21.10.07
19:55
Така,значи,аз съм 16 годишно момче и имъм проблем с теглото и искъм да променя това.трябва м ефективна диета защото доста пъти съм опитвъл да отслабна и това става но за кратко после пак връщам килограмите си .Много бих се радвъл някой да ми даде съвет точно какава диета да опитъм.На каква основа да е тя,колко дълго да я приложа и т.н.
Не се занимавъм активно със спорт.
Все яден съм
трябва ми да сваля около 20 килограма
БЛАГОДАРЯ ВИ!
За да постигнеш трайни резултати не ти трябва някаква сложна диета или продължително гладуване, трябва ти пълна промяна на хранителния ти режим. Т.е. трябва да почнеш да се храниш разумно и здравословно, което в основни линии ще рече:
1. Никакво гладуване
2. Без бял хляб и тестени изделия /макарони,банички,бисквити...../
3. Повече месо и зеленчуци в храненето
4. Яж 4-5 пъти на ден без да преяждаш, просто се храни умерено
5. Не яж поне 2 часа преди сън
6. Забрави за сладки, шоколади и бонбони
7. Поразтътшувай из сайта и ще намериш куп безценни статии и коментари за отслабване
Успех!!!
22.10.07
13:53
казано от dobata на 22.10.07, 12:37:
За да постигнеш трайни резултати не ти трябва някаква сложна диета или продължително гладуване, трябва ти пълна промяна на хранителния ти режим. Т.е. трябва да почнеш да се храниш разумно и здравословно, което в основни линии ще рече:
1. Никакво гладуване
7. Поразтътшувай из сайта и ще намериш куп безценни статии и коментари за отслабване
Успех!!!
само със 5-тото не съм съгласен
казано от qm_meso на 22.10.07, 13:53:
казано от dobata на 22.10.07, 12:37:
1. Никакво гладуване
Успех!!!само със 5-тото не съм съгласен
Вечерята примерно 17:00 - 18:00 най-късно , а извата може да я консумираш и преди лягане :) успех
22.10.07
15:30
абе глупости да ядеш до 18 най-късно е глупост
важното е какво ядеш !
казано от qm_meso на 22.10.07, 15:30:
важното е какво ядеш !
и аз така мисля, до 10-11 ще умреш от глад, а колко от нас живеят природосъобразно като кавказки старец и си лягат в 8?
трябва ли да забравим алкохола както шоколади и бонбони при диетата?
Ми аз точно за това ви казвам “2 часа преди лягане”. Ако си лягаш в 10 последно хранене в 8 и т.н. А изварата е изключение и е позволена по всяко време. Но е рано да го претоварваме момчето с подробности.
23.10.07
12:18
казано от dobata на 22.10.07, 22:12:
Ми аз точно за това ви казвам “2 часа преди лягане”. Ако си лягаш в 10 последно хранене в 8 и т.н. А изварата е изключение и е позволена по всяко време. Но е рано да го претоварваме момчето с подробности.
oсвен извара може и пилешки гърди или риба тон
това е само белтък ,няма никакъв проблем
23.10.07
13:53
яицата също стават
И аз съм на 16 и исках да сваля малко килца. Ето как го направих за 1 месец:
1.Никакво сладко или калорични напитки (безалкохолни, бира и т.н.). Като ти се дояде сладо - плодове, а вместо напитки - САМО вода.
2.Като ядеш, яж колкото искаш, но само по 3-4 пъти на ден. Спазвай някакъв режим.
3.Като ядеш отхапвай само малки хапки и дъвчи много бавно (20-30 предъвквания на хапка). Като дъвчеш бавно и гълташ малки хапки, така стомахът се пълни по-добре и ядеш по-малко, като се държиш по-дълго сит. Като ядеш с големи хапки и направо гълташ, корема ти само се надува и след 2 часа пак огладняваш.
Какъв е резултатът - отслабване във всички области на тялото, особено корема. Намалих си талията с 15см за един месец и то без никакви тренировки.
23.10.07
14:55
казано от fozzy на 23.10.07, 14:40:
И аз съм на 16 и исках да сваля малко килца. Ето как го направих за 1 месец:
1.Никакво сладко или калорични напитки (безалкохолни, бира и т.н.). Като ти се дояде сладо - плодове, а вместо напитки - САМО вода.
2.Като ядеш, яж колкото искаш, но само по 3-4 пъти на ден. Спазвай някакъв режим.
3.Като ядеш отхапвай само малки хапки и дъвчи много бавно (20-30 предъвквания на хапка). Като дъвчеш бавно и гълташ малки хапки, така стомахът се пълни по-добре и ядеш по-малко, като се държиш по-дълго сит. Като ядеш с големи хапки и направо гълташ, корема ти само се надува и след 2 часа пак огладняваш.Какъв е резултатът - отслабване във всички области на тялото, особено корема. Намалих си талията с 15см за един месец и то без никакви тренировки.
