15.10.07
12:50
Правите ли чукови сгъвания с въже? Ако да - раздалечавате ли дланите в горно положение (доколкото правилното изпълнение позволява) или ги държите събрани? :roll:
Питам специално за въжето, защото скоро го видях това упражнение и ми е интересно как се изпълнява правилно. Един вариант в повече винаги е в плюс, иначе принципните предимства на свободните тежести са ми известни :) Но те не са абсолютни ;)
Абе може и с въже, но ако искаш да акцентираш на бицепсите прави базовите - сгъване прав с лост, скотово и с дъмбели седнал.
Алкорин,
правя, правя, но веднъж месечно сменям дадено упражнение с някакъв негов “аналог”. Хем за разнообразие, хем да не свиква много мускула. Ако приемем, че правя средно по 4 упражнения за мускулна група, горе долу всеки път когато я тренирам едно упражнение е или различно, или вариация :)
Честно казано няма смисъл да сменяш дадено упражнение ако прогресираш с него особено ако става въпрос за базово упражнение, за мен сменянето на базово упражнение е краен вариант ако толкова искаш да разнообразиш тренировката, можеш просто да промениш сплита.
Алкорин,
ако е базово или го чувствам добре (както са чуковете) ги сменям за по една тренировка месечно. Така правя и с лежанката - 3 седмици хоризонтален лег с щанга, една седмица дъмбели и после отначало :)
Но въпроса ми всъщност беше за правилното изпълнение на упражнението, защото съвсем скоро го видях за първи път :)