Бъдещ състезател

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.12.04
02:40

Какво трябва да направя за да стана състезател? Не, че съм се засилил много сериозно по-принцип, но ако се реша  :lol:  Какви са условията, суплементите, трябва ли да си взема и личен треньор (то къде без него, ама да питам)? Ако имате някаква идея или препоръчвате нещо, споделете :wink:

Темата е модерирана от T-BiRD.

14.12.04
11:39

трябва да имаш МНОГО пари, поне 100 кинта на ден за химия,суплементи,храна. Също таке е добре да не бачкаш,от залата направо на масата и в леглото. Личен треньор също трябва за начало или поне трен.партньор.

Е чак 100 лева на ден небих казал ама 20-30 ако може добре би било.По-принцип повече е по-добре.Да хубаво е да имаш личен трениор и е хубаво тои да е бивш състезател понеже диетата за състезания леко се различава в крайния си етап.Има тънкости които няма от къде да разберещ освен ако някой не ти ги каже някой който ги е опитвал.Суплементи е препоръчително макар, че има състезатели който и без тях са такива.Друг е въпроса ако искаш да станеш добър състезател.Тогава тия неща биха ти били най-малко полезни.За идеи поне кажи от кой град си, ако можем да ти помогнем с нещо.

14.12.04
13:58

Е, добичето Рони си бачкаше като полицай до неотдавна и пак беше М-р О.
Може би на 1 бъдещ състезател (offseason) му трябват пари за много храна, химия и отвреме навреме изследвания.
Даже не е необходимо да си купува витамини и суплементи  :)
(разбира се, написаното е на шега)

14.12.04
23:34

Даи някои твои данни и стаж YODA 8)

15.12.04
02:33

Тези 100 кинта дневно ги казвам по-принцип, на някои им трябват повече, на други по-малко. Разбира се, имам впредвид ако искаш да станеш топ състезател в България, а не само да показваш перки на селския мегдан. Тук включвам 20 лева за храна (пилешко,телешко,риба,яйчен белтък,плодове+зеленчуци,ориз,картофи,мюсли), 30-40 лв. за суплементи (протеин,амино,глутамин,креатин,л-карнитин,мултивитамини) и 50 лв. за химия+трибестан,екдистен и т.н. 
А Рони вярно че беше ченге,ама май само зад бюрото ще да е седял, защото не ми е ясно нито кой може да догони, нито как ще излезе от колата  :)

15.12.04
11:23

Ами не, Рони си беше патрулен полицай, или как там го водеха и обикаляше с патрулката :) 100 лв на ден ми се виждат много - това са 3000! на месец. 30 - 40 лева за добавки ДНЕВНО ми се виждат много, какво толкова ще взимаш (и в какви количества)? Ако дадеш тези пари за храна (и химия) може да минеш и без добавки :) 1000 лева на месец ми се вижда по разумна цифра. А може и по 200 лева на ден да даваш и пак да не се наредиш сред топ състезателите ;) Това зависи от много други неща.

15.12.04
23:55

Рони сигурно е носил патрулката на гръб за по бързо  :lol:
Всъщност 3 бона на месец не са никак много за профи, според мен са си минимумът, ако искаш да станеш топ-състезател. През последните години бодибилдингът май следва правилото, че колкото пари вложиш в тялото си, толкова и ще изкараш от него.  Един мой познат в Германия се движи из тези среди и ми е казвал, че месечната издръжка на културист от средна величина там излиза към 7 хил. евро, като имаш впредвид, че цените на храната и суплементите са горе-долу като у нас. Хващам бас, че момчетата от Мр.Олимпия не падат под 20 хил $ месечно. Не забравяй, че доста пари трябва да се потрошат по лекари, физиотерапевти и пр. А и колкото по-голям ставаш,толкова повече химия и добавки ти трябват.
:cry: Прав си, че може и 200 на ден да дадеш и пак нищо да не излезе, за да си състезател си трябва генетика, метаболизъм, добра реакция към химия,суплементи и пр., т.е. все неща,които идват от Дядо Господ. :wink:  Че то и в България сигурно има пичове,които пръскат луди пари за билдинг, а дори имената им не се чуват

16.12.04
09:51

Абе, Кинг Камали каза че му излизало евтино с 600$  на седмица за сеплементи, така че нещо такова се очертава. Моите мерки са:
Ръст - 177 см
Гръден кош - 114 см - не го бях мерил отдавна
ръка - 43 см (напомпана)
КГ - 90, но имам да чистя
Талия и бедро (бедрото е естествено голямо и здраво :D ) следващия път че да ги измеря, но са добре. Не съм нищо особено, но няма да почна каквито и да е състезания без да увелича ръката на 37-8 см и гръдния кош на 120-5 см, а краката са добре. Пък и трябва да вляза в категория до 75-80 кг, тъй като имам да чистя. В до 90 и над 90 кг много трудно ще се преборя, да не казвам никак  :? А и съм на 19, от София съм и тренирам от 2-3г, последните 2 сериозно!

