10.10.07
21:38
Съставил съм си 5 дневна тренировъчна програма-1-ви ден тренирам гърди като накрая правя 2 уражнения за трицепс 2-ри ден гръб като правя 2 упражнения за бицепс.3-ти ден рамо 4-ти ден трицепс и 5-ти ден бицепс. искам няккаво мнение по тази програма.правилно ли е това че заедно с тренировката за гърди и гръб кобинирам с 1 2 упражнения накрая за трицепс и бицепс и след 2 дена ги тренирам отделно..просто искам да увелича масата на ръката ми.
10.10.07
22:08
Съставил съм си 5 дневна тренировъчна програма-1-ви ден тренирам гърди като накрая правя 2 уражнения за трицепс 2-ри ден гръб като правя 2 упражнения за бицепс.3-ти ден рамо 4-ти ден трицепс и 5-ти ден бицепс. искам няккаво мнение по тази програма.правилно ли е това че заедно с тренировката за гърди и гръб кобинирам с 1 2 упражнения накрая за трицепс и бицепс и след 2 дена ги тренирам отделно..просто искам да увелича масата на ръката ми.
Като цяло мисля,че подбора е хубва,почваш от големите мускули и отиваш към малки,но заблежката ми е,че тренираш 5 дена в седмицата,т’ва е много и само ще претовариш,повтарям се за не знам кой път в тема,но пак ще го кажа “мускула расте в покой,той трябва да почива,не само да се блъска...”
това ми е пределно ясно че трябва да се почива спокойно...просто исках да ззнам дали е правилно това-в понеделник когато тренирам гъгри накрая да правя 1 или 2 упражнения за трицепс вторника за бицепс когато тренирам гърба и вече в четвъртък тренировка за трицепс и петак за бицепс след това почивам достатъчно..3 дена.това ми беше въпроса за да знам дали претоварам ръцете по тоя начин...защото все пак искам да разтът а не да дигам само железа без смисъл
11.10.07
01:18
това ми е пределно ясно че трябва да се почива спокойно...просто исках да ззнам дали е правилно това-в понеделник когато тренирам гъгри накрая да правя 1 или 2 упражнения за трицепс вторника за бицепс когато тренирам гърба и вече в четвъртък тренировка за трицепс и петак за бицепс след това почивам достатъчно..3 дена.това ми беше въпроса за да знам дали претоварам ръцете по тоя начин...защото все пак искам да разтът а не да дигам само железа без смисъл
Еми ще растът,няма къде да ходят.Даже и да претоварваш,да не е правилно те пак ще растът,но значително по - бавно ;) ;)
11.10.07
07:38
по-добре слей последната тренировка заа ръце в един ден,примерно в петък .За бицепс отново праиш 2 упражнения за трицепс 3 и тва ти е за седмицета.4 дневен сплит-перфектно. ;-)
Няма смисъл да правиш ръце по два пъти на седмица.Те отнасят достатъчно покрай гърба и гърдите. че да ги тренираш два пъти.По-добре си сложи отделен ден за ръце.
не е ли по добре д си тренирам трицепса и бицепса в отделни дни както другите мускулни групи
бицепса и трицепса са малки мускули и не искат много тренировки (като да ги разделяш в отделни дни). по-добре ги отдели в отделен ден и се замисли и краката малко да потренираш. че и рамената да набуташ някъде в тренировките. ;-)
пич е така е добре да тренираш..
ден 1. Гръб
ден 2. Гърди
ден 3. Рамо
ден 4. Раце “бецепс,трицепс”
ден 5. крака
ден 6 и 7 почивка.. и в ден 1,3,5 прави корем на края на тренировката
пич е така е добре да тренираш..
ден 1. Гръб
ден 2. Гърди
ден 3. Рамо
ден 4. Раце “бецепс,трицепс”
ден 5. крака
ден 6 и 7 почивка.. и в ден 1,3,5 прави корем на края на тренировката
аз бих разменил местата на краката и ръцете
пък аз на рамото и краката..
Към автора: ако тренираш така постоянно- ще претренираш! Щом искаш някаква спец. програма за ръце може така: при гърба и гърдите по 2 упражнения, а в края на седмицата да ги пуснеш 1 тренировка бицепс-трицепс, но това за не повече от 1 месец ... поне според мен.
Но мнението ми е да минеш на нещо стандартно от сорта на 3, 4 тренировки. Пример:
1)гърди трицепс
2)гръб бицепс
3)крака
4)рамо
може 3) и 4) да са заедно... може да се смени и мястото на тренировките, може и... абе варианти много вземи нещо за шаблон и постепенно го пригоди към себе си..
дори в началото (понеже ми се струва че си начинаещ) ръцете си взимат натоварването от големите МГ, така че може да минеш още по тънко... ;)
поздрави!
не съм начинаещ от близо 4 5 години се занимавам със фитнес ама не съм се заинтересувал вече толкова сериозно.....независимо как се тренира винаги ще има ефект.През тези години не съм тренирал кои знае колко сериозно но тази зима искам да постигна много по големи резултати от предишните просто исках да се допитам до някои работи ама като гледам колко са ви различни мненията....нз единственото което ще направя е да спра да комбинирам трицепса и бицепса заедно с другите мускулни групи и ще продължа да си ги тренирам в отделни дни.А вече следвващият месец ще направя някоя въртележка примерно няма да ми е 5 дневна програма а 3 .Ще комбинирам бицепса със гърди 1 ден.3 ден гръб с бицепс и 5 ден рамо и крака.http://img218.imageshack.us/my.php?image=imag003533sadasdhv4.jpg това съм аз начинаещият.. мерси все пак за мненията
11.10.07
18:09
Недей да правиш рамото след гърдите, защото се натоварва два поредни дни и може да претренираш.Най-добре ги редувай един ден буташ следващия дърпаш(примерно гърди, гръб, трицепс, бицепс, рамо, крака)като можеш да тренираш на един ден ръцете или да ги комбинираш както ти е удобно .А за претренирането не е вярно, че само растеш по бавно - има случаи в които размерът и силата намаляват, а и може да си докараш някоя травма!
Успех.
Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 11.10.07 18:12.
не виждам да пише в програмата ми че тренирам рамото след гърдите....вие въобще четете ли какво пиша или само се правите на големи специалисти...тц тц тц
StyLLinG ти като си голям специалист защо искаш помощ от нас а ? ти ни питаш за савет и всеки с каквото може и знае се опитва да помогне.. ние ти казваме мнението си пък ти си решаваи кфо да праиш.. не да се праиш тфа е етака тфа е така!
прав си да грешка беше от моя страна да искам помощ мерси все пак за всичко.
плюс това единственият ми въпрос беше дали е грешка като добавям при тренировката за гърди и гръб урпажнения за трицепс и бицепс...това беше не съм искал от вас да ми съставяте корено различни програми това е.