докато не натрупаш повече опит по-добре запаза тези..
10. и 11. е по-добре да не ги правиш много често, даже ако искаш прави в трен1 10. , а в трен3 11.
сериите може да са по 3 навсякъде, но според мен в началото и 2 са достатъчни, за да оставим аванс за напред... ти преценяваш..
ако дадеш снимки или ни кажеш на какво да поставим акцента, още по-добре би било... :)
Дано не си искала програма от сорта- въже, колело, преси. Защото това е начина да изградиш тяло- тежести. Незман колко си навътре в нещата но никога (без да употребяваш стероиди) не би могла да изглеждаш като културистка...
ако има нещо пиши ако не аз, пък др ще отг :) ако се сетя нещо ще пиша пак...
малееее ама какви са тея лостове е лице? дъмбели работи не не немисля,че тряа да прая чак такива неща тука ми измислиха няква програмка 30 min kardio (kolelo ili pateka)
4 serii po 10 s giri4ki za biceps
4 serii tricepsovo razgavane
4 serii rimsko stol4e do otkaz
povdigane na krakata ot vis 3 serii do otkaz
3-4 serii uprajnenieto za dupenceto po 8-10
25 min kardio
4 serii s giri4ki za ramo po 8-10 povtoreniq
4 srii nakloni v strani s giri4ka za palaski
4 serii napadi s giri4ki po 8-10
3-4 serii prasec s malko kg po 10tina povtoreniq
3 serii gorna lejanka s lost po 10tina povtoreniq (po jelanie)
magare 3-4 serii po 8 povtoreniq
*vsi4ki uprajneniq da se ispalnqvat pravilno i posledovatelno kato za celta se ispolzvat po leki tejesti добре ли е програмата ?
Е очакваше се, типично явление е- неинформира жена/момиче търсеща програм тип пътека-колело-пътека. Не е чак така, но натам бие...
казано от Marieta90 на 10.10.07, 20:35:
добре ли е програмата ?
Не. Програмата на jaokin е в пъти по - добра и ефективна от твоята, макар че и тя не е съвършенна.
Мнението беше редактирано от Петко К на 10.10.07 21:05.
сега като ПеткоК подрече и я погледнах се замислям и..
като 4. грабане с щанга
на мястото на хиперекстензиите мъртва тяга (пак ако имаш кой да показва)... освен за сериите (понеже вече го обсъждахме веднъж и си мисля че това е едно от недостатъците, за който говори ПеткоК) какво друго?
10.10.07
22:02
Абе оставете момичето да си вдига гиричките. Като не иска да се научи - няма да се научи.
Моме, там в залата нали има треньор? Питай го него, той знае най-добре ;)
Пътека, колело и гумени гирички - по-лесно от това нема! Ама нема и резултат да видиш скоро ;)
Като за новобранец мисля че първо тябва да усвои командата -падни за десет и бегом от тук до хоризонта! ;-P
ммммм несериозните работи извиняваите,че попитах тогава мислех,че тоя сайт е точно за това ама явно сам се объркала айде подигравайте се!!!! 8-/
11.10.07
09:14
Marieta90, този сайт е за това, но вероятно твой отговор провокира “сарказма”, който прочиташ. Горепосочените съвети са много подходящи, но може би ти липсва малко мотивация, за да пробваш и прецениш за себе си, дали си в правилна посока.
ами те са ми написали 2.флайс от полулег- 2по10
3. набиране с широк хват-2по10 (предполам неможеш, за това прави на негово място горен скрипец)
4. хиперекстензии- 2по10 мислиш ли,че разбирам нещо от написаното аз ходя само от месец на фитнеса и незнам дори уредите как се казват ако може по простичко да ми се обясни като на малумна ;)
Мариетке, проявяваш типично българския манталитет, питаш защото не си наясно и после казваш, че не става! За това реагират така момчетата по горе.
От постовете ти не става ясно какво искаш всъщност, да оформиш силно атлетично телосложение или просто до тренираш за тонус и здраве?
Искаш яка преса?! Не става избирателно, сори! Няма как да имаш супер релефна коремна преса и същевременно краката и ръцете да са ти релефни като спагети.
Ако искаш да имаш подчертана мускулатура, което е трудно за постигане от жена с колело и коремни преси просто няма да стане. Ще трябва да потренираш и с лостове и с дъмбели... Кое ти се видя страшно в предложената по горе програма?
Айде помисли си, по прочети статийките в сайта, изясни си по конкретно целите и пиши пак. :)
Мнението беше редактирано от buhtata на 11.10.07 09:44.
ми тея дъмбели ми се виждат доста страшнички и незнам наистина дали ще мога да се справя....искам да съм стегната и добре изглеждаща,а не да правя някакви мускули...абе то май и аз незнам какво искам :roll: :-)
ами в темата се вкл и хора, които ти влизат в положението
http://www.bb-team.org/fitness/exercises ако проблема е само че незнаеш кое упражнение кое е и как се прави..
мммдам днеска точно това направих помолих един приятел да ми покаже как се пражят точно упражненията почти на всички уреди ии беше доста добре... ;-P
12.10.07
11:40
лле от жената мъж направихте, тяги тяги клекове раменни преис :Д
казано от Marieta90 на 11.10.07, 09:53:
ми тея дъмбели ми се виждат доста страшнички и незнам наистина дали ще мога да се справя....искам да съм стегната и добре изглеждаща,а не да правя някакви мускули...абе то май и аз незнам какво искам :roll: :-)
Виж, доброто изглеждане и стойка и поза и атлетично тяло се дължат на мускулите, може да имаш малки мускули но за да ти стане по - красиво тялото трябва да ги развиеш, няма нужда да се плашиш че ще придобиеш големи мускули от тренировката няма как да стане, мускули се правят много трудно с години сериозни тренировки.Ето тука доста хора те насочват, но се дразнят затова че търсиш съвет а когато го получиш проявяваш недоверие, има ефективни и неефективни упражнения и тренировки и няма мъжки и женски упражнения, много трениори и инструктури знаят как мислят момичетата като теб и им дават това което искат - неефективни тренировки с въртене на ръцете с розови дъмбели и др. всевъзможни глупости, тука хората разбират за какво говорят и ти казват какво е ефективно - послушай ги.