Въпрос за лежанката

05.10.07
23:52

Въпрос до наи компетентните в този саит. Днеска във фитнеса ми каза един амриканец 4е като бута6 от леганка трябва 6тенгата да журжи под ъгал. От гурдите към носа.Тои е много здрав и тринира пове4е от 15 години.  Това 6те ре4е 4е този пи4 не го пражи пражиелно.http://www.bb-team.org/exercise/1173

Петко К - слагай смислени заглавия на темите и пиши грамотно!

Темата беше редактирана от Петко К на 06.10.07 11:01.

TB

06.10.07
05:58

За 15 години тренировки и гъза си да вдигаш само, пак ще си здрав :)
Според теб дали идва естествено това движение под ъгъл?
За мен е една добра възможност да се контузиш качествено ;)

CO

06.10.07
06:09

да и аз съм виждал много от моя фитнес да блъскат по тоя начин и то здрави трениращи от 20 години, виждал съм и здрави които дигат право нагоре

06.10.07
08:18

Какво по - точно имаш предвид от гърдите към носа? сваля под гърдите и вече кото я вдигне му е над носа щангата ли?
Даде ли ти някакво обяснение защо я вдига така?

FZ

06.10.07
08:32

казано от christiandra на 05.10.07, 23:52:

Въпрос до наи компетентните в този саит. Днеска във фитнеса ми каза един амриканец 4е като бута6 от леганка трябва 6тенгата да журжи под ъгал. От гурдите към носа.Тои е много здрав и тринира пове4е от 15 години.  Това 6те ре4е 4е този пи4 не го пражи пражиелно.http://www.bb-team.org/exercise/1173

Случайно да знаеш как се казва тоя пич ?

06.10.07
19:20

казано от Alkorin на 06.10.07, 08:18:

Какво по - точно имаш предвид от гърдите към носа? сваля под гърдите и вече кото я вдигне му е над носа щангата ли?
Даде ли ти някакво обяснение защо я вдига така?

ТАка кат си го представям е я вдига на мост което си е правилно, всъщност и всеки си преценява за него как е по добре

CO

06.10.07
19:31

Това е страничен ефект от машините за гърди, не прави машини :Р

15.10.07
13:22

Всеки си има определен начин на изпълнение.Примерно Рони Колман като прави лежанка в горно положение не изправя ръцете ,а му седат свити в лактите.

15.10.07
14:09

Не го прави само Колман така.Като изпънеш ръцете натоварването се измества в лакътните стави, а мускулът почива.На мен също ми е много чудно защо тоя американец вдига така.

15.10.07
15:10

казано от RedWalker на 15.10.07, 14:09:

Не го прави само Колман така.Като изпънеш ръцете натоварването се измества в лакътните стави, а мускулът почива.На мен също ми е много чудно защо тоя американец вдига така.

Щото може и да си е правел майтап с момчето ;) За съжаление има хора, които им прави кеф да заблуждават начинаещите.

15.10.07
17:52

Лежанката е такова упражнение че много хора го изпълняват по различен начин. СПОРЕД МЕН, това ако се опиташ да го правиш с някакви ъглови бутания ще си счупиш я лактите я нещо друго, хаха. Аз го правя с хубаво бутане, право на горе, без да спираш горе както много хора правят и без да изправяш лактите напълно защото така прехвърляш напрежението от гърдите на лактите.

Ако го прави на smith машина е нормално защото някои smithmashini са с лек наклон. Това че тренира от толкова много време съвсем не значи че разбира много.

