Ефективно отслабване

21.10.07
19:55

Така,значи,аз съм 16 годишно момче и имъм проблем с теглото и искъм да променя това.трябва м ефективна диета защото доста пъти съм опитвъл да отслабна и това става но за кратко после пак връщам килограмите си .Много бих се радвъл някой да ми даде съвет точно какава диета да опитъм.На каква основа да е тя,колко дълго да я приложа и т.н.
Не се занимавъм активно със спорт.
Все яден съм
трябва ми да сваля около 20 килограма
БЛАГОДАРЯ ВИ!

22.10.07
12:37

За да постигнеш трайни резултати не ти трябва някаква сложна диета или продължително гладуване, трябва ти пълна промяна на хранителния ти режим. Т.е. трябва да почнеш да се храниш разумно и здравословно, което в основни линии ще рече:
1. Никакво гладуване
2. Без бял хляб и тестени изделия /макарони,банички,бисквити...../
3. Повече месо и зеленчуци в храненето
4. Яж 4-5 пъти на ден без да преяждаш, просто се храни умерено
5. Не яж поне 2 часа преди сън
6. Забрави за сладки, шоколади и бонбони
7. Поразтътшувай из сайта и ще намериш куп безценни статии и коментари за отслабване
Успех!!!

QM

22.10.07
13:53

казано от dobata на 22.10.07, 12:37:

За да постигнеш трайни резултати не ти трябва някаква сложна диета или продължително гладуване, трябва ти пълна промяна на хранителния ти режим. Т.е. трябва да почнеш да се храниш разумно и здравословно, което в основни линии ще рече:
1. Никакво гладуване
7. Поразтътшувай из сайта и ще намериш куп безценни статии и коментари за отслабване
Успех!!!

само със 5-тото не съм съгласен

22.10.07
15:12

казано от qm_meso на 22.10.07, 13:53:

казано от dobata на 22.10.07, 12:37:

1. Никакво гладуване
Успех!!!

само със 5-тото не съм съгласен

Вечерята примерно 17:00 - 18:00 най-късно , а извата може да я консумираш и преди лягане :) успех

QM

22.10.07
15:30

абе глупости да ядеш до 18 най-късно е глупост
важното е какво ядеш !

22.10.07
18:27

казано от qm_meso на 22.10.07, 15:30:

важното е какво ядеш !

и аз така мисля, до 10-11 ще умреш от глад, а колко от нас живеят природосъобразно като кавказки старец и си лягат в 8?

трябва ли да забравим алкохола както шоколади и бонбони при диетата?

22.10.07
22:12

Ми аз точно за това ви казвам “2 часа преди лягане”. Ако си лягаш в 10 последно хранене в 8 и т.н. А изварата е изключение и е позволена по всяко време. Но е рано да го претоварваме момчето с подробности.

QM

23.10.07
12:18

казано от dobata на 22.10.07, 22:12:

Ми аз точно за това ви казвам “2 часа преди лягане”. Ако си лягаш в 10 последно хранене в 8 и т.н. А изварата е изключение и е позволена по всяко време. Но е рано да го претоварваме момчето с подробности.

oсвен извара може и пилешки гърди или риба тон
това е само белтък ,няма никакъв проблем

BB

23.10.07
13:53

яицата също стават

23.10.07
14:40

И аз съм на 16 и исках да сваля малко килца. Ето как го направих за 1 месец:

1.Никакво сладко или калорични напитки (безалкохолни, бира и т.н.). Като ти се дояде сладо - плодове, а вместо напитки - САМО вода.
2.Като ядеш, яж колкото искаш, но само по 3-4 пъти на ден. Спазвай някакъв режим.
3.Като ядеш отхапвай само малки хапки и дъвчи много бавно (20-30 предъвквания на хапка). Като дъвчеш бавно и гълташ малки хапки, така стомахът се пълни по-добре и ядеш по-малко, като се държиш по-дълго сит. Като ядеш с големи хапки и направо гълташ, корема ти само се надува и след 2 часа пак огладняваш.

Какъв е резултатът - отслабване във всички области на тялото, особено корема. Намалих си талията с 15см за един месец и то без никакви тренировки.

QM

23.10.07
14:55

казано от fozzy на 23.10.07, 14:40:

И аз съм на 16 и исках да сваля малко килца. Ето как го направих за 1 месец:

1.Никакво сладко или калорични напитки (безалкохолни, бира и т.н.). Като ти се дояде сладо - плодове, а вместо напитки - САМО вода.
2.Като ядеш, яж колкото искаш, но само по 3-4 пъти на ден. Спазвай някакъв режим.
3.Като ядеш отхапвай само малки хапки и дъвчи много бавно (20-30 предъвквания на хапка). Като дъвчеш бавно и гълташ малки хапки, така стомахът се пълни по-добре и ядеш по-малко, като се държиш по-дълго сит. Като ядеш с големи хапки и направо гълташ, корема ти само се надува и след 2 часа пак огладняваш.

