Загубата на мазнини и загубата на килограми

Прескочи до:

14.07.06
23:44

благодаря момчета за тези постове,научих много неща :D

06.09.06
22:58

това с маслеността на маргарините  еголям купон

25% масленост си представаям че 3/4 е вода а другото е няква хидрогенизирана мазнина

интерсено че по малко мазните не са поевтини

хем повече вода продават

пробвах 2 пъти да готвя с маргарин

разтопи се и се образува вода която се изпари
:)

може да е бил и за сандвичи ама тогава нямаше още такива имаше класически
тогава си бяха хит
калиакрата и после линко

08.10.06
02:03

може ли някои да ми намери една таблица коята по4асово се храни 4овек с диетата е за отслабване моля ви пишете ли4но

01.11.06
10:16

А може ли да задам един въпрос и аз?
Това, което доста хора казват, че според кръвната група можем да разберем каква храна е подходяща за нас, вярно ли и е и ако да до каква степен?

01.11.06
11:14

[quote author=“MapuaHa”]А може ли да задам един въпрос и аз?
Това, което доста хора казват, че според кръвната група можем да разберем каква храна е подходяща за нас, вярно ли и е и ако да до каква степен?

Не е вярно,според мен,просто не мога да се сетя за доводи в ползва на това,че кръвната група има значение каква храна трябва да се приема.

01.11.06
11:40

Еми нали много вещества попадат в кръвта .. някои се приемат балгоприятно други не в зависимост от антигените А и Б или 0-ва, където те отсъстват .. имам една книга точно за това и смятам да я прочета, пък може и да има нещо вярно :)

05.01.07
22:18

[quote author=“lamar_dx”]може ли някои да ми намери една таблица коята по4асово се храни 4овек с диетата е за отслабване моля ви пишете ли4но

За всеки човек трябва отделна таблица. НВД-то е такава доета, че на ден се приемат ма 1кг човешка маса бъглехидрати 1г ,  мазнини 1г, белтъчини 2г . Мисля че бъркам, даже съм сигурен но беше нещо такова. Съгласи се, че диетата за човек 50кг е различна от тази за 150кг! По-скоро ще ти е нужна таблица с белтъчини, въглехидрати, мазнини на отделните продукти и сам да си съставиш НВД  :wink:

CS

03.02.07
20:55

[quote author=“13_Godini_Fitnes_Boy”][quote author=“lamar_dx”]може ли някои да ми намери една таблица коята по4асово се храни 4овек с диетата е за отслабване моля ви пишете ли4но

За всеки човек трябва отделна таблица. НВД-то е такава доета, че на ден се приемат ма 1кг човешка маса бъглехидрати 1г ,  мазнини 1г, белтъчини 2г . Мисля че бъркам, даже съм сигурен но беше нещо такова. Съгласи се, че диетата за човек 50кг е различна от тази за 150кг! По-скоро ще ти е нужна таблица с белтъчини, въглехидрати, мазнини на отделните продукти и сам да си съставиш НВД  :wink:

Откъде да я намерим тази таблица ?

FI

04.02.07
10:12

[quote author=“CSKA_FoReVeR”][quote author=“13_Godini_Fitnes_Boy”][quote author=“lamar_dx”]може ли някои да ми намери една таблица коята по4асово се храни 4овек с диетата е за отслабване моля ви пишете ли4но

http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1

CS

04.02.07
12:23

[quote author=“fitday”][quote author=“CSKA_FoReVeR”][quote author=“13_Godini_Fitnes_Boy”][quote author=“lamar_dx”]може ли някои да ми намери една таблица коята по4асово се храни 4овек с диетата е за отслабване моля ви пишете ли4но

http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1

Благодаря.  :wink:

17.02.07
13:31

Всичко това е много интересно и вярно, но имам малък въпрос:
Натрупването на мастни депа (надебеляването) зависи от секрецията на инсулин при приемането на мн въглехидрати, но съм чел че това става и при приемането на мазнини и въглехидрати в 1 ядене (каквито и да са) , това вярно ли е?

17.02.07
22:48

[quote author=“norex”]Всичко това е много интересно и вярно, но имам малък въпрос:
Натрупването на мастни депа (надебеляването) зависи от секрецията на инсулин при приемането на мн въглехидрати, но съм чел че това става и при приемането на мазнини и въглехидрати в 1 ядене (каквито и да са) , това вярно ли е?

Не.