16.12.04
12:41

ако имежду нас накой стане състезател, ще сме много горди с него...

На “XYZ Championship” първо място взе състезателят A. B. C. от “ББ-Тийм”

добре звучи, а =)

HE

16.12.04
12:43

Да ще бъдем много горди!

16.12.04
14:19

То  много хубаво звучи, обаче много пари излиза, ако не се работи нещо друго и се замислям. Светомир Андреев се справя много добре при младежите засега, но зад него са Биогейм - искам и аз така, но първо трябва да се докажа или да ме забележат 8)

16.12.04
14:32

Ае за Българското ниво при младежите и юношите ти стига да имаш здрав колектив и хора които да ти помагат. Ако имаш клектива може и натурално да направиш нещо в състезателен план. Ясно е ,че с момчетата на стероиди ще ти е трудно ,но не всичко е стероиди.
по-здрави

16.12.04
14:52

А може и да се насочиш към нещо такова... Иван Николов (натурален билдър...)

16.12.04
14:55

A до колко е наторален този бодибуилдинг е трудно да се каже!
по-здрави

16.12.04
15:35

няма гаранция за никой, че е натурален, да  :(
човек наистина не знае “докъде без стероиди” (каквато тема имаше...)

16.12.04
16:32

Аз Иван Николов много го уважвам, защото не се увлича по големи размери, стероиди и такива работи. Тъкмо ще живее повече. Мислил съм си за натурален бодибилдинг, но въпроса е там, че това е осеществимо в щатите,  но в България проблема, е че няма такива състезания и прочие. Ако отида там бих се занимавал с натурален защото не ми се става “глиган”, като Рони и компания. Не че не искам ама после проблемите със здравето са огромни!!! А при натуралния бодибилдинг допинг тестовете са по-строги и ако взимаш - дисквалификация!!!

16.12.04
16:41

Има начин да се излъже теста ! А и тестове за растежен хормон не правят защото са скъпи.
по-здрави

16.12.04
16:43

Той хормона на растежа поне не е толкова вреден, в сравнение с чистия стероид разбира се (като тия гадости - синтол, нубайн и др.). Засега не бих го пробвал но по нататък...

Само искам да кажа, че Иван Николов си е доста натурален !!!По-натурален неможе да бъде !!!

17.12.04
22:16

на този Николов от километър му личи, че е зобил  :!:  :!:

Хех щом казвате :D

17.12.04
22:29

Как бе не е мисля!

17.12.04
22:33

като цяло това е много кофти (не в конкретния случай а по принцип)

човек може да е положил свръх усилия и дисциплина да изгради физиката си без стероиди и прохормони и всички тези усилия отиват по дяволите с едно: “абе тоя е зобил”
а може някой мързелив химик да изглежда по-натурален  :lol:

17.12.04
22:39

Зоба не е престъпление пичове просто средство за постигнае на върхови цели ! Но и Иван в интерюто си казва ,че неможе да се знае доколко натуралният бодибуилдинг е натурален ,а и все пак играят и пари и яки хранителни добавки. Нека не намесваме Иван.  Иван Николов е голяма гордост за Българският културизам и дано да ни радва с все повече успехи !
по-здрави

Не не е зобил момчета затова се казва състезание за натурални билдери не за разни зобачи.То сега ще кажете, че и Лари Скот е зобил с ретааболил и бионабол или, че Арнолд има синтол.Ще ви кажа какво каза Самир Банут като беше в БГ (той е мистър Олимпия за 83-та година).Той е и личен приятел на Арнолд.Та той каза цитирам по памет”Гарантирам и мога да се закълна, че Арнолд не е взимал добавки от рода на креатин просто защото по това време го нямаше по магазините като добавка”.Иначе креатин се имало в храната но не  и на суплемент.Е сега пък го има на суплемент както и хиляди други неща глутамин, аминокиселини, фат бърнери няколко форми креатин и т.н. и т.н. е кое ви очудва в тялото на Иван Николов ?!?!?Как от километър му личи, че бил зобил ?!?!