Какъв е резултатът - отслабване във всички области на тялото, особено корема. Намалих си талията с 15см за един месец и то без никакви тренировки.

много грешки си допуснал можеше и по-добре

24.10.07
06:46

Нямаше кой да ми каже... Пък и аз не се сетих да се разтършувам в Интернет! Можеш ли да ми кажеш къде са ми грешките? Ако е за това, че не съм спортувал, вече го правя ;]

QM

24.10.07
11:44

във храната ти  е грешката
яде се през 2,3 часа и винаги трябва да има протейн

24.10.07
17:40

аз съм пробвъл с
да не ям хляб и тестени изделия , да не ям слдко и да не ям често супи и отслабнах за 1 месец с 15 кила ама после върнах 10 :(

QM

25.10.07
07:29

супите са гадни мани ги
ти си загибил повече вода а не мазнини

28.10.07
15:32

попринцип пия по 8-10 литра вода

QM

28.10.07
16:13

28.10.07
21:48

казано от fozzy на 23.10.07, 14:40:

Много вярно и полезно! Грешката ми е, че чак сега се сетих да започна да ям по този начин и се надявам да успея да си спася стомаха, който започва да се скапва.

А имам запитване. Като не ям 2-3 часа стомахът ми започва да ме боли, т.е. трябва задължително да хапвам нещо. Но съм навън и не ми е удобно да ям месо, примерно, или зеленчук и т.н.  Хапвам някоя бисквита, вафла, бейкролс, солети и такива разни боклуци+ гадната противна ПИЦА! (а това е забранено в НВД).
Мисълта ми е, кажете с какво мога да заместя тези храни, когато съм навън (на обяд се старая да ям на стол- най- често месо и салата), нещо като ядки примерно...?

Мерси!

29.10.07
04:08

Отговора е кисело или прясно мляко.

29.10.07
09:27

Ще се съглася с Alkorin, киселото и прясното мляко е стрхотен начин да не си гладен, а в същото време да ядеш здравословно(повече от 1.5% за прясното и 2% са недопустими).
Ето ти един съвет от мен, врял и кипял в отслабването. Разни съвети като, без сладко, без хляб и тн не са лоши като идея, но вредят много зле на хората като нас, склонни към напълняване. В момента, в който ограничиш продуктите с висок гликемичен индекс за определен период от време и след това почнеш на ново да си похапваш, дори и в по-малки количества, килограмите летят нагоре със скоростта на светлината. Как аз се справям с това. Купувам си Бонус със зеленчуци, като се старая да не ям повече от 4 филийки на ден. Също така ям и шоколад. Като казвам шоколад, имам предвид едно, две блокчета(не цяла редичка, ами само едно от четирите в една редичка). По този начин организмът ти няма да се настървява всеки път като видиш някой да яде нещо сладко. Аз да речем съм поставен в такова положение, че хората около мен, ядат сладко по колкото могат и не им личи особено, за жалост при мен не е така.
Как да съставиш менюто си:
Вече знаеш за хляба и сладкото, остава да изградиш основната част от необходимите ти хранителни вещества. Опитай се да съчетаваш белтъчини, въглехидрати и мазнини, като белтъчините трябва да са преобладаващата част. Като казвам балансирано хранене, не разбирам да ядеш мазна баничка с колбас, защото погледнато реално тя е също съдържа протеини, въглехидрати и мазнини. Яж фъстъци, бадеми, зехтин, маслини... Добър избор за въглехидратното меню за сезона са зелето, броколите и всички видове зимни зеленчуци. Протеините предимно от пилешки гърди, извара, въобще всички видове крехко месо и риба разбира се. Който ти казва, че не можеш да ядеш свинско, не го слушай, нека обаче да бъде за обяд, а не за вечеря.
Не се лишавай от нищо, но не прекалявай... Яж малки порции, поне 5 пъти на ден, като за междинни яденета използвай киселото мляко. Дъвчи внимателно, не гълтай като патка.Аз лично имам закуска, обяд, вечеря, като по 1 кофичка/чаша мляко между тях.
Включи спорт, ефектът ще е поразителен ;)
Успех !!!

Леле...важното е в колко си лягаш.
Аз като си лягам в три и ако съм яла в 6, еми не мога да заспя.
Номерът е да си лягаш с леко празно стомахче и вечерята да не е била сланина с бял хляб и пържени картофи с майонеза....+ кола примерно.

казано от qm_meso на 22.10.07, 15:30:

важното е какво ядеш !

11.12.08
10:41

казано от Flask на 29.10.07, 09:27:

...

Като ти чета поста, не виждам да споменаваш въглехидрати, освен хляба и някво смешно блокче шоколад. Ориз, картофи, овес?
Според мен тия въглехидрати от зеленчуците въобще няма смисъл да ги броиш... Зеленчуци се ядат заради фибрите в тях.

13.02.13
04:50

Ходя на фитнес от малка и нямам никакви проблами с това :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1