Дрехи/обувки и т.н.

12.10.07
11:12

Интересно ми е какви пари заделяте за дрехи, обувки и всичките там глезотии? Гледам някои от форума дават стотици лв за кутии ОN и скъпи добавки от интернет и въпросът ми е падате ли си и по маркови дрешки ? Примерно за маратонки до ква пара си взимате ?

HE

12.10.07
11:44

За маратонки отделям пари до 200 - 250 лв. макс.
За дрехи също, но тук вече не мога да кажа цифра.

12.10.07
11:58

Аз твърдо подкрепям тезата, че не са важни дрехите, а какво има под тях.
Не съм привърженик на похарчването на огромни суми за т.нар “маркови” дрехи, най-малкото защото в България всичко е внос от Капалъ чарши. Само като факт ще отбележа, че знам от мои приятели, които всяко лято са в САЩ, че там дънки по-скъпи от $50 няма (да не забравяме, че това е родината на дънките). Съвсем отделен въпрос е, че жизненият стандарт в България не е достатъчен за луксозни дрехи и аксесоари.
Ако трябва да степенувам: приоритет ми е набавянето на качествена храна в достатъчни количества и след това всичко останало.

казано от Владимир8507 на 12.10.07, 11:58:

Аз твърдо подкрепям тезата, че не са важни дрехите, а какво има под тях.
Не съм привърженик на похарчването на огромни суми за т.нар “маркови” дрехи, най-малкото защото в България всичко е внос от Капалъ чарши. Само като факт ще отбележа, че знам от мои приятели, които всяко лято са в САЩ, че там дънки по-скъпи от $50 няма (да не забравяме, че това е родината на дънките). Съвсем отделен въпрос е, че жизненият стандарт в България не е достатъчен за луксозни дрехи и аксесоари.
Ако трябва да степенувам: приоритет ми е набавянето на качествена храна в достатъчни количества и след това всичко останало.

Няма какво да добавя.

12.10.07
12:06

Много държа на маратонките, взимам си само найкове, защото са ми най-удобни, като най-много съм давал 300лв. При дънките и блузите е трудно да се каже коя марка нося, но примрно о’нийл, куиксилвър, оливър... Налага ми се да нося и костюми - залагам на българското - Денил.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 12.10.07 12:07.

12.10.07
12:49

Лелее вие доста пари за маратонки давате пак. Аз до 150 и пак ми е много..
Да напише някой, който е ученик се пак

B_

12.10.07
12:54

ем аз съм ученик .... според мен няма смисъл да пишат ученици, защото в много малко случай ние даваме парите за дрехи и добавки .. всичко идва от мама и тате!!!

TB

12.10.07
14:25

Нищо лично, от от изказването ти излиза, че живееш, за да ядеш :)
Осъзнай се, живота не е само местена на железа от точка А до точка Б :)
Get a life викат на английски.
Надявам се няма да ми се обидиш, никакви лоши чувства не влагам в написаното.

По темата - най-много пари съм давал за обувки (и продължават да са ми най-скъпата част от облеклото).
Не робувам на марки и т.н., просто ако ми хареса нещо се купува.

12.10.07
15:19

казано от tbby на 12.10.07, 14:25:

По темата - най-много пари съм давал за обувки (и продължават да са ми най-скъпата част от облеклото).

Така извадено от контекста, това изречение наистина може да бъде изтълкувано все едно живея за да се храня.  Ако прочетеш обаче отново всичко, което съм написал ще разбереш какво наистина съм имал предвид. Всичко е въпрос на приоритети.
Ако примерно имам бюджет от 500лв за един месец, разбира се че няма да дам 300лв за маратонки и после да ходя гладен. Впрочем, аз повече от 60лв за обувки не съм давал никога през живота си - не намирам смисъл... а и не нося маратонки. В никакъв случай не искам да налагам разбиранията си на останалите... обаче винаги са ме изумявали хора, което се лишават от най-необходимите си нужди, за да се представят на улицата с маркови дрешки или скъп телефон... нищо, че после нямат пари за ваучер.  Незнам, може би аз съм сбъркан, обаче така ги приемам нещата.
И още нещо - не си мисли, че съм беден и нещо съм се нагнетил на социалната несправедливост в България, та затова съм тръгнал да говоря против марковите стоки. Лятото изкарвах по средно 7 учителски заплати на месец, но въпреки това не си купих нищо марково - за мен всичко е въпрос на подреждане на приоритетите.