много грешки си допуснал можеше и по-добре
Нямаше кой да ми каже... Пък и аз не се сетих да се разтършувам в Интернет! Можеш ли да ми кажеш къде са ми грешките? Ако е за това, че не съм спортувал, вече го правя ;]
24.10.07
11:44
във храната ти е грешката
яде се през 2,3 часа и винаги трябва да има протейн
24.10.07
17:40
аз съм пробвъл с
да не ям хляб и тестени изделия , да не ям слдко и да не ям често супи и отслабнах за 1 месец с 15 кила ама после върнах 10 :(
25.10.07
07:29
супите са гадни мани ги
ти си загибил повече вода а не мазнини
28.10.07
15:32
попринцип пия по 8-10 литра вода
28.10.07
16:13
eй
казано от fozzy на 23.10.07, 14:40:
3.Като ядеш отхапвай само малки хапки и дъвчи много бавно (20-30 предъвквания на хапка). Като дъвчеш бавно и гълташ малки хапки, така стомахът се пълни по-добре и ядеш по-малко, като се държиш по-дълго сит. Като ядеш с големи хапки и направо гълташ, корема ти само се надува и след 2 часа пак огладняваш.
Много вярно и полезно! Грешката ми е, че чак сега се сетих да започна да ям по този начин и се надявам да успея да си спася стомаха, който започва да се скапва.
А имам запитване. Като не ям 2-3 часа стомахът ми започва да ме боли, т.е. трябва задължително да хапвам нещо. Но съм навън и не ми е удобно да ям месо, примерно, или зеленчук и т.н. Хапвам някоя бисквита, вафла, бейкролс, солети и такива разни боклуци+ гадната противна ПИЦА! (а това е забранено в НВД).
Мисълта ми е, кажете с какво мога да заместя тези храни, когато съм навън (на обяд се старая да ям на стол- най- често месо и салата), нещо като ядки примерно...?
Мерси!
Ще се съглася с Alkorin, киселото и прясното мляко е стрхотен начин да не си гладен, а в същото време да ядеш здравословно(повече от 1.5% за прясното и 2% са недопустими).
Ето ти един съвет от мен, врял и кипял в отслабването. Разни съвети като, без сладко, без хляб и тн не са лоши като идея, но вредят много зле на хората като нас, склонни към напълняване. В момента, в който ограничиш продуктите с висок гликемичен индекс за определен период от време и след това почнеш на ново да си похапваш, дори и в по-малки количества, килограмите летят нагоре със скоростта на светлината. Как аз се справям с това. Купувам си Бонус със зеленчуци, като се старая да не ям повече от 4 филийки на ден. Също така ям и шоколад. Като казвам шоколад, имам предвид едно, две блокчета(не цяла редичка, ами само едно от четирите в една редичка). По този начин организмът ти няма да се настървява всеки път като видиш някой да яде нещо сладко. Аз да речем съм поставен в такова положение, че хората около мен, ядат сладко по колкото могат и не им личи особено, за жалост при мен не е така.
Как да съставиш менюто си:
Вече знаеш за хляба и сладкото, остава да изградиш основната част от необходимите ти хранителни вещества. Опитай се да съчетаваш белтъчини, въглехидрати и мазнини, като белтъчините трябва да са преобладаващата част. Като казвам балансирано хранене, не разбирам да ядеш мазна баничка с колбас, защото погледнато реално тя е също съдържа протеини, въглехидрати и мазнини. Яж фъстъци, бадеми, зехтин, маслини... Добър избор за въглехидратното меню за сезона са зелето, броколите и всички видове зимни зеленчуци. Протеините предимно от пилешки гърди, извара, въобще всички видове крехко месо и риба разбира се. Който ти казва, че не можеш да ядеш свинско, не го слушай, нека обаче да бъде за обяд, а не за вечеря.
Не се лишавай от нищо, но не прекалявай... Яж малки порции, поне 5 пъти на ден, като за междинни яденета използвай киселото мляко. Дъвчи внимателно, не гълтай като патка.Аз лично имам закуска, обяд, вечеря, като по 1 кофичка/чаша мляко между тях.
Включи спорт, ефектът ще е поразителен ;)
Успех !!!
10.12.08
22:46
Леле...важното е в колко си лягаш.
Аз като си лягам в три и ако съм яла в 6, еми не мога да заспя.
Номерът е да си лягаш с леко празно стомахче и вечерята да не е била сланина с бял хляб и пържени картофи с майонеза....+ кола примерно.
казано от qm_meso на 22.10.07, 15:30:
важното е какво ядеш !
казано от Flask на 29.10.07, 09:27:
...
Като ти чета поста, не виждам да споменаваш въглехидрати, освен хляба и някво смешно блокче шоколад. Ориз, картофи, овес?
Според мен тия въглехидрати от зеленчуците въобще няма смисъл да ги броиш... Зеленчуци се ядат заради фибрите в тях.
13.02.13
04:50
Ходя на фитнес от малка и нямам никакви проблами с това :D