28.03.07
07:37

казано от CSKA_FoReVeR на 03.02.07, 20:55:

[quote author=“13_Godini_Fitnes_Boy”][quote author=“lamar_dx”]може ли някои да ми намери една таблица коята по4асово се храни 4овек с диетата е за отслабване моля ви пишете ли4но

Ето една доста подробна таблица http://www.hc-sc.gc.ca/fn-an/alt_formats/hpfb-dgpsa/pdf/nutrition/nvscf-vnqau_e.pdf

30.03.07
10:25

Имам мазнини по предната и страничната част на корема.Също така имам малко и по гърдите и гърба.Въпросът ми е:
Какво трябва да ям и от какво да се лишавам?От месец се опитвам да ги сваля, обаче почти всеки ден ям нещо сладко-вафла, шоколад и т.н.Ефект от досегашната ми диета има, обаче не е задоволителен.Не искам химия!

Мнението беше редактирано от DDD на 30.03.07 10:30.

HM

08.05.07
09:35

Соматотропина е един от хормоните който изгаря доста мазнини. Според изследваниия неговото ендогенно производство е най-високо в първата фаза на съня и се отделя само тогава. Мислите ли че при режим през ноща 2 часа сън , събуждане 2 часа сън и така нататък, ще има по-голям ефект или ви звучи абсурдно.

BS

09.05.07
20:17

Добре, навсякъде пише как да изчисляжаме колко протеини да приемаме.  Това да изчислим колко протеини въглехедрати и мазнини не ми е толкова трудно колкото да направя самата диета конкретно каква и колко храна да приемам. Аз съм 135кг  196см на 17 години мъж :roll: . Ако някой може да ми даде някакви насоки как да изработя диетата си.Не искам да се прави на диетолог а просто някави насоки. Ходя на фитнес 4 пъти седмично ученик сам.
Като видя 400 г протеини на ден и почвам да се чудя как и под каква форма да ги приемам. Как да приемам по 200 - 300 г въглехедрати като повечето храни са с включени в тях всички елементи. Моля помогнете благодаря преварително
надявам се да не съм сбъркал темета.

Мнението беше редактирано от boqn stoqnov на 09.05.07 20:19.

SU

17.05.07
00:54

Всичко, което диетолога е писал е цитат от книгата “Зоната” на д-р Бари Сиърс.  Препоръчвам я горещо на всички, които се интересуват от здравословно хранене

SA

24.06.07
16:53

казано от DIETOLOG на 16.03.06, 17:14:

И така, как да увеличим количеството на отделения по време на сън хормон на растежа? Като непосредствено преди лягане хапваме нещо малко.Много е важно какво е то.

Как да го постигнете ли? Хапнете нещо леко, тридесет минути преди началото на спортните занимания.  Ще ви помогнат да черпите по-ефикасно от запасите си от мазнини. С други думи, ще ги изгаряте по-бързо. А след това, веднага след като приключите, хапнете отново нещо малко, отново според принципите на тази диета.

Например какво? Щом няма да се въглехидрати - протеини (сирене, яйца, кофичка кисело мляко, извара)?

NE

29.06.07
05:39

диетолог - Ю ар да мен :)

MA

27.07.07
14:36

Мисля че си абсолютно прав ДИЕТОЛОГ ;-P . Аз имам доста сланинки по корема и се чудех как да ги сваля. Иначе тренирам от време на време и ако можеш да ми дадеш някаква програма за хранене съчетана със фитнес програма ще съм ти много благодарен. Можеш да ми пишеш на e-mail: crash_ms7@abv.bg

Почистен спам от темата. Благодаря на locvs.
Jorku

22.09.07
09:52

Здравейте ! ;-)
Ще ви помоля за съвет.
Аз съм на 17 г. ,  180 см , 73 кг . Работата ми е такава, че прекарвам много време пред компютъра и почти нямам време да се захвана сериозно с упражнения.  От около година започнах да натрупвам някакви мазнини около корема. Сега съм решил твърдо да ги махам и да се постегна малко, но ще ми е нужна малко помощ. Четох много неща и навсякъде различно....Обърквация. Аз не искам да намалявам тегло а да махна само мазнините, а пък ако реша и по-нататък ще тренирам за мускули след като махна мазнините.  Както вече казах нямам много излишно време, а четох че с L-carnitine става лесно и мисля да започвам с него. Та моя въпрос е как да се храня и как да го приемам >> хранителния режим ми е проблема.  :gulp:  Моля помагайте ...