17.12.04
22:49

Ами прохормони не е имало тогава братле ,а и за да поемеш толкова големи количества от тези суплементи които каза трябва да изядеш адски много ядене ,а не ми се вярва да са яли по толкова много поне в периода около състезанието. А и Арнолд с 71 см бедро трудно би казал ,че е имал синтол :) . А Лари Скот е всепризнат апсолютно ! А Самир Банут какво да го коментираме човека бил е мр. Олимпия.
по-здрави

18.12.04
02:41

това за Арнолд и креатина нещо не го зацепих :lol: за какво му е на някво стероидно животно да се оправдава за креатин точно =)

Арнолд, 1997: “Да използвал съм стероиди, но не те са ме направили това, което съм...” (бел: кефи ме това изказване много :D ) “анаболните стероиди ми бяха от помощ за поддържането на мускулите, докато съм на стриктна диета при подготовка за състезание...” (src)

ето направо, че не ми се превежда:

Reporters usually refer to his “using steroids as a bodybuilder in the 1970s,” but he probably began some time before then. The former Mr. Austria Kurt Marnul became the young prodigy’s weight-training mentor in 1961 when he was 14. According to Nigel Andrews’ unauthorized biography “True Myths: The Life and Times of Arnold Schwarzenegger,” at some point “Marnul introduced Arnold to steroids, which were then legal. In the early 1960s, the trainer claims, ‘There was no weightlifter in the world who did not take them. You could get prescriptions for them from the doctor. Arnold never took them, though, without my supervision.’”

не, че това не е известно на всички де...
са за синтол незнам... но и преди синтола са си инжектирали разни масла...

18.12.04
07:34

Привет на всички участници в този форум.Казвам се Иван Николов и в момента живея и се състезавам в Щатите.В този форум явно става дума за мен.Ето ме сега тук готов да отговарям на вашите въпроси директно.Ако имате такива давайте ги директно на мен.Недейте да гадаете.
Поздрави.

Преведено на кирилица от kulturista
Забележка:момчета това е самия Иван Николов аз го поканих да погледне във форумаа и както виждате той е тук пред вас.

Иване здравей.Доколкото знам досега не си участвал на състезание за обикновенни билдери ако не броим тези в България.Затова може да не успееш да ми отговориш на въпроса, но все пак.Каква е разликата при взимането на допинг пробите и изобщо в самото състезание когато става въпрос за натурални билдери?
Благодаря за вниманието.

18.12.04
09:44

Сериозно ли си ти? Много сме горди че си уважил сайта  :D Ами общо взето има известен брой желаещи да си занимават с натурален бодибилдинг, професионално (включая мен), но в България такива състезания мисля, че не се провеждат. Не ми се иска да стана “глиган”, както им излезе прякор на професионалистите :twisted:
Разгледах сайта, ти (нали може на “ти”), и намерих интересни работи. Спортувам здраво но само за зраве засега, а ако спечеля зелена карта може в щатите професионално! Времето ще покаже...

18.12.04
14:31

никой не може да ме убеди, че натуралният бодибилдинг е чист, все пак става дума за ПАРИ. Това че преди състезание си чист, не означава, че не си зобил по време на подготовката си. А и не виждам нищо лошо в това, защото натуралните билдъри все пак изглеждат като хомо сапиенс    :wink:

18.12.04
21:36

И на мен ми е интересно как стои въпроса с допинг пробите и с какво те ви отличават от олимписките дисциплини примерно защото си мисля ,че са по стриктни. И какви суплементи исползваш в момента и по принцип и от кои си най-доволен?
по-здрави

