25.10.07
09:27
От тази седмица започнах с програма..всички упражнения, които съм написал са последователни едни след други.Моля дайте си мнението.Инфо за мен: 50 кг , 172см, 15 години.Мерси предварително.
Понеделник:
Гърди´4 упражнения´
- Лицеви опори с широко разтворени ръце 3x25
- Лицеви опори с тесен разкрач на ръцете (тип “каро”) 1x10
Крака ´4 упражнения´
- Повдигане на пръсти от стоеж/седеж 2x30
- Клякане 2x40
- Напади 2x10
Вторник’почивка
Сряда:
Гръб 4 упр.
- Трапецовидно повдигане на рамене 1x20
- Гребане с дъмбел 1x10
- Прожина 2x15
- Набирания (‘10 ‘7 ‘7)
Кардио ´35´ ´40 мин.´
- Кардио комбо http://www.bb-team.org/articles/1515
- Тичане
-Стълби
Четвъртък:
Ръце
Бицепс 3 упр.
- Концентрично сгъване 1x35
- Бицепсово сгъване с гира 1x35
- Бицепсово сгъване с дъмбели 1x35
Трицепс 3 упр.
- Лицеви опори с тесен разкрач на ръцете 2x10
- Кофички (10’ 7’ 5’)
Петък:
Кардио 35-40 мин.
- Коремни преси 3x30
- Кардио комбо http://www.bb-team.org/articles/1515
-Ускорено тичане
-Стълби
Рамо 4 упр.
- Хибридни Арнолд преси 1x15
- Повдигане на ръцете напред 1x15
- Повдигане на ръце встрани 1x15
- Раменни преси 1x15
25.10.07
10:56
На мен ми прилича на... нищо... да, прилича ми на нищо...
Момче, вземи си някоя готова програма и не се занимавай с глупости.
Търсих из сайта, но не можах да намеря никаква програма като за мен!Айде някой ако може да ми даде линк за програма с подробно описани процеси и какво да правя.Мерси предварително.
Целта ми е да кача малко маса и да тренирам за сила. Във фитнес зали не ходя, тренирам предимно в нас и навън - лицеви , гири , коремни , набирания , кофи , клекове... тренирам тези неща близо от 3 месеца, но няма почти никакъв ефект с теглото :(
25.10.07
19:44
ми щом е у вас по бавно ще стаен,но теглото не е от това кви упражнения имаш, акаква ти е диетата ! земи са тъпчи па 2 семици ще видиш как ще дигнеш ама имай воля и го прави лицви опори и мн ядене нема станеш кат тея скинеми тук ек ама ша си едар , не мн дебел :> 50 кг е малко за 15 годишен , ама не ги гледаи др на твойте годсни че са по 80 кг кат им фраснеш един у зъбите и падат !
казано от EroticMan на 25.10.07, 18:00:
Целта ми е да кача малко маса и да тренирам за сила. Във фитнес зали не ходя, тренирам предимно в нас и навън - лицеви , гири , коремни , набирания , кофи , клекове... тренирам тези неща близо от 3 месеца, но няма почти никакъв ефект с теглото :(
Сила с тази програма не може да качиш поне не кой знае колко, сила се качва с щанги с големи килограми - клякания, раменни преси, вдигане от лег, мъртва тяга и т.н. Маса също се качва най - лесно с такива упражнения и с много, но качествено ядене, яж по 5-8 пъти на ден с разпределени порции старай се да вдигаш повече килограми с базовите упражнения и ще стане.
присъединявам се към Alkorin и допълвам нещо от себе си, съвет:
1.тренирай цялото тяло всяка тренировка започни 3пъти седмично и постепенно разреждай тренировките, сам виждаш, че от тази програма няма как да се измориш или постигнеш нещо освен издръжливост;
2. храната, за да качваш маса трябва да се мъчиш по този въпрос, то и силата пак е до голяма степен тук;
3. направи упражненията тежки, щом няма тежести и щанги вкъщи, може да използваш следната идея: лицеви опори с тежест (например някоя раница пълна с книги или пък някой в/у теб...) кофички пак с тежест, различни набирания (хватове въртения и т.н.), за крака спринтове, подскоци, пистолети, скачания и след това допълваш с упр-та, които по-горе беше посочил, но с умерени повторения 10-12 макс, не 35 или колкото беше написал...
има резон за успех и в такива тренировки, просто трябва да четеш и да знаеш какво правиш..
п.п. ето ти един дневник, пича тренира само с тежестта на тялото си, някой неща са доста трудни и ефективни: http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=3908
За храненето мисля, че няма проблем, вече ям по 5-6 пъти на ден.Главно риба, пилешко, телешко,яйца, прясно мляко,ориз.....
От всичкото казано по горе си изготвих нова програма, тя включва тренировки на почти цялото тяло.Мисля да тренирам всеки ден на лост и успоредка, а останалите неща отделно през различните дни.Мисля да си слагам тежести(като чанта на гърба за тренировките с успредка и на лицевите)Ето я и програмата:
Понеделник:
- Набиране с широк обхват на ръцете 3x10
- Кофички 3x10
- Лицеви опори с широко разтворени ръце 3x25
- Лицеви опори с тесен разкрач на ръцете (тип “каро”) 3x15
- Повдигане на пръсти от стоеж/седеж 2x30
- Клякане 2x40
- Напади 2x10
Вторник - почивка
Сряда:
- Кофички 3x10
- Трапецовидно повдигане на рамене 1x20
- Гребане с дъмбел 1x10
- Прожина 2x15
Кардио ´35´ ´40 мин.´
- Тичане
- Стълби
- Кардио комбо
Четвъртък:
- Концентрично сгъване 3x15
- Бицепсово сгъване с гира 3x15
- Бицепсово сгъване с дъмбели 3x15
Трицепс 3 упр.
- Лицеви опори с тесен разкрач на ръцете 2x15
- Кофички 3x10
- Гребане с дъмбел настрани
Петък:
- Гръбно набиране 3х10
- Хибридни Арнолд преси 2x15
- Повдигане на ръцете напред 2x15
- Повдигане на ръце встрани 2x15
- Раменни преси 2x15
Кардио ‘30 ‘40(мин.)
- Тичане
- Коремни преси - 3х30
Събота - почивка
Неделя - почивка
Мнението беше редактирано от EroticMan на 27.10.07 09:58.
Пич, ако искаш да качиш трябва да присъстват всички базови упражнения
клековете ги има
тяга , бицепсово сгъване с лост, повдигане на щанга от лег тесен хват, френско, ....
виж колегите какво са ти написали, и ако питаш мен си намери някоя програма от сайта, а недей по тази...
Успех!