12.10.07
07:51
Значи чудя се по колко серии да правя за дадена мускулна група.от Юни мессец започнах да правя:
Гърди-10-11 серии
Бицепс-9-10 серии
трицепс-8 серии
рамо-12 серии
гръб-10 серии
Осъзнах че са доста серии така бих искал да дадете мнението си по колко ссерии са достатъчни за всяка муск.група.треннннирам за маса,на серия пшавя поне 9 повторения,като последните 2-3 натоварват максимално мускула
Темата беше редактирана от А. Гатев на 12.10.07 07:52.
12.10.07
07:58
отговор затова никой няма да може да ти даде, защото организмите са различни,
аз мисля че е добре, даже за гърдите и гърба са ти малко сериите
аз правя по толко, даже и повече за големите групи и сичко си расте
ааа, за рамото са ти много смъкни ги на 8-9
и за бицепса ги смъкни, за трицепса можеш да ги увеличиш, това е от мен
пич кфо праиш ти ве ? :coolcheese: луд ли си не прави толко серий за бицепса.. намали серийте за бицепса и прави повече за трицепса..и погледни пича от горе кфо ти е написа. ;)
aко ги правиш през 7дена- 9серии за големите 6 за малките м. груги. ако са по-често 6 за големите, 4 за малките
ами тренирам два пъти седмично-вторник и петък или понеделник и четвъртък
Тренирам гърди,бицепс,корем и трицепс,рамо,гръб
12.10.07
09:03
нозете къде са ?
Тук много зависи какви кила използваш, дали използваш правилна техника и дали даваш всичко от себе си.10-12 серии за гърди са напълно достатъчни, но говорим за качествени серии с правилно подбрани тежести и стриктна техника.Гръб същото важи и за него 12-13 серии стигат.За бицепс 8 серии са напълно достатъчни, 8 тежки серии на упражнения, от които усещаш че разтеж, без чийтове и тн.Трицепс 10-11 с 2 базови тежки + 1 изолиращо са напълно достатъчно.Рамо тук .. 11-12 са добре, стига те да бъдат изпълнени правилно с съобразена тежест.За краката 12-13 също са достатъчни.Виждал съм хора, който правят 16 серии бицепс и 16 трицепс на 1 ден, но не мисля че на 4 упражнения можеш да сложиш макса на килата си и да натовариш мускула качествено.
Килата са такива:
първа серия-12 повторения-не натоварвам много мускула
2-а и 3-а серия-натоварвам мускула на макс с последните 2-3 повторения
Ще ви дам и прогрмата по която тренирам:
1-и ден:гърди,бицепс,корем
гърди:
3 Х 9 изтласкване на щанга от лег
3 Х 12 флайс
3 х 11 изтласкване на дъмбели от полунаклон
2-3 Х 10 изтласкване на дъмббели от лег
бицепс:
3 Х 10 скотово сгъване с крив лост
2 Х 9 сгъване с прав лост
2 Х 9 чуково сгъване с дъмбели
корем:
повдигане на краката-4 Х 20-25
коремна преса-3 Х 20
2-и ден:трицепс,рамо,гръб
трицепс:
3 Х 11 френска преса
3 Х 12 придърпване на скрипец
2 Х 12 с дъмбел зад глава
рамо:
3 х 11 раменна преса
3 х 10 за задно рамо с дъмбели-наведен напред
3 Х 12 “вертолет” отзад с щанга
3 Х 10 повдигане на ръцете настрани с дъмбели
гръб:
4 Х 10 придърпване на горен скрипец
3 Х 10 придърпване на долен скрипец
3 Х 11 чукчета с дъмббели
12.10.07
09:53
Ти гърба реално не го натоварваш, няма нито едно здраво упражнение, а и си го сложил след по-малките групи. Не вярвам да ти е толкова развит, че само да го поддържаш леко.
Флайса го пускай след като приключиш с различните видове лег, гледай на лега да си вкараш силата пък каквото е останало ще е за после.Бицепса по-добре да се започне с сгъване прав, но щом усещаш така ефект прави си го така.Трицепса е добре и рамото също.На гърба вкарай една тяга накрая.Скрипците ги остави по 3 серии, а гребане и тяга пусни по 4.
12.10.07
10:10
aз пак не видях краката, за гърдите мисля че по добре щанги тия дъмбели никгоа не съм ги обичал освен когато не могат да бъдат избегнати
за гърба е прав човека по горе от мен
за трицепс мисля скрипеца трябва да е псоледен за бицепса скотовото мисля е по добре последно
флайса също последен
за рамото мисля че немаш нищо за предно рамо, предполагам раменните преси зад врад ги правиш, а дори и да правиш отпред пак прекаляваш с средното рамо
12.10.07
10:12
аз пък мисля че тягата е добре в началото и да я последват едни набирания и една липса на горен скрипец и едни чукове с щанга
12.10.07
10:22
казано от Cord на 12.10.07, 10:12:
аз пък мисля че тягата е добре в началото и да я последват едни набирания и една липса на горен скрипец и едни чукове с щанга
Тягата в началото, при недобре загрят кръст и без колан е просто супер.
12.10.07
10:25
е кой ще тръгне ти прави тяга при недобре загрят кръст ?
ЙОВОВ-БИЖУТЕРА ръцете растат при базовите упражнения за гръб и гърди - преси, гребане, набирания, тяга, кофички.
С изолиращи упражнения почти няма ефект можеш да си правиш и изолиращи но малко, те са ти за допълнителен стимул но не са основното.
12.10.07
13:16
Alkorin, рискуваш много с това изказване... Ще те анатемосат, защото отричаш сплит тренировките, независимо за коя мускулна група ;)
Иначе че си прав - прав си, поне за мен :)
Чакай сега да видиме другите какво ще кажат ;)
Мнението беше редактирано от tbby на 12.10.07 13:16.
Хмз..
Не видях, къде отрича сплит тренировките, ама карай.
По-скоро се изказа в полза на базовите упражнения. :)
15.10.07
04:12
Най-много серий трябва да имаш за гръб и крака!
Йовов ти сам трябва да прецениш по колко серии,аз за гръб правя около 20 серии,крака 15,гърди 15,ръце-10,рамо-9.
Не бройте сериите до последното повторение просто идете в залата и тренираите здраво
И 1 единствена качествена серия може да има по-голям ефект от 10 лигави.
20.10.07
21:59
Ако имаш възможност тренирай поне по 3 пъти на седмица. С тея 2 тренитовки печелиш само мускулна треска. Преомората идва от това, че тренираш много мускуни групи в една тренировка.Разпредели ги в повече тренировки.И прави поне по 12-15 серии за гръб и гърди. УСПЕХ!!!