22.10.07
21:10
Проблема ми е следния от месец и нещо тренирам така...
4x8 лег
4x8 полулег с дъмбел
4х8 флайс
тренирам с макс кила за маса,е имаше ефект,но нещо напоследак само ги стягам при тренировка и малко се помпат,това означава ли че трябва да сменя програмата и ако да кажете как да я направя :(
1.полулег, после лег, накрая кросоувър
2.полулег, лег, пек-дек
3.лег, полулег, пулоувър
.....
и така доста комбинации могат да се направят, че и 4-о упражнение ако се включи става още по-дълга и широка. Иначе проблема какъв е - не растат ли?
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.10.07 21:22.
23.10.07
07:11
Пич, ти май през 2 седмици пускаш тема за гърди...
Не разбра ли, че тая работа не става бързо?
Май очакваш резултати едва ли не веднага...
1-2 теми по-надолу има дискутиран проблем с гърдите, погледни темата.Иначе tbby е прав.. неможе за 2 седмици да извадиш гърди кат на бат’ Арни :)
Аз това го зная,НО мисълта ми беше,че тази програма ми дейсваше адски добре.....но тука от седмица само ги стягам и се помпат съвсем леко,а не като преди....ше продължа още 1 седмица да видя така,пък после ше пробвам нещо от на МОНСТАРА програмките
RedWalker, то и за две години не можеш да изкараш гърди, като на бате Арни ;-) . Колкото до тренировката - не виждам да е с макс кила при положение че правиш осмици. За маса те помагат в началото, но след време мускула свиква и си прави 4 осмици без проблем на едни кила. Препоръката ми е да минеш на пирамида от лег и полулег (ако можеш, ако не само от лег). Пирамидата я прави 10/8/6/4/2 и ако имаш сила една единица. След това една серия на килограмите за десетка за разпускане. Освен това според мен е добре да включиш и кофички. Флайса може да го замениш с кросоувър или пек-дек, какти ти предложи по-горе МОНСТАРА. И най-важното - не ги гледай след всяка тренировка дали са пораснали. Успех! :smirk:
Бумер,
Съгласен съм, че пирамидата може да разчупи застоя, но тази която даваш може да му дойде малко тежка... може би първо една загряваща (да кажем с лоста или с 30-40 кг според възможностите му) после 8/6/3 и накрая обратно надолу една с 10 посторения. Иначе за кофичките съм твърдо за :)
казано от Ga77aCa на 23.10.07, 09:10:
Аз това го зная,НО мисълта ми беше,че тази програма ми дейсваше адски добре.....но тука от седмица само ги стягам и се помпат съвсем леко,а не като преди....ше продължа още 1 седмица да видя така,пък после ше пробвам нещо от на МОНСТАРА програмките
И какво означава това?
Имал си една - две тренировки, които не са били особено тежки?
Или си имал една-две тренировки, след които не си ‘пораснал’?
Това е несериозно.
Ако ти е станало по-леко, увеличи тежестите.
23.10.07
10:31
Експериментирай. Прави нещо което никога не си правил. Аз бих предложил:
1. полулег - 10, 8, 6
2. лег - 6, 8, 10
3. флайс от полулег - 10, 8, 6
4. кофички - 6, 8, 10 (тук ще трябва да използваш тежест)
Съмнява ме, че точно моето предложение ще пробваш защото ще си кажеш, че досега не си виждал някой да тренира така следователно не е правилно и няма да има ефект, но точно това е от което ти се нуждаеш - нещо ново, стрес.
Ще пробвам на мойта програма да вкарам повечко кила,пък да видим....иначе после ако е пак така,ще сменя на :
4х8 полулег с дъмбел
4х8 лег
4х8 пек-дек
Пирамида не ми се прави,може да е хубаво но и аз си имам някой критерий :}
А колкото до кофичките,те на са ли за оформяне на долни гърди,мен ми трябва маса на целия мускул ;)
Малко ми се струва че ти идва в повечко тази тренировка ,я покажи сплита си че нещо не го видях
1. гърди,бицепс,предно и средно рамо,корем
2.почивка
3.гръб,задно рамо,трицепс и корем.
4.почивка
5. пак отначало :)
Тва за отделен ден крака много пъти сме го дъвчели ... не искам трети ден,защото главните групи,на който искам да наблегна ми се струва,че изостават,като гърди,ръце,гръб....и т.н.
24.10.07
18:34
Те не изостават просто не са ти развити.Може да изостава определен мускул-бицепс,трицепс или гърди и т.н. ,а не цялото тяло.Дават ти малко акъл явно ти си си наумил нещо не може да ти се повлияе.Прави квото си знаеш след година ще съжаляваш.Та така без грешки няма се научиш де
Защо да съжалявам,в този 3-ти ден ще включа само крака и рамо,а аз рамото съм си го распределил....а крака не ми трябват,тренирам си ги по други начини ;)
А да си чувал някога че тренировката за крака и в часност клека е едно от основните упражнения стимулиращи покачването на мускулна маса във всяка една част от тялото?
Пробваи да направиш 8 здрави серии клек и тогава пробваи да правиш примерно преса. Резултатът е че ще се схванеш или поне коремните ти мускули, защото дори и те са били под напрежение при клековете...
Не ми харесва особено сплита ти, трябва друг да измислиш.Не знам как постигаш нужната интензивност при толкова много МГ на ден
28.10.07
10:25
Идин съвет ако не тренираш крака няма да растеж на горе защото има кръвообращение я си помисли дали това не е причината !
Един ден ще осъзнаеш ква грешка си правил с краката, но това е отделен въпрос.
Сега твойта програма ми изглежда прекалено натрупана
за гърди 3 упражнения
за бицепс сам сигурен че правиш поне 2 упражения
за предно и средно ромо сигурно правиш поне по 1 упражнение
и за корема сигурно поне 2
Тва са ти 9 упражнения, сигурно стоиш по цял ден в залата, което не е добре, решения има много, например сложи бицепс и трицепс в 1 ден, или рамото в 1 ден, може рамото с корем. В момента може и да претренираш
Охх едвам ме навихте,слагам трети ден.....
1ден : гърди,бицепс (корем)
2ден: почивка
3ден: гръб,тицепс (корем,ако ми се прави)
4ден: почивка
5 ден: рамо,трапец,крака (корем)
6ден: почивка
и после пак така,или 6-7 ден да ги оставя почивка ?!
29.10.07
13:00
остави ги почивка.някъде бях чел че и почивката е тренировка ... и както се казва това не става с магическа пръчица имай търпение.психологическата нагласа когато си в залата също е много важна.напоследък аз имам доста проблеми,тренирам както преди но няма я тръпката и резулататите са никакви :( мисли позитивно и се концентрирай в правилното движение на мускула който тренираш ... :)
Успех !!!