12.10.07
15:29

казано от Владимир8507 на 12.10.07, 15:19:

казано от tbby на 12.10.07, 14:25:

Така извадено от контекста, това изречение наистина може да бъде изтълкувано все едно живея за да се храня.  Ако прочетеш обаче отново всичко, което съм написал ще разбереш какво наистина съм имал предвид. Всичко е въпрос на приоритети.
Ако примерно имам бюджет от 500лв за един месец, разбира се че няма да дам 300лв за маратонки и после да ходя гладен. Впрочем, аз повече от 60лв за обувки не съм давал никога през живота си - не намирам смисъл... а и не нося маратонки. В никакъв случай не искам да налагам разбиранията си на останалите... обаче винаги са ме изумявали хора, което се лишават от най-необходимите си нужди, за да се представят на улицата с маркови дрешки или скъп телефон... нищо, че после нямат пари за ваучер.  Незнам, може би аз съм сбъркан, обаче така ги приемам нещата.
И още нещо - не си мисли, че съм беден и нещо съм се нагнетил на социалната несправедливост в България, та затова съм тръгнал да говоря против марковите стоки. Лятото изкарвах по средно 7 учителски заплати на месец, но въпреки това не си купих нищо марково - за мен всичко е въпрос на подреждане на приоритетите.

Владимир, аз примерно сега съм решил да си взема някакви по-скъпи маратонки поради 2 причини - надявам се да по-здрави и съм сигурен, че ще ги пазя повече. Едва ли ще струват 200 лв или ще са близо до тях, но според мен си струва веднъж да се дадат тия пари.Маратонките не ги купувам сам(наще дават и те признавам), но и не ходя гладен още повече не предвиждам да давам скоро време пари за добавки.

12.10.07
16:22

Кой колкото може толкова дава, не спорете за глупости... Това е като въпрос от рода колко харчите по заведенията - ами аз не обичам заведенията и не харча парите си там! И следващия пост ще бъде - ееее, как може да не ходиш по дискотеки бе (примерно).

TB

12.10.07
17:11

Владимире, така казано вече съм съгласен с теб.
За мен теми като тази са абсолютна глупост (от рода на как се финансирате, как ходите до тоалетна и т.н.) и не могат да доведат до смислена дускусия.
Всеки е прав за себе си и едва ли някой с 2-3 поста ще му промени философията за живота.
Предлагам ви такива теми направо да ги триете, за да не се вкарва излишно напрежение измежу съфорумниците.

Народа го е казал - на вкус и на мирис приятели няма.
+ Гъз знае и 2, и 200 :)

Мнението беше редактирано от tbby на 12.10.07 17:15.

12.10.07
18:31

Сегашните ми маратонки са 35 лв и ги нося от 1 година. Чорапи - 5 чифта 2 лв. Блузи - най - мн 20 лв. За дънки повече от 40 лв не давам. Тва е

12.10.07
19:04

Дънките са ми 45 - 50 лева, но съм си взимам и по 25. Обувките 55 - 65, маратонки почти не нося. В залата тренирам с гуменки за 10 -15 лева ;)
Якетата 60-80 лв. Онзи ден си взех риза за 35 лева, пуловери си купувам по 20-40 лв. Не давам много пари за дрехи, но гледам да не купувам най - евтините парцали.

CO

12.10.07
19:18

вие сте здравеняци, за вас нема дънки щтоо са ви много големи краката

не бе сериозно вижте сега, яз си взимам хубави и евтини и удобни дрехи, но работата е там, че дрехите са направени за нетрениращи и нормално хора

аз напоследък каквато и дреха да си взема долу ми е широка а горе ми е тесна зарад раменете, преди да почна да тренирам не беше така :Д

нося дрехи на релефа и красотата

12.10.07
19:45

казано от Петко К на 12.10.07, 19:04:

гледам да не купувам най - евтините парцали.

И аз така.За маратонки обаче давам повечко пари, особено летем, когато бягам всеки ден и са ми нужни добри такива.

13.10.07
09:30

Мнение на ученик ;) : За маратонки немога даже да си представя да  дам повече от 50лв , а най много пари дадох април за кожено яке ма като е хубаво и топли (дъжд вече не ме плаши :P ) .

Аз съм точно като ПеткоК и GH0$T… И аз дадох най - много пари за яке, и аз не давам повече от 50 лева за маратонки а за блузите точно като Петко.

13.10.07
14:51

Ми аз си давам пара,мисля,че само едната марка “Фред Пери”, като я изтипосам и няма смисъл да довършвам обувки и така на татък....