19.12.04
22:21

От както сам в щатите съм участвал в 4 състезания за натурален бб и едно състезание NPC. През юни тази година се състезавах в NPC Tampa Bay Clasic’04, което е NPC IV група и е отворено за културисти от централна Флорида.  Както знаето NPC (National Physique Comitee) състезанията не са натурални но тъй като се проведе в Тампа, а и беше само седмица след Musclemania-Superbody в Маями аз реших да се състезавам без значение, че съм натурален. Конкуренцията не беше много голяма и аз спечелих моята категория и абсолютната титла, което беше изнанада тъй като за абсолютната титла се състезавах със състезатели, които не бяха се потготвяли натурално разбира се, а и бяха с 20-40 кг по-тежки. В моя уеб сайт имам няколко снимки от това състезание.
Колкото до допинг пробите в Musclemania по принцип всички състезатели, които са класирани на финалите (по 5 от всяка категория) дават допинг проба. Това става по следния начин. Веднага щом състезателя изпълни волното си съчетание със слизането от сцената бива посрешнат от медицинско лице и бива отведен в нещо като временна импровизирана лаборатория. Там попълва специален документ и дава урина. След това медицинското лице му закача нещо като гумена гривна най-често в крещящо зелен или жълт цвят. Ако преди излизането за обявяване на класирането състезателят няма такава гривна на китката, бива дисквалифициран и се счита че е отказал допинг проба и не е натурален. Пробите излизат след приблизително месец и ако пробата на състезател е положителна дори и за прохормони титлата му се отнема и името му се заличава от всички регистри. Освен това му се забранява да се състезава за Musclemania за няколко години. Не съм сигурен дали е за 2 или 3 обаче.
В NPC естествено няма допинг проби.
В други натурални федерации използват детектор на лъжата вместо тест на урина и карат самия състезател да плати за детектора на лъжата. В други федерации пак използват и двата метода едновременно.

Още няколко реда... Yoda, естествено че може на “ти”. Да ти кажа не съм updateval уеб сайт-а ми от известно време така, че ако имаш конкретни въпроси питай, а аз веднага ще намеря време ще отговоря.
На SGK.. Прав си, че няма гаранция, че състезател може да използва хормони в потготовката си и да покаже отрицателна допинг проба. Не само това ами така даже и става с поне 30% от състезателите в натуралния бб(това е лично мое мнение като сам стоя до някои от тях и сам се чувствал като третокласник). Има си белези които показват доста добре кой се е потготвял със стероиди, а за по-набитото око е ясно дори и какви са стероидите. Що се касае до мен аз рискувам прекалено много ако съм положителен на допинг проба. Повярвай ми НЕ исползван стероиди дори в потготовката си.
Отговор на Emil_ Единствените суплементи, които доказано работят са различните креатинови препарати и NО2 суплементите (без да включвам витамини и минерали). Сега особенно популярен тук е най-новият креатине ethyl естер, който не изисква инсулинов пик за да премине мембраната на мускулната клетка. Още повече този креатин въобще не преминава през черния дроб когато навлиза в кръвния ток и по този начин се гарантира, че всичкият (или почти всичкият) креатин стига до мускулната клетка. Добре известно е, че старият креатин монохидрат преминава през черния дроб и само малка част от него оцелява там и стига до мускулната клетка. Освен това спортистите така и не се научиха колко време отнема на креатина да стигне целта и колко време отнема на глюкозата да повиши инсулиновите нива. Продуктите, които съдържат декстроза например и креатин монохидрат никога не са работили оптимално по тази причина. Аз лично още се сам пробвал новия креатин ethyl естер. Във форумите обаче момчетата казват, че разликата е значителна между този и стария креатин та дори и между него и предишния Три-Креатин Малат.
Поздрави.

20.12.04
15:06

Ами общо взето се интересувам от периода ти за сваляне, и предсъстезателния период. Хранене, кардио, суплементи, какво си позволяваш и какво не, (един малко странен въпрос, но важен според мен) кога си лягаш? Пиши когато имаш време, не бързам. Ще чистя от март натам. Благодаря предварително!!! Ако мога ще ти пратя снимки на мейла за да видиш за какво става въпрос. Не е кой знае какво ама става.

21.12.04
02:08

Абе какво означава натурален? Хаиде някои да ми даде определение за натурален културист. И нека да не ми сочи едно име, а нека са две, За пет да не става дума. Всеки излязъл на сцена се е зобнал, може и с милиграм, ама тои е в кръвта му!
С добавки не се получава сустезателна форма пичове. Сомо с това не и не! Биолог съм и ви го казвам със сигурност че е така. стройна, силна, красива, мускулеста физика - ДА, но сустезателна такава - категорично не! Не може Гергинов например с 4% мазнина на сустезание да е чист - той и не го тварди де! Или пък други, за коите се знае че се зобват, пук нервят другите с смечшни изказвания.
И за какво ви е да се сустезавате? за престиж, слава, богатство? за женки, за бизнес успехи, за какво? Направете си равносметка какво ще дадете (Около 2000 лв месечно, може и повече) и какво ще получите - на последното републиканско беше медалче, кутийка Биогейм и грамота! Струва ли си?
2 бона са това, не 2 лева. И говорим за зоб + храна и добавки, натуралните ги санувам като кошмари!
Ами последствията - чета сега едно интервю на Тихомир Рангелов, едно хлапе, което тренира при Биджи - от еди колко си мг бионабол, на мои приятели нищо им нямало! даже 5 кутийки били, сега сверих. От алкохол и цигари умирали повече, отколкото от стероиди. Ама че сравнение. Първо пушачите и алкохолиците са милиони по планетата. Зобарите са дестки пъти по-малко. И не е верно че цигарата е по-смътоносна!!!! Доказано е че не е така. Една цигара драги ми Тишо не засяга черен дроб, простата, ендокринна система, психика, стерилност, либидо, плешивост, гинекомастия-  която при теб е очевадна. А стероидите точно това правят.  Даже от една цигара дневно, човек има полза - никотинът блокира липопротеин-липазата (емзимът транспостиращ мазнините из тялото)!

