Мнение?

13.10.07
14:01

Целта ми е разширяване на гърба и в момента тренирам така:                                 

1.Набиране пред гърди 4x8-10
2.Предърпване на скрепец пред гарди тесен хват 4x8-10
3.Гребане с щанга/мечка 4x8-10
4.Предърпване на хоризонтален скрепец/гребане с дънбел 4x8-10

Чудя се дали да не вместя и мъртвата тяга защото вече тренирам подчти 1 година а не сам я правил още.
Мерси предварително за изказаното мнение :)

CO

13.10.07
14:10

Вмести я, но 2рото упражнение ми се струва безсмислено и ужасно :)

ако толко държиш да я има тая машина на ужаса, по добре я прави отпред с широк надхвад а набиранията ги прави задврат ) ако не ги можеш зад врат прави скрипеца зад

13.10.07
14:17

aи аз съм съгласен с придърпването на скрипец с тесен хват....никакъф смисъл няма  и да добре е  за накрая да направиш и тяга

13.10.07
14:26

казано от StyLLinG на 13.10.07, 14:17:

aи аз съм съгласен с придърпването на скрипец с тесен хват....никакъф смисъл няма  и да добре е  за накрая да направиш и тяга

Според мен е даже по-добре да правиш тягата преди или след набирките.

13.10.07
14:35

тягата прекалено много ще му натовари кръста и няма да има сили за гребането

13.10.07
14:54

според мен не са ти необходими повече от 3 най-много 4 упражнения. Набирането според мен ще осъществи желанието ти, др-те заложи на нещо изпитано- базови упр (тяга, гребане, е и скрипец може).

ВСИЧКИ УПРАЖНЕНИЯ ИЗПЪЛНЕНИ ЗАД ВРАТ СА ТРАВМО ОПАСНИ! според мен трябва да се избягват..

13.10.07
15:14

казано от StyLLinG на 13.10.07, 14:17:

aи аз съм съгласен с придърпването на скрипец с тесен хват....никакъф смисъл няма

Много добро упражнение, както и набирането с тесен хват.

13.10.07
15:43

набирането с тесен хват не е толкова разпространено упражнение....пак и помпи ръцете и не чак толкова гърба....това е голям мускул и то доста детайлен.Нужни са упражнения които да помпят директно него.А пак и защо веднага след скрипеца да почне ра прави отново скрипец и то с тесен хват...няма смисъл.По голям ефект има набиранията с широк хват и не е препорачително да се прави зад врат защото стават много кунтузии.Упражненията за гръб за доста интересни защото 1 упражнение може да се прави по 2 начина и да влиза в съвсем различни места.Примерно гребането със щанга..ако придурпваш щангата блузо до краката влиза в долната част а към гърдите в горната..Същото се отнася и за другите упражнения.Програмата ти за гръб е добра но махни тоя скрипец с тесен хват и включи тяга.Тренирай по нея 1 месец след което правиш някаква въртележка и тогава вече ако си толкова надъхан по тоя тесен захват прави го не но го комбинирай със набиранки с широк захват или скрипец с широк захват.

13.10.07
16:52

аз пък попадах на една книга, нова няква беше.. та там пишеше, че натоварването на гърба с различните хватове е незначителен... така че може би спора е излишен, но Петко казва истината...

13.10.07
17:03

Ако махна скрипеца и прибавя тягане в ква последователност да ги прая ?
1.Набирания с широк хват пред гърди
2.Мъртва тяга
3.гребане с щанга/мечка
4.придърпване на долен скрепец/гребане с дънбел
Така ли трябва да стане ?

13.10.07
18:44

Не забравяйте, че гърба е голяма мускулна група и му трябва повече натоварване.

13.10.07
19:09

1 набирания
2 гребане
3 хоризонтален скрипец
4 тяга

13.10.07
20:26

1 набирания
2 тяга 
3 гребане с дъмбел
4 издърпване  на хоризонтален скрипец

13.10.07
21:30

казано от Mhl на 13.10.07, 17:03:

Ако махна скрипеца и прибавя тягане в ква последователност да ги прая ?
1.Набирания с широк хват пред гърди
2.Мъртва тяга
3.гребане с щанга/мечка
4.придърпване на долен скрепец/гребане с дънбел
Така ли трябва да стане ?

1.набирания
2.гребане
3.тяга

придърпване не виждам много смисъл да правиш и него, но ако държиш прави го преди тягата.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1