23.10.07
11:39

Реших да пиша и аз.Имам проблем с теглото или по-точно с количеството мазнини в тялото,с които не мога да се справя сама.Пиша ви с надеждата,че някой може да ми помогне.Аз съм на 29г. ,170/66кг.По принцип изглеждам слаба като съм с дрехи,но работата е там,че имам голямо количество мазнини,натрупани под формата на мастни депа по ханша,по гърба,в горната част на ръцете,а пък за корема-направо ме е срам да пиша,но като седна корема ми е на три обемисти ката ,а като съм права почти не личи(талията ми е 85см.).Това нещо се получи когато забременях с първото си дете и от 55кг.станах 90кг. и след това ослабнах до 60кг.,с гладуване и въпреки това сланинките ми си стояха и тъкмо отслабнах и пак забременях и историята се повтори,но този път ослабвах с намаляне на храната(като спрях почти напълно бял хляб,сладко,тестено,газирано),но въпреки това не мога повече да отслабна-кантара се закова и не мърда и грам надолу и от една година насам само задържам на едни килограми,а искам този път да бъде здравословно,без гладуване.Не изкам да се развисвам,дали има начин като отслабвам и тези депа да се приберат без да увисват?Имам чуството,че отслабвам само в краката.Аз съм суетна жена и много държа на външния си вид и немога да се гледам  в това състояние.Може би без да спортувам няма да стане,но изобщо нямам време за това,деня ми е изцяло запълнен покрай двете деца и домакинската работа-няма кой да ги гледа,за да спортувам,а освен това имам и болна баба,която гледам (по два пъти на ден ходя у тях,за да и слагам да яде и да и давам лекарствата).Пробвала съм много начини,но вече се отчаях и разбрах,че явно не мога да се справя сама с килограмите,затова се реших да пиша и ако някой може да ми помогне нека пише.
Предварително ви благодаря

29.10.07
10:32

Отслабването е строго индивидуално за всеки, но ако са ти харесали писанията в тази тема точно, може да си купиш 2 книжки, мисля че общата им стойност е към 15 лева.  Казват се “Зоната” на Д-р Бари Сиърс и “Ние и Зоната” на екип от български доктори, които са побългарили първата книга и са я съчетали с българската кухня.  Ако имаш нерви да спазваш, каквото пише там, ще има голям ефект, но е хубаво да вмъкнеш малко спорт :)

АН

12.01.08
22:31

Добре де от всичко разбрах да ям много целулоза, хем пълни корема хем забавя разграждането. Но какво е целулоза? Може ли само зеле и маруля да ям? А има ли целулоза на прах направо да си я забъркам с кисело мляко и готово, ако ще и на стружки да е жсе тая, има ли такава?

От два дни си правя сутрин 5 кутии. На всички слагам като канапе - царевица, айзберг маруля, домат, краставица отгоре редувам, в една кутия филе, в друга кашкавал и в две слагам варено яйце. Общо взето не съм гладна. Единственото ми прегрешение сигурно е че за петте кутии забърквам сос 1 лъжица майонеза ( в която май няма яйца поне не пише да има + 1 лъжица кисело мляко и вода) това количество за се разпределя в петте кутии, само ми се струва ли че не е чак толкова фатално?

Как е тази диета? трябва по здравословни причини да сваля 10 кг от талията и 15 кг, иначе съм в рискува група на диабет( повишени нива на инсулин и бърза умора на бета клетките, трябва да ги щадя на мах)Доцентът ми каза , че коремните мазнини са най опасни и спират обмяната на въглехидратите и инсулина, по този въпрос не сте говорили.

ВН

12.01.08
23:57

А изчислена ли е тази диета (белтъци, мазнини, въглехидрати и всичко калории)? Защо не си направиш един дневник? Там ще можем, да обсъдим нещата доста по-широко.

13.01.08
08:56

Идеята тук не е да ядеш много целулоза, а да комбинираш целулозата с необходимото количество протеин и ненаситени мазнини. Кое точно си прочела от тази тема? Я ми дефинирай това нещо: “спират обмяната на въглехидратите и инсулина”

АН

13.01.08
10:45

ами не разбрах как ги спират, но каза че от всички натрупвания, на корема са най-опасните, а аз след разждането си имам един пояс, като седна чак ми подпират гърдите и ми притискат дишането.
Но иначе всички бяха шокирани, че са ме изкарали дебела, защото не изглеждам, имам хипер тънак кокал и с мазнинките и дрехите изглеждам нормално. С тези -15 кила който ми искат ще се върна в годините когаот бях модел а все пак не мисля, че ще ми отива на годините да съм толкова слаба.

