3-4 кг в коремната област

16.10.07
13:22

Преди по малко от 2 месеца започнах да ходя на фитнес основно да топя мазнини, но и да позаякна. На 18 съм. За тези 6-7 седмици спазвам диета ( с изключение на 5-6 дена ). Ходя 3-4 пъти в седмица на фитнес. Диетата ми е само на кисело мляко, таратори,  фъстъци и по 1 път на ден или пушено мецо или варено/печено ,понякога и риба, някой път си варих яйца за разнообразие. Гледам да не ям след 7 часа. 1.84-5 съм 89 кг в момента, когато тръгнах бях 97. Всеки път като ходя си правя упражнение за 2 мускула и корем и накрая 30 мин колело. Първия месец се стегнах и беше очевидно че отслабнах, но последните дни,  дори започнах да ходя всеки ден, но ефекта се забавя. Потя се много по-малко от кардиото от преди.  Не пия нищо освен вода. Трябват ми да сваля още 4-5 кг и ако може някой да ми каже какво да правя за да ускоря процеса и да свалям на мястото където ми е проблема . Проблема ми е между ластика на панталона и пъпа. Там има нещо като вал, който ми стига чак до бъбреците:) и немога да се преборя с него, точно под пъпа е горе долу 1.5 см мазнини  над мускула. М/у гърдите и проблемната си зона съм ок, дори паласки нямам ама там долу...

Темата беше редактирана от Zizo на 16.10.07 13:24.

16.10.07
14:34

Може да пиеш фетбърнъри и да си слагаш колан за потене около кръста. Така се чисти корема. Започни да ядеш по 5 - 6 пъти на ден по малко вместо по 3 пъти на ден да преяждаш, така ще си забързаш метаболизма. Спри да ядеш след 6:30. Ако и това не помогне спри да ядеш след 6 часа.
Другото което искам да ти кажа е, че не си оцелил правилния сезон за чистене ;). Зимата се качва. Лятото се чисти защото е по-горещо и организма работи на “по-бързи обороти”. Също така не трябва да прекаляваш с водата, защото понякога се наблюдава т.нар. “задържане на вода” именно в коремната област.
Поздрави.

17.10.07
20:09

Тва за водата никаде не сам го чувал
Логично е при недостиг на вода организма да я складира като запаси но при излишак да складира..

17.10.07
20:36

казано от darKdechi на 17.10.07, 20:09:

Тва за водата никаде не сам го чувал
Логично е при недостиг на вода организма да я складира като запаси но при излишак да складира..

При излишък отива в WC-то :)

17.10.07
21:44

А кое е по-добре да тичам или да карам колело в фитнеса? И коремните преси помагат ли за свиването на корема или да наблягам на кардиото повече?

18.10.07
17:29

За сваляне на килограми и чистене бягането е много пъти по ефективно, поради фактът че при него се извършва много по голям енергоразход (разход на калории). Колелото се препоръчва по принцип за хора с травми или заболявания които немогат да тичат..
Ако все пак решиш да използваш веларгометър (колело) най-добре върти сутрин на гладно по 30 минути защото сутрин нивата на гликоген в черния дроб са оскъдни и организмът по-лесно прибягва до мастните депа като енергиен източник.
Ако решиш да тичаш и то сутрин на гладно  първоначално не си даваи много зор прави почивки защото поради същата причина (ниските нива на гликоген в черния дроб) може да ти прилошее.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1