Как планирате тренировките си в период на ка4ване на мускулна маса

11.10.07
11:40

Мисля 4е ште стане интересна дискусия като всеки един от нас напише по какъв метод и на4ин планирва тренировките си в период на маса.Интересно ми е дали някои от вас е ползвал метода на периодизацията и всякакви методи които са добре дошли за вси4ки нас.Как според вас е добре да се запо4не периодът с силова тренировка или с цикъл на адаптация тоест кръгова тренировка за цялото тяло като всяка две или три седмици пока4ва тежеста и намаляме повторенията.

11.10.07
12:23

не съм планирал тренировките си по някакъв специален метод, просто в края на август застанах пред огледалото и по метода на “визуалните, чисто субективни наблюдения” определих приоритетите си за сезона на натрупване на маса - ширина на гърба, маса на раменете и ръцете.от средата на септември(преди това направих месец почивка) започнах тренировки предимно за сила, които смятам да продължа поне до средата на ноември. след това почвам тренировки за маса с приоритет на посочените групи. това, естествено, не означава, че ще отсвиря всички останали мускули.

11.10.07
13:52

казано от valentinik46 на 11.10.07, 11:40:

Мисля 4е ште стане интересна дискусия като всеки един от нас напише по какъв метод и на4ин планирва тренировките си в период на маса.Интересно ми е дали някои от вас е ползвал метода на периодизацията и всякакви методи които са добре дошли за вси4ки нас.Как според вас е добре да се запо4не периодът с силова тренировка или с цикъл на адаптация тоест кръгова тренировка за цялото тяло като всяка две или три седмици пока4ва тежеста и намаляме повторенията.

През лятото загубих доста маса (и форма като цяло) заради интензивната работа и последвалите недоспиване и недохранване.  Няма да изпадам в големи подробности... с две думи върнах се няколко месеца назад.
Поради този факт ми се наложи две седмици да правя кръгови тренировки (никак не ги обичам) с малки тежести, за да вляза обратно в ритъм. В момента тренирам почти изцяло със свободни тежести и наблягам на упражненията за маса за сметка на оформящите. (по-нататък, когато си възвърна нормалната форма, ще стартирам и аз един дневник).
Най-общо, октомври и ноември месец мисля да тренирам така: 3 седмици от месеца правя стандартни тренировки с нормална тежест с по 6-8 повторения, а 1 седмица тренирам с максимални тежести и по-малко повторения.

11.10.07
14:39

Лятото свалих 3 килограма и налях в задника. Причината беше същата, като при Владимир8507- работа, недостатъчно храна и сън, въпреки че тренирах по програма за цялото тяло 2-3 пъти в седмицата, когато имах време.
Планиранете ми стана в края на Август. Един месец леки тренировки и след това 6 месеца яко маса(до Март). Цел: 80кг(сега 71, Август бях 69) средно чиста мускулна маса. Стремя се да качвам бавно, но чисто, затова храненето ми  повече прилича на РБД отколкото на ВВД.
Тренировките са по стандарта- 8-10 повторения на базови упр. и 10-12 при изолирани. 3 дневен сплит - гърди/бицепс/корем, гръб/трицепс/трапец, рамо/крака/корем.
Стремя се да ходя да тичам вторник и четвъртък(заради задника), но много често пропускам.
Планувам около началото на Декември един двуседмичен цикъл за сила, но не е сигурно.
Добавки: първите ми качествени добавки- Протеин и креатин(Now foods) + жен-шен(хапове). Пия ги от 2 седмици.

11.10.07
15:11

Моите планове за сега са 2 седмици по4ивка никаква зала и да запо4вам да тренирам по принципа на периодизацията, да видя какви резултати обештават от тази книга и дали наистена е така.Но първо ште запо4на с 1 месец кръгови тренировки с леки тежести и на рбр хранителен режим това е за сега.Даже съм  намислил и да вкарам една силова от рода на 5ПО5 но наи добре ште да я пробвам по нататъка.

11.10.07
15:57

Хмм аз тренирам целогодишно тежко с базови упражнения основно като се стремя на всяка тренировка да качвам или повторенията или тежестите.

TB

11.10.07
16:46

Alkorin, браво за начина ти на трениране (аз също тренирам така, въпреки че стажа ми е малко), но какво ще правиш, когато достигнеш макса в работни килограми и не можеш да качваш повече?

11.10.07
18:24

В културизма няма максимум !  ;-)  Аз общо взето трета година тренирам по тоя начин .

Мнението беше редактирано от Freak_of_nature на 11.10.07 18:27.

11.10.07
18:59

казано от tbby на 11.10.07, 16:46:

Alkorin, браво за начина ти на трениране (аз също тренирам така, въпреки че стажа ми е малко), но какво ще правиш, когато достигнеш макса в работни килограми и не можеш да качваш повече?

Не мисля че има някакъв макс, според мен ако нещо куца и не се прогресира причината или е в храненето или в недостатъчния сън или при поддържащите мускулни групи примерно при лежанка това са рамото и трицепса или някоя мускулна група е твърде напреднала в сравнение с останалите а тялото не допуска големи прекалено разминаване в симетрията.

12.10.07
15:53

преди всичко,трябва човек да се запознае с основните методи на изпълнение на тренировките,както с базовите,така и с второстепенните упражнения.принципно за да изградиш добра мускулатура е добре да се смесват различни упражнения,трябва да има стрес в мускулите.това важи за всички,а не само за напредналите.иначе фитнес дневника е добър ориентир понякога но повечето хора(трениращи), които познавам нямат такива дневници и изглеждат много добре.

12.10.07
18:00

казано от Владимир8507 на 11.10.07, 13:52:

(по-нататък, когато си възвърна нормалната форма, ще стартирам и аз един дневник).
Най-общо, октомври и ноември месец мисля да тренирам така: 3 седмици от месеца правя стандартни тренировки с нормална тежест с по 6-8 повторения, а 1 седмица тренирам с максимални тежести и по-малко повторения.

Давай с дневника отсега, що криеш най-интересното.  :)
Като влезнеш във форма, ясно...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1