Друго от доцента: Измериха ми талия и казаха че за абсолютно всички ръстове за жени нормата за обиколка е мах 80 см. Всичко над тази цифра се води рисков фактор. Опитах се да споря, че жена 1.5 висока с талия 80 и жена 1.90 с талия 80 немогат да се сравняват. Аргумента не се прие.Вие как мислите?

Къде да отворя дневник?
Нищо не е изчислено :( едва в тази тема разбрах, че има такива изчисления. Доцентът в ендокринологията просто ми връчи една книжка с готови диети и толкоз.
Моля за напътсвия , че още съм нова във форума

Приеха ме в европейска прпграма за превенция на диабета и ще ме следят. Надявам се да мога и аз да съм ви полезна по някакъв начин. Предполагам ще са ви много интересни моите приключения с хипер инсулемията първите месеци на бременноста и как ми влиаеха различните храни на инсулиновите нива.

Да не спамя темата, виждам че е закована като важна, и си е таква!

Мнението беше редактирано от Ан на 13.01.08 11:06.

13.01.08
11:45

Така, повечето от темите в този форум говорим за отслабване, а не за това кои храни как влияят върху инсулиновите нива(въпреки че и това се замесва от време на време). Виждам, че има някакъв живец в тази тема, за това ще си позволя да дам линк към книгата, от която са изчерпани словата написани тук. Аз съм върл защитник на нейните принципи и във времето съм доказал за себе си, че няма по-добър начин за цялостна хармония на тялото(тук включвам физическо, емоционално, здравословно състояние) + регулирането на килограмите. Да, правилно, не поставих на първо място регулирането на телесното тегло, защото това не е основното. Резултатите идват на лице много бързо, ако човек е съвестен, няма да иска да се откаже от това, което му се случва. Благодарение на тази “библия” за храненето успях да се чувствам отлично + че успях да се преборя с килограмите (-20кг и 20cm от талията). Бяха ми нужни около 6 месеца. Малко звуча като реклама от WS Телешоп, но разликата е, че няма да ви продавам нищо.
“Зоната” на Д-р Бари Сиърс
http://www.bgshare.com/296310/thezone.doc
Има я по повечето книжарници, лилава на цвят, цената е обидна, около 7лв.

11.02.08
19:06

Висока интензивност на анаеробни упражнения = по-голямо отделяне на хормона на растежа = изгаряне на повече мазнини и в същото време позволява изграждането на нова мускулна маса. Това значи че примерно ако на лег преса правим по 20-30 повторения на серия сами, ще бъде по-добър ефекта от 8 пъти сами с повече килограми, същото важи ако сменим принципа на всички упражнения с този?! Прав ли съм, или не много ? Базирам се на казаното от вас до тук...

П.П. Вярно, какво да хапваме преди лягане за увеличаване секрецията на хормона на растежа ? Примерно 1 сварено яйце ?

11.02.08
19:24

Ако си чел книгата, която съм сложил и базираш мнението си на нея, ще ти обясня с няколко думи.
Не е по-добре да правиш повече повторения с по-малка тежест, защото няма как да постигнеш аеробна, повтарям аеробна тренировка при вдигането на тежести. В случая говорим за кардио тренировка 60-75% от максималния пулс за поне едно 25-30 минути. Извод: прави кардио и прави силови тренировки :)
Относно храненето преди лягане. Почти целият форум яде храни с високо съдържание на бавноусвояем белтък, като изварата да кажем и избягват мазнини и въглехидрати. За да си в “Зоната”, за която става дума през цялото време в тази тема, преди лягане се хапва и белтъчини и мазнини и въглехидрати, но в описаниете в книгата количества и съответните храни.
Относно това какво хапвам аз преди лягане, за да остана в Зоната - най-често кисело мляко с някой друг фъстък или бадем. Ако имаш въпроси по съответното четиво, с удоволствие ще ти отговоря ;)

10.07.08
14:44

Днес ми е 3-ия ден, в който спазвам НВД, като мога да кажа, че не съм давал никакви отклонения от режима си. И трите дни бях и на фитнес, по-скоро правих силови тренировки и общо само 40 минути кардио. През това време си стоя закрепен на 80,8~81 кг. Огледалото обаче, може би защото така ми се иска, ми показва напредък в проблемните ми области. Трябва да подчертая, че аз правя НВД-то чисто за доизчистване на корема и гърдите.

