11.10.07
07:10
Здравейте. Тренирам вече от 9 месеца. Всички групи мускули се развиват добре, само бицепса и трицепса не иска да расте. Висок съм 179 см. тежа 72 кг. Обикновенно правя в понеделник: гърди с бицепс ; вторник: гръб с трицепс. За бицепс правя с прав лост, скотово и с дъмбели от седнало положение. За трицепс правя бутане, френско с щанга и разгъване на горно въже. По принцип след всяка тренировка за бицепса или трицепс мускула ми е изтощен до край и имам чувството, че ще гръмне. Гледам да ям храни богати на протеини (мляко, извара, яйца, месо). Взимам също витамини- Центрум. Но така или иначе ръката не расте. Какво трябва да направя? Да правя ли отделна тренировка в края на седмицата само на ръце на суперсерии ?
ми ако отдавна тренираш ръцете по този начин няма да растът :) разнообарази програмата, примерно прави бицепс и трицепс в един ден или бицепс с гръб и трицепс с гърди, също може да разнообразяваш и с упражненията
11.10.07
07:49
Ми щом така вече няма ефект значи пробвай да ги правиш ръцете в отделен ден,може да пробваш и суперсерии а може просто да смениш малко упражненията за бицепс и трицепс като ги оставиш в същата подредба,бицепса с гърдите и т.н.А също варианта който на мен най ми харесва-не ги тренирай една,две седмици.
тренираш само от 9 месеца, съмнявам се и др-те неща да са добре, просто се вглеждаш в ръцете. Ако силата ти расте и ядеш правилно е въпрос на време... иначе може да търсиш проблема в тренировката... Ако искаш смени трицепс( с гърди) и бицепс( с гръб), защото при теб като направиш в пон бицепс и после за гърба е изморен и го претренирваш... но това е само възможност има и други варианти...
11.10.07
11:05
Проблема е че почти всеки месец сменям упражненията. А всяка тренировка вдигам тежеста но няма ефект. И имам предвид за др. групи че вървят добре, а не че са като на културист
11.10.07
11:58
Ми с прав лост за бицепс правя 25кг + лоста. на скотово пак толкова само на последната серия 30кг. С дъмбели по 10 на дъмбел. За трицепс 40кг. бутане, 25 кг. френско с щанга, издърпване на горно въже 15кг. Всичко това в 3 серии по 10 повторения.
11.10.07
18:29
Сигурен ли си че правиш правилно упражненията
Виш приятел.Ти тренираш само 9 месеца.Аз съм сигурен че искаш големи ръце.Направи следното: опитаи се да не се гледаш в огледалото около 1 месец,като тренираш и ядеш по сащия начин.Ако правиш всичко правилно повярваи ми 6те забележиш разликата.Също така имам една забелешка.Тренираи бицепс не с прав лост,а със крив,защото с кривия лост ръцете се помпат по добре поради естественото им положение по време на серията.
УСПЕХ.
аз имах същия проблем. сега правя така: тренирам ръцете в същия ден когато тренирам и гърдите. Получава се адската тренировка, но не ти я препоръчвам ако не се храниш добре и не спиш по 8 часа. След гърдите ръцете вече са натоварени и като ги тренираш в същия ден просто ги изтискваш до край. Но внимавай да не претренираш. И стига си ги гледал дали растат или не. Ще му дойде времето. Спортуваж за кеф другото само идва.
викаш тренираш 9 месеца....и казваш че променяш програмата си.Незнам как е променяш и какво правиш но ще ти кажа при промяна на програмата ти не сменяш само реда на упражненията....упражненията ти за бицепс(прав лост,думбели,скотово) промяната не идва от това да промениш просто реда...кое ше почнаш да правиш първо и кое второ...има много упражнения и някои даже спираш да ги правиш...програмта трябва поне на месец да се сменя но най хубаво е на всяка тренировка да променяш по нещичко за да не позволяваш на тялото ти да свиква.Колкото повече разнообразяваш упражненията толкова по добре.Почни да правиш обратна пирамида.Слагаш най тежко правиш 8 повторения сваляш килограмите почиваш 15 сек и така 3 пати.Променяй хвката от широк на тесен..просто разнообразието е ацки голямо..Предполагам че промяната ти се състои в това да размениш просто местата на упражненията,не просто както казах някои даже преставаш да ги правиш.Тогава рацете няма как да не растат защото самият мускул не може да свикне с дадено упражнение...навсяка тренировка той е подложен на различно натоварване и т.н.Храниш се добре,тогава дигай тежко така че на 8-то повторени със зор на го направиш инакрая е хувабо след всяко упражнение да се прави 1 изпомващо на мен лично ми действат идеално.Забрави за метара и за огледалото просто тренираи и резултат ще има бъди сигурен>Всичко това което ти приказвах се отнася и за трицепса.Не ти пречи и да вземеш обичайните добавки-кратин,аминокиселини,глутамин и т.н. ти си решаваш.Разнообразявай!!!Това искам да ти кажа.