15.10.07
19:36

колко пъти вече го чувам това нз....не трябвало да се дига до горе защото напрежението в гърдите намалявало или пак ходело в лактите...абсолютно всеки който съм видял винаги дига до горе и голяма работа..кво от тва ко кат дига до горе гардите няма да растатт ли хах то че може да се дига до горе може важното е да не се задаржа в горно положение лоста.Всеки го прави по тоя начин дига до горе и задаржа половин секунда и въобще няма никво значение и ако вървим по вашта логика ми дай и да не пускаме до доло...ние като опрем щангата в то напрежение няма...да дигаме и пускаме някаде по средата тогава ко ше кажете...Упражнението при лежанка е просто пускаш бавно до доло и дугаш бързо до горе като не задаржаш в горно положение кви са тия глупости под ъгли и нз си кви още..ама секи квото си реши да прави.Това е моето мнение по този въпрос :)

16.10.07
08:27

казано от StyLLinG на 15.10.07, 19:36:

колко пъти вече го чувам това нз....не трябвало да се дига до горе защото напрежението в гърдите намалявало или пак ходело в лактите...абсолютно всеки който съм видял винаги дига до горе и голяма работа..кво от тва ко кат дига до горе гардите няма да растатт ли хах то че може да се дига до горе може важното е да не се задаржа в горно положение лоста.Всеки го прави по тоя начин дига до горе и задаржа половин секунда и въобще няма никво значение и ако вървим по вашта логика ми дай и да не пускаме до доло...ние като опрем щангата в то напрежение няма...да дигаме и пускаме някаде по средата тогава ко ше кажете...Упражнението при лежанка е просто пускаш бавно до доло и дугаш бързо до горе като не задаржаш в горно положение кви са тия глупости под ъгли и нз си кви още..ама секи квото си реши да прави.Това е моето мнение по този въпрос :)

Всъщност, наистина не трябва да се опира лоста в гърдите :-) Правилното изпълнение е щангата да се спуска някъде около два пръста над гърдите.

казано от Владимир8507 на 16.10.07, 08:27:

Всъщност, наистина не трябва да се опира лоста в гърдите :-) Правилното изпълнение е щангата да се спуска някъде около два пръста над гърдите.

Колкото по - малко сваляте лоста толкова по - малко работят гърдите.
Най - успешния вариант според мен - пускане до допир с гърдите, изтласкване до максимално положение на горе без да се заключват лактите.

16.10.07
15:48

казано от Jorku на 16.10.07, 10:49:

казано от Владимир8507 на 16.10.07, 08:27:

Колкото по - малко сваляте лоста толкова по - малко работят гърдите.
Най - успешния вариант според мен - пускане до допир с гърдите, изтласкване до максимално положение на горе без да се заключват лактите.

Съгласен съм, стига щангата да не пружинира върху гръдния кош!

Затова написах “допир”.

17.10.07
08:48

Або то движението става по подобие на горната лежанка. Натоварва се повече горната част. Така мисля аз. От доста време тренирам и не съм виждал такива.

21.10.07
17:16

Значи първо на въпроса  на пичагата дето е пуснал темата , и аз тренирам така лежанката , пускам до гърдите и бутам над носа ,, това ми го каза приятел от моя фитнес които тренира повече от 10 години и които е трибоец  мился ....не съм съвсем сигурен какъв е точно  , но  ходи по разни състезания  и бута по 230 лег  . Та значи въпросния пичага тренира 5 дни в седмицата лежанка и го прави точно така упражнението и то не с малко тежест ( с по 190-210) и до ся като гледам доста добре му се отразява , на мен също , въпреки че аз го правя така от около 6-7 месеца ... а същия пич съм го гледам как си слага шише от минерална вода( 1.5литра) на гърдите и пуска докато лоста не се опре в шишето  , това относно пускането . Аз лично предпочитам да си пускам лоста докато се опре в гърдите , но това според мен си зависи от човека и това как му се отразява , ако ти растът гардите без да пускаш до долу , какъв е проблема .... ?

21.10.07
20:32

казано от Jorku на 16.10.07, 19:45:

Затова написах “допир”.

Абсолютно съгласен съм с техниката,която описа Jorku. Аз също изпълнявам лег по този начин

21.10.07
20:58

Аз пък първото повторение го спирам на 4-5 пръста преди гърдите,второто повторение на около два пръста преди гърдите и чак третото и нататък допирам гърдите.Така подготвям рамото и го препоръчвам като изпълнение - предпазва от контузии.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1