13.10.07
20:30
Мога ли да направя масивни и разбира се оформени ръце (бицепс и трицепс) като правя упражнения само за тях? В смисъл мога ли да направя ръцете само с упражнения за ръце или трябва да правя упражнения такива базови като мечка и лежанка?
13.10.07
20:31
Те базовите ще ти помогнат да ги направиш масивни, а изолиращите релефни :) Всичко е свързано на този свят.
какво искаш да кажеш с това...че когато утидеш на зала искаш да тренираш само раце а другите мускулни групи да ги оставиш?
13.10.07
20:37
Пичове искам да кажа, че искам да си направя ръцете а не да стана културяга и да правя и крака и гръб и това и онова за това питам дали ще стане само с упражнения за ръце? :)
13.10.07
20:50
няма да стане
Ми ще стане но само в началото. Ще качиш малко и после няма да мърдаш, а и защо само ръце ? само те ако са големи а гърдите и гърба слаби няма да бъде много красиво ;)
13.10.07
21:18
Добре тогава ако правя например за бицепса мечка и изолиращи а за трицепса например лежанка за гърди и за трицепс с тесен хват и изолиращи тогава би трябвало да стане а? хем ще има и гърди и гръб и ще е по - красиво нали?
ръцете ти зависят и от другите мускули бе човек.....гръб рамо..аз лично не съм видял човек с големи релефни раце а тялото да му е обърната кофа и ли да е няква клечка...стига с тая мания големи раце..като искаш такива раце яж като прасе и стани дебелак..Започни пълноценна тренировка която ти включва всичко.Сигурно си начинаещ порови се малко из сайта има достатъчно програми,съвети и т.н.Просто тая работа дето си мислиш ти да тренираш само раце и да ми включиш 1 или 2 упражнения за гръб или гърди..просто няма да стане.Пичовете по горе и те са прави..затова ако си достатъчно амбициран да имаш хубаво тяло не послушай.Успех! ;-)
казано от StyLLinG на 13.10.07, 21:26:
ръцете ти зависят и от другите мускули бе човек.....гръб рамо..аз лично не съм видял човек с големи релефни раце а тялото да му е обърната кофа и ли да е няква клечка...стига с тая мания големи раце..като искаш такива раце яж като прасе и стани дебелак..Започни пълноценна тренировка която ти включва всичко.Сигурно си начинаещ порови се малко из сайта има достатъчно програми,съвети и т.н.Просто тая работа дето си мислиш ти да тренираш само раце и да ми включиш 1 или 2 упражнения за гръб или гърди..просто няма да стане.Пичовете по горе и те са прави..затова ако си достатъчно амбициран да имаш хубаво тяло не послушай.Успех! ;-)
Попринцип е така, но има и изключения.. имам един фр, който има към 95 гръб най-много .. супер малки крака 55 някъде / никога не е правил крака /, гърди грам няма .. и 40 що-годе релефни ръце, но седи грозно..За автора просто не си заслужава да работиш за такова непропорционално развитие, в това тяло освен ръце имаш крака гръб гърди и какво ли още не и затова всяка част заслужава внимание :)
Мнението беше редактирано от RedWalker на 13.10.07 21:46.
13.10.07
22:00
Спокойно бе хора. Ще правя цяло тяло нямате проблеми питам за ръцете!!! дали ще станат така? това ме интерисува сега :)
13.10.07
22:04
Zoning,
Седни и се поуспокой! От постовете ти личи, че си ентусиазиран новак и в главата ти е пълен хаос.
Първо прочети няколко теми за начинаещи- базови/изолиращи упражнения, фитнес програми и здравословно хранене и след това помисли дали наистина не искаш едно здраво и оформено пропорционално тяло? Не ти трябват само големи ръце!
Съветвам те да се въоражиш с доста търпение, защото желания ефект не се получава от 5-6 тренировки, а трябва постоянство :)
зависи до колко искаш да ти се развият ръцете. ще има резултат това е ясно, но дали ще е задоволителен - това е отделен въпрос. За да може да се развива дадена мускулна група трябва да се тренира цялото тяло, не е задължително някакжи нечовешки тренировки, но по 1, 2, упражнения за мускулна група трябва да има.
А и не се притесняваи, “културяга” лесно не се става :)
казано от HeartCore на 14.10.07, 02:47:
А и не се притесняваи, “културяга” лесно не се става :)
Абсолютно!
То, ако се ставаше толкова лесно, ехеее... :)
Ние ли не сме разбрали въпроса или нещо..
Към автора на темата:
Искаш да тренираш само ръце
или
искаш да тренираш ръцете в един ден, а останалите групи в различни тренировки?
Ако е за първото - събрал си вече отговори. Ще има малък ефект, но малък. Дори и да постигнеш голям напредък в ръцете, надали ще е особено естетично.
Ако е за втория вариант - ДА, тренировката трицепс, бицепс и евентуално предмишница в една тренировка е добър вариант за тренировка на ръцете.
Успех. :)
И аз като младежът трябва да напомпам (на сила) бицепсът, защото от слаб бицепс и предмишница не ми вървят набиранията. От трицепс не се оплаквам, макар че и там има, какво да се иска.
Дайте някакъв акъл? Тренирам от 15-16 месеца активно. Имам чувството, че ако си оправя ръцете, рязко ще дръпна напред.
А някакъв акъл, как да си пазя китките? Защото по-големите тежести ми ги претоварват, а пък съм с кости като на пиле :)
17.10.07
10:54
казано от Zoning на 13.10.07, 20:37:
Пичове искам да кажа, че искам да си направя ръцете а не да стана културяга и да правя и крака и гръб и това и онова за това питам дали ще стане само с упражнения за ръце? :)
В моя фитнес имаше един който 1 година тренираше само за ръце. Знаеш ли колко смешно изглежда?
Малко гръбче, никви гърди, без рамене, и изведнъж 40 бицепс, а краката са му като вафли.
Няма смисъл според мен. По-добре си тренирай всички мускулни групи за да се развиеш хармоничн, но ти си знаеш.
Поздрави.
Мнението беше редактирано от Horsefucker на 17.10.07 10:55.