13.10.07
15:24

казано от Pipo43346 на 13.10.07, 14:51:

Ми аз си давам пара,мисля,че само едната марка “Фред Пери”, като я изтипосам и няма смисъл да довършвам обувки и така на татък....

Ще ме прощаваш за невежеството в областта на модата, обаче на мен тая марка нищо не ми говори ;)

13.10.07
16:06

казано от Владимир8507 на 13.10.07, 15:24:

казано от Pipo43346 на 13.10.07, 14:51:

Ще ме прощаваш за невежеството в областта на модата, обаче на мен тая марка нищо не ми говори ;)

Ем и по - хубаво,няма да ме ми мислиш за надут ;)

TB

13.10.07
16:25

В квартирата ми, пердетата в хола и тапицерията на мебелите е Фред Пери :)

13.10.07
16:36

казано от tbby на 13.10.07, 16:25:

В квартирата ми, пердетата в хола и тапицерията на мебелите е Фред Пери :)

не знаех,че правят и такива неща,както и да е,бая си се изръсил :)

TB

14.10.07
06:00

Не съм се ръсил аз, така я заварих.
Хазайката ми е голяма клечка в едно министерство, а мъжа и е посланник ;)

14.10.07
07:30

казано от Cord на 12.10.07, 19:18:

аз напоследък каквато и дреха да си взема долу ми е широка а горе ми е тесна зарад раменете, преди да почна да тренирам не беше така :Д

нося дрехи на релефа и красотата

Наистина често се получава така! Горе ми е екстра, а долу ми стои като чувал. Ако пък си вземеш по-малка горе вече че се пръсне по шевовете :|
А по темата наистина дискусия не може да стане... Всеки дава според възможностите си. Предпочитам да правя впечатление (добро разбира се:) ) с фигурата си, от колото с маркови дрешки, но съгласете се, че на всеки му е приятно да се барне с нещо по така ;)

14.10.07
20:00

казано от tbby на 14.10.07, 06:00:

Не съм се ръсил аз, така я заварих.
Хазайката ми е голяма клечка в едно министерство, а мъжа и е посланник ;)

Е,тогава кво очакваш гхаххаха :) колко им плащаш на тия хора подяволите хахаха в какво живееш ? Стаята за гости дето е равносилна на палат ? :)

16.10.07
06:55

Доста пари се пръскат за дрешки и обувчици :)

16.10.07
07:48

“От всекиго според възможностите  му, на всекиму според потребностите му” :)

16.10.07
10:17

И аз обичам да харча за дрехи - обувки до 200 лева, маратонки също. Ризи и дънки/панталони до 100. За яке зависи - ако е хубаво и ме кефи може и повече. Не става да имаш хувабо тяло и да не се обличаш добре. Стига да можеш да си го позволиш разбира се, но мисля че е хубва човек да се грижи за външният си вид не само като мускули, но и дрехи ;)

02.12.07
10:05

Аз през 7 8 месеца някъде си купувам обувки, но ка4ествени някъв найк или пума най-много за обувки съм давал 60 лева,НО майка добави 110 :) сега яке си взех от 1 година не бях си взимал за 90 лева 2 3 блузи по 30 лева и до февруари ми е мирна душата :) :) :)

08.01.08
14:32

Обичам марковото , по-скъпо е защото кройката размерите  и плата са точни.Предпочитам да дам повечко пари на по-големи интервали от време но да си заслужава.Инвестицията се възвръща по един или друг начин.Ученик съм , ама си налягам парцалите и си плащам сметката за телефон сам скъпите маратонки и дрешките, наще също помагат.Но е адски важно да си подреждаш правилно приоритетите иначе оставаш с хубави маратонки и с 1левче така че да не можеш даже при приятелката си да отидеш[човек се учи от грешките си]СКЪП телефон не съм си купувал няма и да си купя особено пък от България , просто няма смисъл , телефона е за комуникация не за друго , купи си хубава камера мп3 и най нисък клас телефон и виж че пак идва по добре от един телефон с всички тези екстри на ниво.

08.02.08
12:26

На 16 години съм лятото бачкам в х.Диамант(Слънчев Бряг)  и си вада някой др лев за по скъпи дрехи и за добавки

06.04.13
20:40

Здравейте мили дами и господа!Аз съм студентка в Икономически университет-Варна и искам да Ви помоля да попълните една кратка анкета от 11 въпроса,която е свързана с потреблението и покупката на обувки!Тя ще помогне на нашето маркетингово изследване!Надявам се да Ви бъде интересно и Ви благодаря предварително!
http://www.ehac-cluster.com/iwr.asp?project=CLOTHINGANDFOOTWEAR

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1