И един съвет от мен - даваите парите си за литература, списания, четете, тренираите, хранете се и с добавки, а не харчете за химия. Не пушете, не пийте!
СЪСТЕЗАВАИТЕ СЕ СЪС САМИЯ СЕБЕ СИ< А НЕ С НЯКОИ ДРУГ!
с поздрав!

21.12.04
23:19

Едно дребно коментарче по въпроса! Разликата между професионалния и спорта за здраве е колкото от небето до земята! Някой да е казвал, че го няма това дето го описваш? Въпроса е дали го искаш или не? Въпрос е и на комплекси: че искаш да станеш голям, силен, красив! Аз също имам комплекси и може би затова го правя!? Не винаги здравето е на първо място! По-принцип трябва да е, обаче стремежа за развитие, ентусиазма, емоцията и комплексите понякога надделяват! Същото е и за спортните постижения - искаш да си най-добрият, най-силният, най-красивият и... ! Така че тук става въпрос и на гледна точка - поне моята е такава! Нека и другите момчета да се изкажат...

22.12.04
14:58

Kulturista написа: То сега ще кажете, че и Лари Скот е зобил с ретааболил и бионабол или, че Арнолд има синтол.

Здрасти! За Арнолд, Лео ме е изпреварил. Но ще ти кажа за Лари Скот - зобил е точно бионабол (уви :(  )

22.12.04
23:34

Абе всеки да прави каквото си иска, само да не се прави на професор, щото и такива ги има!
Пак имам конкретни умена, ама нали, ще изчакаме и другите да се изкажат! Ако изобщо искат да се изкажат, защото самите те не знаят нищо, вклщчително и за зоба. Само едно деликатно примерче: наскоро,едно зобнато леко пишлеме вика: “Че как ще имаме тестостерон бе, нали затова се инжектира!” Други пък правят разлика между протеин и белтъчина!

Така че пичове правете каквото щете, но поне не говорете пълни абсурди и глупости!
:roll:

ВН

23.12.04
02:09

Оф топик!

Иване, ползвал ли си Кре-Алканин (стабилизиран креатин), какви са впечатленията ти от него? Използвал ли си ензимни препарати в комбинация с диетата си? Как гледаш на тях?

23.12.04
08:26

Aз нямах възможност да вляза във форума два дена и веднага един кисел на целиа свят да си остави тежкото мнение. Да за тебе говориа Г-н Биолога. Ти сигурно визираш мен като казваш, че “никои правяат другите на смешници и ги нервират”.  Две неща: Аз същто се състезавам с 4% тел. мазнина и съм готов веднага да се подложа на кръвен тест за стероиди и прохормонални суплементи ако ти платиш теста. Аз обещавам резултата да бъде изпратен до теб и ти ще можеш да го публикуваш. Второ: участниците в този форум знаят аз как изглеждам. Защо не публикуваш ти една снимка да те видим ти как изглеждаш и доколко са ти помогнали учебниците по биолология  :shock:
И не дей да учиш младежта, че дори и една цигара на ден е полезна “щото понижава нивата на липопротеин липазата”. По-добре седни и провери в твоите книги за някакъв по-здравословен начин за намаляване на телесните мазнини. А колкото до LPL (липопротеин липаза) тестостерона същто намалява нивата на LPL и то доста по-ефикасно от никотина:

“On the other hand testosterone may exert a positive central effect, where it reduces appetite by lowering Neuropeptide Y, and increase Cocaine and Amphetamine related transcript (CART) and has been shown to lower Lipoprotein Lipase (LPL) which would in turn reduce the uptake of fatty acids into the fat cells.”

Наздраве

PS. Yoda, погледни си пощата

:wink:  :wink:  :wink:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1