19.10.07
12:26
КАкво мислите за съчетаването на Френско сгъване и изткаскване с тесен хват хват за трицепс в една тренировка. В моята зала постоянно се спори за това. Хора които познавам с достатъчен авторитет в body буидинга ми направиха забележка зашото ги правя в един ден обикновенно.Казват че са идентични упражнения и трябва да се редуват, поразрових се и из сайта и в повечето програми са дадени двете упражнения в една тренировка. Нека всеки да изкаже мнението си
Нямат нищо идентично двете упражнения. Между другото за пръв път чувам някой да твърди подобно нещо. При тях е различен и ъгъла на натоварване и движението в лактите и т.н.
За мен подобни (но не идентични) са френската преса и разгъването на скрипец с лост (в смисъл - с въже е съвсем друго). Освен лично мнение, ако не се лъжа това го казва и Манфред Хьобел.
Мнението беше редактирано от Bumer на 19.10.07 12:53.
Тесния хват е многоставно (базово) упражнение, а френското е едноставно (изолиращо) упражнение. Двете се допълват перфектно според мен - първо тесен хват, после френско.
Мнението беше редактирано от Петко К на 19.10.07 20:25.
програмта ми за трицепс включва точно тези две упражнения в този ред 1 тесен хват и после френско...комбинацията е идеална и не разбирам защо тоя там ти е казал така.
И мойте са така. Френското с щанга го редувам през тренировка с дъмбел, иначе както казват по-горе нищо общо нямат двете упражнения.
19.10.07
18:18
Точно тези упражнения присъстват в трен. ми за трицепс. “Авторитетът” говори глупости!
19.10.07
20:21
Подкрепям Петко 1000%