И с това е свързан и въпросът ми: НВД-то по-скоро за огледалото или за кантара е?

Поздрав,

10.07.08
15:30

Първо това е индивидуално ...
Второ и за кантара ще стане, просто първите 1-2 седмици организмът се “закрепя” за текущото си състояние. Аз съм от 4-5 седмици на НВД, и само от 2 съм свалил надолу. Просто има период на свикване.

П.С.: ама как я изрови тая тема?!

ВН

10.07.08
15:55

казано от High mind на 08.05.07, 09:35:

Соматотропина е един от хормоните който изгаря доста мазнини. Според изследваниия неговото ендогенно производство е най-високо в първата фаза на съня и се отделя само тогава. Мислите ли че при режим през ноща 2 часа сън , събуждане 2 часа сън и така нататък, ще има по-голям ефект или ви звучи абсурдно.

Смятам, че не би било от полза. Прочети статиите за съня, в изданието.

12.07.08
15:31

Здравейте, искам да помоля за съвет. Октомври боледувах от Хепатит А - разбира се бях 10 дни на системи с глюкоза и трансметил, много витамини и т.н. В продължение на 2 месеца след това пих Хепасейф (хранителна добавка). Трябваше 6 месеца да спазвам строга диета и да се пазя от всякакви физически натоварвания. Качила съм 7 кг, които за мен са много :roll: . Въпросът ми е кой е най- добрият вариант, за да започна да свалям килограмите и с какви физически натоварвания да започна, така че да не натоварвам прекалено черният дроб? Ще се радвам, на вашите препоръки.

21.08.08
01:49

Чудно ми е, как се предполага да избегна на 100% употребата на аспартам и глутамат при положение че в една или друга форма се съдържат в 99% от всичко сладко/солено продавано в среден софийски супермаркет :( За жалост все още не разполагам с неограничени финансови възможности, иначе варианти има, но..

Приседна ми лимонадата като обърнах етикета и прочетох Е950, Е951, Е952 и източник на фенилаланин :(

Иначе, адски интересна и полезна тема, keep it up!

GS

02.09.08
20:17

DIETOLOG моля те влез в скайпа си,искам да те питам някои неща

Здравейте!
На 16 години съм и твърдо съм решил да отслабна.180 съм висок,тежа 95 кг.
За сега ям само плодове и зеленчуци + мин.вода.Съчетавам ги последния начин:
Примерно 1ви ден - само мандарини 4 пъти по 300 гр.
          2ри ден - само зелева салата 4 пъти по 300 гр.
          3ти ден - само банани 4 пъти по 300 гр.
          4ти..5ти..и т.н. разнообразявам го като всеки ден храната е различна.
И така...опитвам се да спазвам нещо като разделно хранене в продължение на 2 седмици.След това смятам да продължа с Кетонна диета...През Кетонната диета ще ям само месо,кисело мляко и т.н.(храни богати на мазнини)..
През цялото време си тренирам усилено..
Ако имам някакви грешки моля поправете ме , ако не ще съм благодарен на 1 намигане  ;-) ..

15.12.08
15:21

АДСКИ ти е грешна диетата.Започвай да четеш за НВД!!!

казано от Радомир Ангелов на 15.12.08, 13:57:

Здравейте!
На 16 години съм и твърдо съм решил да отслабна.180 съм висок,тежа 95 кг.
За сега ям само плодове и зеленчуци + мин.вода.Съчетавам ги последния начин:
Примерно 1ви ден - само мандарини 4 пъти по 300 гр.
          2ри ден - само зелева салата 4 пъти по 300 гр.
          3ти ден - само банани 4 пъти по 300 гр.
          4ти..5ти..и т.н. разнообразявам го като всеки ден храната е различна.
И така...опитвам се да спазвам нещо като разделно хранене в продължение на 2 седмици.След това смятам да продължа с Кетонна диета...През Кетонната диета ще ям само месо,кисело мляко и т.н.(храни богати на мазнини)..
През цялото време си тренирам усилено..
Ако имам някакви грешки моля поправете ме , ако не ще съм благодарен на 1 намигане  ;-) ..

Това с пълни глупусти!!!Прочети още за диетите и тази кетонна не ти я препоръчвам-мазнините най-лесно се превръщат в подкожни.По-добре равномерно балансирана.Просто се опитай да изчистиш храната.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1