Специфична гръдна тренировка

26.10.07
17:01

Принципно от едно извесно време тренирям всяка мускулна група в отделен ден . Напредък определено има . Проблема се появява при гърдите . Въпреки че програмата ми е за маса , гърдите трупат релеф и изобщо не растат напред и не трупат обем . Странното е , че долната и горната част на гърдите са видимо отделени , а въпреки всичко , като се погледна в профил оставам доста недоволен . Проучих доста и въпроса ми е , дали тази програма ще даде ефект :
1.Изтласкване на лост от лег с оптимално разтворени ръце - 4 серии по 10-8 повторения
2.Изтласкване на дъмбели от полулег - 3-4 серии по 10 повторения
3.Изтласкване на дъмбели от обратен наклон - 4серии по 10-8 повторения
4.Пекдек - правя пирамида , като качвам тежестите до определено ниво и после свалям до началното . Свалянето го правя на супер серии .
5.По някога правя и кофички - 1 серия до откат

Предполагам , че все някаде има нещо мнооого грешно , така че моля изкажете се ;)

TB

26.10.07
17:19

Какво ще рече “оптимално разтворени ръце”?
И защо правиш кофички до откат? Прави серии с тежест...

26.10.07
17:32

Ами ... оптимално разтворени ръце ще рече , че хвата ми е доста - по широк от нормалния . Кофички правя до откат , понеже имам проблеми с левия крак и немога да задържам тежест .

TB

26.10.07
18:00

А не мислиш ли, че така доста се скъсява движението?
Ти нали гониш хипертрофия?
Този широкия хват май го ползват силачи, дето гонят по-големи тежести.
За мен оптималния хват е ръцете ти да са перпендикулярни на лоста в спуснато положение.
Кофичките с тежест можеш да ги правиш с колан с тежести, при наличието на такъв, ако не раница с тежест и т.н. Варианти има...
За другото не мога да ти кажа, не съм фен на сплит тренировките.
Нека някой, който тренира така да се изкаже.

26.10.07
18:07

Спрях се на този хват точно поради тази причина , обаче явно силата на гърдите е едно , а обема им напред - друго . Това с чантата е добра идея :D

26.10.07
18:48

Напиши стаж, ядене и дай целият сплит.Ако целиш маса намали упражненията, пусни 2 базови в началото + 1 флайс.Стреми се да ги правиш максимално тежко и чисто.

26.10.07
19:18

Стажа ми е 2 години и незнам и аз колко месеца . Яденето - принципно не спазвам една и съща рутация , но като цяло в дневното меню имам - месо (поне 2 вида , най-често пилешко и телешко) , яйца , всякви млечни продукти и поне 1 литър мляко , ориз , зеленчуци , плодове . Хляба е пълнозърнест . Тренировките са ми така :
Първи ден - гърди
Втори ден - Трицепс
Трети ден - почивка
Четвърти ден - Гръб
Пети ден - Рамо
Шести ден - Бицепс
Седми ден - Крака

Ръста ми е 1.87 , тегло 90 кила

26.10.07
19:40

Яденето изжлегда добре, но тренировката ти куца.Имаш 2 години стаж значи си готов за по-тежичка програма.Пробвай така
1.Гърди
2.Гръб
3.Крака
4.Рамо
5.Ръце
За гъдите виж предното ми мнение, можеш за известно време изобщо да избягваш изолиращи упражнения.Пробрай лег, полулег и кофички.Всичко това по 4 серии в една тежка тренировка.Може от време на време да пускаш по някоя дроп серия, аз ги усещам много добре.Пробвай с още по-малко повторения - загрявка на 12 и после 8-7-6-4 като се стремиш да ползваш максимални кг.Мисля, че работата трябва да потръгне.

1. полулег с щанга
2. лег с щанга
3. флайс от лег
4. кофички

Това е.
3 серии по 6-8 повторения и си готов. Дъмбели, пек-деци остави за времето когато искаш да оформиш гърдите.

26.10.07
20:21

казано от Jorku на 26.10.07, 20:12:

1. полулег с щанга
2. лег с щанга
3. флайс от лег
4. кофички

Това е.
3 серии по 6-8 повторения и си готов. Дъмбели, пек-деци остави за времето когато искаш да оформиш гърдите.

...или:
1.Полулег с дъмбели;
2.Лег с дъмбели;
3.Флайс от полулег;
4.кофички

или ги редувай.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.10.07 20:22.

27.10.07
05:19

Мерси за отговорите ;) От понеделник ще си структурирам програмата по дни , както каза RedWalker и гърдите ги почвам по предложенията на Jorku и МОНСТАРА . Мисля да тренирам така 5 седмици и за това време ще редувам дъмбели с щанга . Мерси пак ;)

27.10.07
06:54

Проучих доста и въпроса ми е , дали тази програма ще даде ефект :
1.Изтласкване на лост от лег с оптимално разтворени ръце - 4 серии по 10-8 повторения
2.Изтласкване на дъмбели от полулег - 3-4 серии по 10 повторения
3.Изтласкване на дъмбели от обратен наклон - 4серии по 10-8 повторения
4.Пекдек - правя пирамида , като качвам тежестите до определено ниво и после свалям до началното . Свалянето го правя на супер серии .
5.По някога правя и кофички - 1 серия до откат

Щом имаш орелефяване вместо качване, значи повторенията са ти много. И суперсериите не са походящи в случая.
Остави си упражненията същите, само свали бройката на 6 за лега и на 8 за останалите. Кофите с раница, както те посъветваха и също в три серии.
Задължително си увеличи почивката между сериите на 2,5 мин. за лега и 1,5-2 мин. за останалите.
Сериите - 4 за лега и по три за останалите, навсякъде с увеличаване на тежестта (пирамида).
Ефекта ще го видиш преди 5-тата седмица  :)

27.10.07
20:30

казано от SeverusSnape на 26.10.07, 18:07:

Спрях се на този хват точно поради тази причина , обаче явно силата на гърдите е едно , а обема им напред - друго . Това с чантата е добра идея :D

Не забравай че с този хват разтоварваш гърдите и преместваш натоварването към раменете.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1