Гърди

ST

22.10.07
15:26

Значи като тренирам за гърди правя 3 упражнения:
3 х 10 - повдигане на щанга от хоризонтален лег
3 х 10 - повдигане на щанга от полулег
3 х 10 - флайс

Ефекта е минимален. Почти никакъв. Вярно е, че хранителният ми режим не е от най-добрите, но правя всичко възможно. Та въпроса ми е като не тренирам гърди да правя ли в нас 1-2 серии лицеви опори (2,3 серии х 30) ??

22.10.07
16:23

Има много други упражнения за гърди който можеш да съчетаваш, за да получиш желания ефект. Пробвай кофички, бутане на дъмбел от лег/полулег, пек-дек, кросоувър и т.н . А лицевите можеш да си ги правиш винаги.

22.10.07
16:27

Защо не пробваш нещо такова

лег 6х6-8
кофички 6х6-8
полулег дъмбели 4х6-8
и накрая флаис или кросоувър (аз предпочитам второто)

като се стремиш да правиш по 8

Лицеви опори не ти трябват. В смисъл аз правя де. И дори си мисля, че откакто взех да ги правя (правя по 10-15 чисти, бавни, на юмруци, докато ударя брадичка в земята - чат пат като ми падне през деня) взе да ми се качва мускулната сила и да ми се подобрява лежанката.

Иначе казват всички: ранътъ праи борбътъ!

Мнението беше редактирано от Zingam на 22.10.07 18:47.

22.10.07
17:52

Нникога няма да ти пораснат гърдите с такова претрениране, освен ако не зобиш стабилно.Според мен не натоварваш достатъчно гърдите.Прави 3x4 ili 4x3 (упражнения х серии).Или 2 базови + 1 изолиращо или 3 базови + едно леко изолиращо.Също помисли дали тренираш с правилна техника, ако гледаш само да слагаш кила, които не са съобразени няма да постигнеш нищо.Вкарай малко разнообразие в тренировката - един път дъмбели, един път щанга.Хубаво е да променяш и поредноста на упражненията, но давай приоритет на базовите.Дроп сериите също биха ти донесли напредък.Експериментирай и с броя на повторенията - 12-10 , 8-6.Все едно от всичкото трябва да ти помогне да развиеш гърдите,НО ако нямаш що-годе прилично хранене не очаквай да имаш напредък.

22.10.07
18:01

казано от Stefotounss на 22.10.07, 15:26:

Значи като тренирам за гърди правя 3 упражнения:
3 х 10 - повдигане на щанга от хоризонтален лег
3 х 10 - повдигане на щанга от полулег
3 х 10 - флайс

Ефекта е минимален. Почти никакъв. Вярно е, че хранителният ми режим не е от най-добрите, но правя всичко възможно. Та въпроса ми е като не тренирам гърди да правя ли в нас 1-2 серии лицеви опори (2,3 серии х 30) ??

Аз правя абсолютно същите упражнения,  но лега и полулега ги правя с дъмбели. Също така работните серии са по 4 за всяко упражнение иначе повторенията са 10 и при мен. При теб ефекта е минимален, при мен ефекта е страхотен. Освен малкото според мен серии и хранителния режим (който не ти знам),  може да допускаш грешки при самата тренировка като например да тренираш със недостатъчно тежко или да не изпълняваш правилно упражненията. Всичко е само догатки, затова, ако искаш някой да ти помогне по-конкретно кажи нещо повече за себе си: ръст, стаж, хранителен режим...

ST

22.10.07
20:08

Ами мисля, че си изпълнявам правилно упражненията и ще пробам с 3 упражнения x 4 серии като сменям щанги и дъмбели в различните тренировки. Хранителният режим... в студентски град живея и ям 2 пъти на стол и 2 пъти кисело мляко с овесени ядки. След тренировка 2 банана + кисело мляко. Знам, че не е правилен хранителния режим, но нямам възможности за нещо повече.

22.10.07
20:33

има мн комбинации с упражненията за гърди...аз примерно правя на полулег 3 упражнения пирамида и после пак на полулег обратна пирамида т.е. свалям до там от кадето сам почнал.След което правя на обратен лег с дъбмели,флайс и накрая вкючвам понякога корсоувър.

22.10.07
20:36

А откъде си сигурен че проблема е в тренировката ? Нищо не си показал като почивка и въстановяване.Драсни и сплита си

ST

23.10.07
15:04

Понеделник - гърди,предно рамо
Сряда - гръб,задно рамо
Петък - бицепс,трицепс

Не тренирам крака, тъй като играя баскетбол и достатъчно ги натоварвам.

23.10.07
18:48

казано от Stefotounss на 23.10.07, 15:04:

Понеделник - гърди,предно рамо
Сряда - гръб,задно рамо
Петък - бицепс,трицепс

Не тренирам крака, тъй като играя баскетбол и достатъчно ги натоварвам.

Тренирай крака! Вярвай ми след време ще съжеляваш. Та това е половината тяло. Нито  баскетбола, нито футбола може да се сръвни с 4 тежки серии клек...
по-здрави

23.10.07
20:52

Може би ще трябва малко да сгъстиш програмата ,в смисъл почивката между тренировката на една МГ да не е 7 дена а да кажем 5-6 , Експериментирай. Подобри въстановяването каза че там имаш проблем.Като се заговорихме за прогрес (всъщност няма прогрес) за какъв период от време говорим и другите групи как са като прогрес

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1