16.10.07
09:38
Попринцип го дават с подхват и лактите право назад,аз така го правя....но има много хора където го правят с надхват и баш си гребат демек....ква е разликата ?! А и помеждудругото да ми кажете дали програмата ми е добра,начинаещ съм в тази мусколна група и правя за маса.
4х8 придърпване на горен скрипец пред гърди
4х8гребане
4х8придърпване на долен скрипец
4х8гребане с дамбел
Преправи я малко .. 1 е добре, 2 да дойде тяга, 3 гребане и 4 долен скрипец.Разликата от подхвата и надхвата е коя част ще се натовари по активно.С надхват повече влиза в горната,външна част на гърба и трапеца.С подхват флиза повече в долната,вътрешна част на гърба.Също подхвата товари по-активно бицепса, особено когато килограмите са несъобразени.Прави и двата вида през тренировка, за да видиш кой вид ти допада повече.
OK мерси,иначе програмата съм я направил така,защото не мога да правя чисто тяга и малко ме е страх от нея ;)
Какво ще рече чисто?Аз попринцип съм си голям привърженик на тягата и затова винаги я препоръчвам :P
Еми не го правя правилно,боли ме кръста след това,а и ме е страх от херния ;)
А замислял ли си се, че като не правиш тяга и кръста не заяква правопропорционално с развитието на горната част на гърба и в един момент ще стане така, че ще те боли кръста от това, че гребеш с много килограми. Т.е. горната част на гърба прогресира, долната изостава... твоя воля.